Таг: фондација

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ФОРМИРА ФОНДАЦИЈА „РАЗВОЕН ИНСТИТУТ СКОПЈЕ“ ЗА ПОКВАЛИТЕТЕН ЖИВОТ И РАЗВОЈ НА ГРАДОТ

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ФОРМИРА ФОНДАЦИЈА „РАЗВОЕН ИНСТИТУТ СКОПЈЕ“ ЗА ПОКВАЛИТЕТЕН ЖИВОТ И РАЗВОЈ НА ГРАДОТ

Град Скопје ќе формира фондација „Развоен институт Скопје“ која треба да го подобри квалитетот на живот и ќе обезбеди подобро планирање и одржлив разв ...
ГРАД СКОПЈЕ НЕМА ДА ЈА ПОДДРЖИ НАГРАДАТА „РОМАН НА ГОДИНАТА“

ГРАД СКОПЈЕ НЕМА ДА ЈА ПОДДРЖИ НАГРАДАТА „РОМАН НА ГОДИНАТА“

Град Скопје ја повлече поддршката за наградата „Роман на годината“, престижното признание што 18 години го доделуваше „Утрински весник“, а по згаснува ...
МАКЕДОНИЈА – ПРИСТОЈНО МЕСТО ЗА ЖИВЕЕЊЕ, ФОНДАЦИЈАТА ЃОРЃЕ МАРЈАНОВИЌ ЌЕ РАБОТИ НА ОСТВАРУВАЊЕ НА СОНОТ НА ПРОФЕСОРОТ

МАКЕДОНИЈА – ПРИСТОЈНО МЕСТО ЗА ЖИВЕЕЊЕ, ФОНДАЦИЈАТА ЃОРЃЕ МАРЈАНОВИЌ ЌЕ РАБОТИ НА ОСТВАРУВАЊЕ НА СОНОТ НА ПРОФЕСОРОТ

Професори, судии, поранешни функционери дојдоа на прославата на 80. роденден на професорот Ѓорѓе Марјановиќ на Правниот факултет, на која беше промови ...
ЃОРЃИ МАРЈАНОВИЌ СО КНИГА КОЛУМНИ, ДОНАЦИИТЕ ЌЕ ОДАТ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ

ЃОРЃИ МАРЈАНОВИЌ СО КНИГА КОЛУМНИ, ДОНАЦИИТЕ ЌЕ ОДАТ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ

Професорот Ѓорѓи Марјановиќ в петок ќе ја промовира книгата „Колумни“, која нема да се продава на стандарен начин, туку ќе се добива со донирање износ ...
БРИТАНСКИ УЛТРАМАРАТОНЕЦ СТИГНА ВО СКОПЈЕ ТРЧАЈЌИ НИЗ СВЕТОТ ЗА ФОНДАЦИЈА ЗА РАК НА ПРОСТАТА

БРИТАНСКИ УЛТРАМАРАТОНЕЦ СТИГНА ВО СКОПЈЕ ТРЧАЈЌИ НИЗ СВЕТОТ ЗА ФОНДАЦИЈА ЗА РАК НА ПРОСТАТА

Дваесет и деветгодишниот Британец Ник Батер, ултрамарaтонец, истражувач и авантурист лани, го започнал предизвикот „Трчајќи го светот 196“ (Running th ...
МАКЕДОНИЈА КАНДИДАТ ЗА ПРОЕКТОТ НА БИЛ И МЕЛИНДА ГЕЈТС ЗА ВАКЦИНИ ПРОТИВ ХПВ

МАКЕДОНИЈА КАНДИДАТ ЗА ПРОЕКТОТ НА БИЛ И МЕЛИНДА ГЕЈТС ЗА ВАКЦИНИ ПРОТИВ ХПВ

До крајот на годината ќе се знае дали Македонија ќе влезе во проектот на Бил и Мелинда Гејтс за донација на деветовалентна вакцина против ХПВ. Министе ...
ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ ГОДИНАВА СТИПЕНДИРА 39 СТУДЕНТИ ОД МЕДИЦИНА И ФАРМАЦИЈА

ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ ГОДИНАВА СТИПЕНДИРА 39 СТУДЕНТИ ОД МЕДИЦИНА И ФАРМАЦИЈА

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ годинава доделува 39 стипендии за студенти од трета и четврта година на Медицинскиот и Фармацевтскиот факултет, при Унив ...
ХАРВАРД МУ ОДДАВА ПОЧИТ НА ЕЛТОН ЏОН ЗА НЕГОВИТЕ ЗАЛОЖБИ ЗА БОРБА ПРОТИВ ХИВ И СИДА

ХАРВАРД МУ ОДДАВА ПОЧИТ НА ЕЛТОН ЏОН ЗА НЕГОВИТЕ ЗАЛОЖБИ ЗА БОРБА ПРОТИВ ХИВ И СИДА

Елтон Џон следниот месец ќе добие награда од Универзитетот Харвард, за неговите филнатропски заложби за борба против ХИВ и СИДА. Фондацијата за СИД ...
ЏОРЏ И АМАЛ КЛУНИ ДОНИРАА МИЛИОН ДОЛАРИ ЗА БОРБА ПРОТИВ ДЕСНИЧАРСКИОТ ЕКСТРЕМИЗАМ

ЏОРЏ И АМАЛ КЛУНИ ДОНИРАА МИЛИОН ДОЛАРИ ЗА БОРБА ПРОТИВ ДЕСНИЧАРСКИОТ ЕКСТРЕМИЗАМ

Џорџ и Амал Клуни најавија партнерство со Јужниот правен центар за сиромаштија (СПЛЦ) за борба против „фанатизмот и омразата", по насилството во Шарло ...
9 / 9 НАПИСИ