Таг: Галичица

1 2 3 10 / 30 НАПИСИ
СПАСЕНИ ТРОЈЦА СТРАНЦИ КОИ СЕ ИЗГУБИЛЕ НА ГАЛИЧИЦА

СПАСЕНИ ТРОЈЦА СТРАНЦИ КОИ СЕ ИЗГУБИЛЕ НА ГАЛИЧИЦА

Пронајдени се тројцата странски туристи кои вчера утрото се упатиле по пешачкиот дел на Галичица и се изгубиле. Откако виделе дека теренот им е непозн ...
434 ПРИЈАВЕНИ ОД 32 ЗЕМЈИ ЗА ТРКАТА ОХРИД УЛТРА-ТРЕИЛ В САБОТА НА ГАЛИЧИЦА

434 ПРИЈАВЕНИ ОД 32 ЗЕМЈИ ЗА ТРКАТА ОХРИД УЛТРА-ТРЕИЛ В САБОТА НА ГАЛИЧИЦА

В сабота, 27 мај, по петти пат ќе се одржи трката во во планинско трчање Охрид ултра-треил, а се очекуваат 434 потврдени пријави на тркачи од 32 земји ...
ЕВРОПСКИОТ ЕЛЕН Е ГОРДОСТ НА ГАЛИЧИЦА, ВЕЛАТ РЕНЏЕРИТЕ ЧУВАРИ НА НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК

ЕВРОПСКИОТ ЕЛЕН Е ГОРДОСТ НА ГАЛИЧИЦА, ВЕЛАТ РЕНЏЕРИТЕ ЧУВАРИ НА НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК

Чистиот планински воздух и прекрасната снежна глетка на надморска височина од 1600 метри на локалитетот „Косто Бачило“ во Националниот парк Галичица ј ...
СО ПАРИ ОД УНЕСКО ЌЕ СЕ ВРШИ ПОПИС НА ЖИВИОТ СВЕТ НА ИЗВОРИТЕ СВЕТИ НАУМ ВО ОХРИД

СО ПАРИ ОД УНЕСКО ЌЕ СЕ ВРШИ ПОПИС НА ЖИВИОТ СВЕТ НА ИЗВОРИТЕ СВЕТИ НАУМ ВО ОХРИД

Јавната установа Национален парк „Галичица“ изработи посебен план за управување со комплексот на изворите Свети Наум, со кој за првпат ќе се врши инве ...
ХЕЛИКОПТЕРИ ЌЕ ГО ГАСАТ ПОЖАРОТ НА ГАЛИЧИЦА

ХЕЛИКОПТЕРИ ЌЕ ГО ГАСАТ ПОЖАРОТ НА ГАЛИЧИЦА

Пожарот на Галичица, кој веќе седум дена е активен на непристапен терен на планината, од денеска се гасне од воздух со хеликоптери, а од утре на терен ...
НЕ Е БЕЗБЕДНО ГАСНЕЊЕТО НА ПОЖАРОТ НА ГАЛИЧИЦА СО ЛУЃЕ И ХЕЛИКОПТЕРИ ПОРАДИ ГОЛЕМИОТ БРОЈ МИНИ И ЕКСПЛОЗИВИ, ВЕЛИ АНГЕЛОВ

НЕ Е БЕЗБЕДНО ГАСНЕЊЕТО НА ПОЖАРОТ НА ГАЛИЧИЦА СО ЛУЃЕ И ХЕЛИКОПТЕРИ ПОРАДИ ГОЛЕМИОТ БРОЈ МИНИ И ЕКСПЛОЗИВИ, ВЕЛИ АНГЕЛОВ

Теренот каде гори пожарот на Галичица е непријатен и критичен за пешадиско гаснење и гаснење со хеликоптери, поради големиот број на експлозивни средс ...
ПАТЕКИ ОД АНТИЧКО ВРЕМЕ НА ЈАБЛАНИЦА И ГАЛИЧИЦА ЌЕ БИДАТ НОВА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА ВО ОХРИДСКО-СТРУШКИОТ РЕГИОН

ПАТЕКИ ОД АНТИЧКО ВРЕМЕ НА ЈАБЛАНИЦА И ГАЛИЧИЦА ЌЕ БИДАТ НОВА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА ВО ОХРИДСКО-СТРУШКИОТ РЕГИОН

Патеки од античко време на Јабланица и Галичица за првпат ќе бидат достапни за туристите. Археолозите открија нови патни траси и делници од античко вр ...
ПРЕСЕЧЕН МЕЃУНАРОДЕН КАНАЛ ЗА ШВЕРЦ НА МАРИХУАНА КОЈ ОД АЛБАНИЈА МИНУВАЛ ПРЕКУ ГАЛИЧИЦА

ПРЕСЕЧЕН МЕЃУНАРОДЕН КАНАЛ ЗА ШВЕРЦ НА МАРИХУАНА КОЈ ОД АЛБАНИЈА МИНУВАЛ ПРЕКУ ГАЛИЧИЦА

Полицијата пресече меѓународен канал за транспорт на наркотични дроги од Албанија, кој минувал низ Македонија, а крајна дестинација била Грција. Оддел ...
ДА СЕ УРНАТ ДИВИТЕ ВИКЕНДИЦИ ВО ТРПЕЈЦА АКО САКАМЕ ДА ГО ЗАЧУВАМЕ СТАТУСОТ ОД УНЕСКО, ВЕЛАТ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ГАЛИЧИЦА“

ДА СЕ УРНАТ ДИВИТЕ ВИКЕНДИЦИ ВО ТРПЕЈЦА АКО САКАМЕ ДА ГО ЗАЧУВАМЕ СТАТУСОТ ОД УНЕСКО, ВЕЛАТ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ГАЛИЧИЦА“

Дваесет и девет дивоизградени викендици во селото Трпејца, лоцирани на самиот брег од Охридското Езеро, треба да бидат опфатни со процесот на уривање ...
СОБРАНИ 10 КУБИЦИ ПОКУЌНИНА И ГРАДЕЖЕН ШУТ ВО АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ДИВИТЕ ДЕПОНИИ НА ГАЛИЧИЦА

СОБРАНИ 10 КУБИЦИ ПОКУЌНИНА И ГРАДЕЖЕН ШУТ ВО АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ДИВИТЕ ДЕПОНИИ НА ГАЛИЧИЦА

Активистите од ЕКО ФАП Охрид заедно со најмладите екологисти ги чистат дивите депонии на Националниот парк „Галичица“. При последната акција, на самио ...
1 2 3 10 / 30 НАПИСИ