Таг: Езерани

ОСАМЕНО ФЛАМИНГО СЕ ПОЈАВИ ВО ПРЕСПА МЕЃУ СТЕЊЕ И КОЊСКО

ОСАМЕНО ФЛАМИНГО СЕ ПОЈАВИ ВО ПРЕСПА МЕЃУ СТЕЊЕ И КОЊСКО

Туристите во преспанското село Стење деновиве имаат несекојдневна можност да уживаат крај езерото во друштво на фламинго. Семејството Митревски, кое с ...
СЕ СПАСИЈА ПТИЦИТЕ ВО ПАРКОТ ЕЗЕРАНИ ВО ПРЕСПА, ПОЖАРОТ ИЗГАСНАТ

СЕ СПАСИЈА ПТИЦИТЕ ВО ПАРКОТ ЕЗЕРАНИ ВО ПРЕСПА, ПОЖАРОТ ИЗГАСНАТ

Изгаснат е пожарот што денес беснееше во Паркот на природата „Езерани“ крај Преспанското Езеро. Огнот изгоре поголема површина со трска и нискостеблес ...
ПОЖАРИТЕ СЕ ПОД КОНТРОЛА, ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА БЕА ПРЕВЕНТИВНО ЕВАКУИРАНИ 4 СТАРИ ЛИЦА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ДЗС ЏАФЕРОСКИ

ПОЖАРИТЕ СЕ ПОД КОНТРОЛА, ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА БЕА ПРЕВЕНТИВНО ЕВАКУИРАНИ 4 СТАРИ ЛИЦА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ДЗС ЏАФЕРОСКИ

Пожарот кај Македонска Каменица близу селото Саса е изгаснат, рано утрово интервениравме со авионите, вели директорот на Дирекцијата за заштита и спас ...
ПОЖАР ВО ПАРКОТ НА РЕТКИ ПТИЦИ ЕЗЕРАНИ ВО ПРЕСПА ВО КОЈ ШВАЈЦАРИЈА ВЛОЖИ 5 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

ПОЖАР ВО ПАРКОТ НА РЕТКИ ПТИЦИ ЕЗЕРАНИ ВО ПРЕСПА ВО КОЈ ШВАЈЦАРИЈА ВЛОЖИ 5 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

Гори трска и друга нискостеблеста вегетација во Паркот на природата Езерани во Преспа. Дува силен ветер и го шири пожарот, а пламените јазици на те ...
ВО ПРЕСПА ИЗГОРЕ ТРСКА ВО ДОЛЖИНА ОД ЕДЕН КИЛОМЕТАР, ЖИТЕЛИТЕ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА ПОЖАРОТ Е ПОДМЕТНАТ

ВО ПРЕСПА ИЗГОРЕ ТРСКА ВО ДОЛЖИНА ОД ЕДЕН КИЛОМЕТАР, ЖИТЕЛИТЕ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА ПОЖАРОТ Е ПОДМЕТНАТ

Изгоре појас со трска кај село Асамати крај Преспанското Езеро, според првичните слободни проценки во должина од еден километар. Детални проценки за ш ...
РЕСЕН И ТРИ ГРЧКИ ОПШТИНИ ЌЕ ПРОИЗВЕДУВААТ БРИКЕТИ ОД ТРСКА

РЕСЕН И ТРИ ГРЧКИ ОПШТИНИ ЌЕ ПРОИЗВЕДУВААТ БРИКЕТИ ОД ТРСКА

Трската од паркот на природата „Езерани“ во следните две години ќе се користи за изработка на брикети, со кои ќе се затоплуваат јавни објекти. Ова е д ...
6 / 6 НАПИСИ