Таг: едриличарство

ШТИПСКИТЕ БРАЌА ИВАНОВСКИ ДОМИНИРАА НА ЕДРИЛИЧАРСКИОТ КУП ВО КУМАНОВО

ШТИПСКИТЕ БРАЌА ИВАНОВСКИ ДОМИНИРАА НА ЕДРИЛИЧАРСКИОТ КУП ВО КУМАНОВО

Браќата Марјан и Никола Ивановски од Штип беа најуспешни на Едриличарскиот куп во прецизно слетување во Куманово, освојувајќи ги првото и третото мест ...
БОРЈАН ПАНОВСКИ ТРГНУВА НА ПАТ ПРЕКУ АТЛАНТИКОТ СО ЕДРИЛИЦА

БОРЈАН ПАНОВСКИ ТРГНУВА НА ПАТ ПРЕКУ АТЛАНТИКОТ СО ЕДРИЛИЦА

Борјан Пановски, Македонец кој живее во Њујорк ќе се обиде да го премине Атлантик со едрилица. Борјан, кој долги години живее во Њујорк, ќе биде дел ...
СТРУЖАНИ ГО ОБНОВИЈА ЕДРИЛИЧАРСКИОТ КЛУБ „СНЕГАР”, ЕВРОАМБАСАДОРОТ ЖБОГАР ДОНИРАШЕ 100 ЕВРА

СТРУЖАНИ ГО ОБНОВИЈА ЕДРИЛИЧАРСКИОТ КЛУБ „СНЕГАР”, ЕВРОАМБАСАДОРОТ ЖБОГАР ДОНИРАШЕ 100 ЕВРА

Во Струга денеска беше предаден во употреба реновираниот објект на едриличарскиот клуб „Снегар”, кој изгоре во голем пожар на 21 јули годинава. На скр ...
КАЈЧИЊА СО ПЛАТНО БИЛЕ ПРВИТЕ ЕДРИЛИЦИ ВО ОХРИД ВО 1937

КАЈЧИЊА СО ПЛАТНО БИЛЕ ПРВИТЕ ЕДРИЛИЦИ ВО ОХРИД ВО 1937

Првите импровизирани едрилици запловиле по Охридското Езеро во 1937 година. Тоа биле кајчиња на кои било поставено платно. На градското пристаниште се ...
4 / 4 НАПИСИ