Таг: Дувало

МРТВИОТ ВУЛКАН КАЈ КОСЕЛ ЌЕ СТАНЕ УЧИЛНИЦА НА ОТВОРЕНО

МРТВИОТ ВУЛКАН КАЈ КОСЕЛ ЌЕ СТАНЕ УЧИЛНИЦА НА ОТВОРЕНО

Дувалото кај охридски Косел, остаток од некогашен вулкан, ќе стане училница по геологија на отворено. Проектот, кој се спроведува од страна на Здружен ...
ЗЕМЈОТРЕСИТЕ ОТВОРИЈА НОВИ ДУВАЛА НА ВУЛКАНОТ КАЈ КОСЕЛ

ЗЕМЈОТРЕСИТЕ ОТВОРИЈА НОВИ ДУВАЛА НА ВУЛКАНОТ КАЈ КОСЕЛ

Серијата земјотреси кои што со недели го тресат Охрид и околината, а епицентарот им е на неколку километри од единствениот жив вулкан на Балканот во К ...
ОХРИЃАНИ СЕ ПЛАШАТ ДЕКА ЗЕМЈОТРЕСИТЕ СЕ ЗНАК ОТИ СЕ БУДИ ВУЛКАНОТ ВО  КОСЕЛ

ОХРИЃАНИ СЕ ПЛАШАТ ДЕКА ЗЕМЈОТРЕСИТЕ СЕ ЗНАК ОТИ СЕ БУДИ ВУЛКАНОТ ВО  КОСЕЛ

Рано утринававо во Охрид беа почувствувани неколку силни земјотреси. Едниот го стресе градот околу 2 часот, а другиот околу 8 часот. Од Европската сеи ...
3 / 3 НАПИСИ