Таг: Елизабета Канческа – Милеска

НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОШТЕТИ ВЕЌЕ ОШТЕТЕНА ФАСАДА, ОБВИНИТЕЛСТВОТО СЕ ОТКАЖА ОД ГОНЕЊЕ НА ПРАТЕНИКОТ ПАВЛЕ БОГОЕВСКИ

НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОШТЕТИ ВЕЌЕ ОШТЕТЕНА ФАСАДА, ОБВИНИТЕЛСТВОТО СЕ ОТКАЖА ОД ГОНЕЊЕ НА ПРАТЕНИКОТ ПАВЛЕ БОГОЕВСКИ

Судскиот процес што се водеше во Основниот суд Скопје 1 против пратеникот Павле Богоевски од Шарената револуција се стопира на барање на Обвинителство ...
ФИЛХАРМОНИЈАТА СЕ ПУШТА БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ, НЕ Е ЗАВЕДЕНА ВО КАТАСТАР

ФИЛХАРМОНИЈАТА СЕ ПУШТА БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ, НЕ Е ЗАВЕДЕНА ВО КАТАСТАР

Објектот на концертната сала на Македонската филхармонија не постои во скопскиот Катастар. Објектот не е запишан, а парцелата сè уште се води како кам ...
ПРОПАЃА НАЈВРЕДНАТА ЗБИРКА НАРОДНИ НОСИИ ОТИ НЕ ВРЕДИ КОЛКУ ШТИКЛИТЕ НА МИНИСТЕРКАТА БЕТИ

ПРОПАЃА НАЈВРЕДНАТА ЗБИРКА НАРОДНИ НОСИИ ОТИ НЕ ВРЕДИ КОЛКУ ШТИКЛИТЕ НА МИНИСТЕРКАТА БЕТИ

Неповратно исчезнува македонското културно наследство поради негрижа на државата. Таков пример е една од највредните приватни збирки на рачни ракотвор ...

МИСТЕР ЕРИКСОН

1 Ако Гоце Делчев светот го разбирал како поле за културен натпревар меѓу народите, ВМРО на Никола Груевски ја сфатило Македонија како поле за светски ...
БЕТИ КАНЧЕСКА И АРИФХИКМЕТ ЗАЕДНО БИРАЛЕ ВОСОЧНИ ФИГУРИ ЗА МУЗЕЈОТ НА ВМРО ВО МАДАМ ТИСО

БЕТИ КАНЧЕСКА И АРИФХИКМЕТ ЗАЕДНО БИРАЛЕ ВОСОЧНИ ФИГУРИ ЗА МУЗЕЈОТ НА ВМРО ВО МАДАМ ТИСО

Ексминитерот за култура Арифхикмет Џемаили, кој денеска се појави на распит во СЈО, за време на неговиот мандат заедно со тогашната државна секретарка ...
СЕ РАСПАЃААТ СТАРИТЕ КОНЗУЛАТИ ВО БИТОЛА

СЕ РАСПАЃААТ СТАРИТЕ КОНЗУЛАТИ ВО БИТОЛА

Во Битола, град кој се гордее со своето конзулско минато, во строгото градско јадро се распаѓаат некогашните британски и српски конзулат. Фасадите на ...
СКЕЛЕТО ВО БИТОЛА ПОСТАВЕНО ЗА МИНИСТЕРКАТА БЕТИ СТАНА ПАРКИНГ ЗА ТОЧАЦИ

СКЕЛЕТО ВО БИТОЛА ПОСТАВЕНО ЗА МИНИСТЕРКАТА БЕТИ СТАНА ПАРКИНГ ЗА ТОЧАЦИ

Скеленцето пред битолскиот Безистен наместо за реставрација на објектот почна да служи како паркинг за велосипеди. Дванаесет дена откако беше поставен ...
КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД 2013 СЕ МУЗЕЈОТ НА ВМРО, ПОРТА МАКЕДОНИЈА И МАЈКА ТЕРЕЗА

КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД 2013 СЕ МУЗЕЈОТ НА ВМРО, ПОРТА МАКЕДОНИЈА И МАЈКА ТЕРЕЗА

Музејот на ВМРО и музеј на жртвите од комунизмот со Порта Македонија, како и Спомен куќата на Мајка Тереза се единствените нови објекти во центарот на ...
МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ЌЕ ПЛАТИ КАЗНА ОТИ НЕ ЈА ОБЕЛЕЖАЛА ПОРТА МАКЕДОНИЈА КАКО СПОМЕНИК

МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ЌЕ ПЛАТИ КАЗНА ОТИ НЕ ЈА ОБЕЛЕЖАЛА ПОРТА МАКЕДОНИЈА КАКО СПОМЕНИК

Приведувањето и покренувањето кривични пријави за учесниците на Шарената револуција за нанесување штета на објекти кои се прогласени за културно насле ...
ЗА ДА МОЖЕ ГРУЕВСКИ ОД ПРАТЕНИК ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР ЌЕ МОРА ПАК ИЗБОРИ

ЗА ДА МОЖЕ ГРУЕВСКИ ОД ПРАТЕНИК ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР ЌЕ МОРА ПАК ИЗБОРИ

Никола Груевски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, која е единствената партија што ќе се трка на парламентарните избори на петти јуни, нема да може веднаш да бид ...
10 / 10 НАПИСИ