Таг: „Фени“

ЗАВРШИ СТЕЧАЈОТ ВО „ФЕНИ“, ГСОЛ ОД БАХАМИ Е НОВ СОПСТВЕНИК

ЗАВРШИ СТЕЧАЈОТ ВО „ФЕНИ“, ГСОЛ ОД БАХАМИ Е НОВ СОПСТВЕНИК

Апелациониот суд во Скопје го потврди Планот за реорганизација на „Фени индустри“ во стечај, со што „Глобал спешлс опортјунитис“ (ГСОЛ) од Бахами стан ...
УЈП СЕ ПРОТИВИ НА ПЛАНОТ ЗА РЕОРГАНИЗАЦИЈА НА „ФЕНИ“, НО НЕ КАЖУВА ЗОШТО

УЈП СЕ ПРОТИВИ НА ПЛАНОТ ЗА РЕОРГАНИЗАЦИЈА НА „ФЕНИ“, НО НЕ КАЖУВА ЗОШТО

УЈП поднела жалба до Апелацискиот суд во Скопје на Планот за реорганизација на „Фени“ во стечај, што беше прифатен во Основен суд Велес. Оттаму не каж ...
ГСОЛ ОД БАХАМИ ГО ДОБИ ФЕНИ, ОДЛУЧИ СТЕЧАЈНАТА СУДИЈКА

ГСОЛ ОД БАХАМИ ГО ДОБИ ФЕНИ, ОДЛУЧИ СТЕЧАЈНАТА СУДИЈКА

Стечајната судијка Валентина Ѓоргиевска од Основен суд Велес донела решение со кое се одобрува Планот за реорганизација на стечајниот должник ФЕНИ од ...
КАВАДАРЧАНИ СЕ ПОДЕЛИЈА ЗА ФЕНИ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЗА МИНСТРОЈ, ВРАБОТЕНИТЕ ЗА ГСОЛ

КАВАДАРЧАНИ СЕ ПОДЕЛИЈА ЗА ФЕНИ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЗА МИНСТРОЈ, ВРАБОТЕНИТЕ ЗА ГСОЛ

Градоначалникот на Општина Кавадарци и членовите на Советот се со различен став од вработените во комбинатот Фени. Додека политичарите со поддршка на ...
ВРАБОТЕНИТЕ ВО ФЕНИ СО АПЛАУЗ ГО ПРЕЧЕКАА ДИРЕКТОРОТ НА ГСОЛ ПРЕД ВЕЛЕШКИОТ СУД

ВРАБОТЕНИТЕ ВО ФЕНИ СО АПЛАУЗ ГО ПРЕЧЕКАА ДИРЕКТОРОТ НА ГСОЛ ПРЕД ВЕЛЕШКИОТ СУД

Понудениот план за реорганизација, со кој компанијата ГСОЛ треба да го преземе АД Фени во стечај е вратен на доработка. Конечната одлука ќе се знае на ...
ФЕНИ Е ВО СТЕЧАЈ, ПОТВРДИ СКОПСКА АПЕЛАЦИЈА

ФЕНИ Е ВО СТЕЧАЈ, ПОТВРДИ СКОПСКА АПЕЛАЦИЈА

Апелацискиот суд од Скопје ја отфрли жалбата на компанијата „Кунико ресорсис“ за стечајот во кавадаречката фабрика „Фени“, информираа од велешкиот Осн ...
ОДЛОЖЕНО СТЕЧАЈНОТО РОЧИШТЕ ЗА „ФЕНИ“

ОДЛОЖЕНО СТЕЧАЈНОТО РОЧИШТЕ ЗА „ФЕНИ“

Испитното рочиште за финансиско-материјалната состојба на АД „Фени“ во стечај и извештајното Собрание на доверители, закажани за денеска во Основен су ...
МАЛЦИНСКИОТ АКЦИОНЕР ПОКРЕНА КРИВИЧНА ПОСТАПКА ПРОТИВ МЕНАЏМЕНТОТ НА ФЕНИ

МАЛЦИНСКИОТ АКЦИОНЕР ПОКРЕНА КРИВИЧНА ПОСТАПКА ПРОТИВ МЕНАЏМЕНТОТ НА ФЕНИ

Компанија БГРС, што е малцински акционер на „Кунико Ресурсис групација“ во чија сопственост е „Фени индустри“, покрена кривична постапка против менаџм ...
ОТВОРЕНА  ПРЕДСТЕЧАЈНА ПОСТАПКА ЗА ФЕНИ ВО ВЕЛЕШКИОТ СУД

ОТВОРЕНА ПРЕДСТЕЧАЈНА ПОСТАПКА ЗА ФЕНИ ВО ВЕЛЕШКИОТ СУД

Во Основниот суд во Велес отворена е предстечајна  постапка за „Фени индустри“ од Кавадарци. Тоа е сторено по барање на  „Комерцијална банка“, „Стопан ...
СИНДИКАТОТ НА „ФЕНИ“ НЕ ПРИФАЌА СТЕЧАЈ, ЌЕ ГИ БЛОКИРААТ И СУДОТ И БАНКИТЕ

СИНДИКАТОТ НА „ФЕНИ“ НЕ ПРИФАЌА СТЕЧАЈ, ЌЕ ГИ БЛОКИРААТ И СУДОТ И БАНКИТЕ

Синдикатот на „Фени“ не прифаќа стечај и најави дека со штрајкови ќе ги блокира и судот и банките ако дојде до тоа. Комерцијална банка АД Скопје, Стоп ...
10 / 10 НАПИСИ