Таг: германска амбасада

1 2 3 10 / 27 НАПИСИ
СТРАНИЦАТА ЗА 4.750 РАБОТНИ ВИЗИ ЗА ГЕРМАНИЈА ПРЕГЛЕДАНА 50.000 ПАТИ ЗА НЕКОЛКУ ЧАСА, ОБЈАВИ ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА

СТРАНИЦАТА ЗА 4.750 РАБОТНИ ВИЗИ ЗА ГЕРМАНИЈА ПРЕГЛЕДАНА 50.000 ПАТИ ЗА НЕКОЛКУ ЧАСА, ОБЈАВИ ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА

Страницата за добивање работна виза за Германија била прегледана 50.000 пати за само неколку часа откако беше отворена пред два дена, објави Германска ...
ГЕРМАНИЈА ДОНИРАШЕ ФРИЖИДЕР ЗА КОСКЕНАТА БАНКА, ОД ПОЧЕТОКОТ НА ПАНДЕМИЈАТА ГО ПОМОГНА МАКЕДОНСКОТО ЗДРАВСТВО СО 1,45 МИЛИОНИ ЕВРА

ГЕРМАНИЈА ДОНИРАШЕ ФРИЖИДЕР ЗА КОСКЕНАТА БАНКА, ОД ПОЧЕТОКОТ НА ПАНДЕМИЈАТА ГО ПОМОГНА МАКЕДОНСКОТО ЗДРАВСТВО СО 1,45 МИЛИОНИ ЕВРА

Германската амбасада во земјава денеска донираше лабораториски фрижидер за презервација на коски и коскени ткива кој ќе биде дел од Банката за коскени ...
ЕДНА ЗЕМЈА ДРЖИ КАКО ЗАЛОЖНИЦИ 26 ЗЕМЈИ ЧЛЕНКИ И ПРАВИ ШТЕТА НА ЦЕЛАТА ЕВРОПСКА УНИЈА, КАЖА ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА ХОЛШТАЈН ЗА ПРОШИРУВАЊЕТО

ЕДНА ЗЕМЈА ДРЖИ КАКО ЗАЛОЖНИЦИ 26 ЗЕМЈИ ЧЛЕНКИ И ПРАВИ ШТЕТА НА ЦЕЛАТА ЕВРОПСКА УНИЈА, КАЖА ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА ХОЛШТАЈН ЗА ПРОШИРУВАЊЕТО

Германската амбасадорка во Скопје Анке Холштајн вели дека една земја држи како заложници 26 земји членки и прави штета на целата Европската унија, ког ...
ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ВРЕДНА 25.000 ЕВРА НА КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОЛОГИЈА

ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ВРЕДНА 25.000 ЕВРА НА КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОЛОГИЈА

Клиниката за кардиологија доби опрема во вредност 25.000 евра од Германската амбасада во земјава. Преку проект финансиран од Министерството за надворе ...
ГЕРМАНИЈА ДОНИРАШЕ МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА ВРЕДНА 16 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА ПОЛИКЛИНИКАТА ВО ШУТО ОРИЗАРИ

ГЕРМАНИЈА ДОНИРАШЕ МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА ВРЕДНА 16 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА ПОЛИКЛИНИКАТА ВО ШУТО ОРИЗАРИ

Германската амбасадорка во земјава Анке Холштајн денес предаде донација вредна 16 илја евра во Поликлиниката во Шуто Оризари.  Станува збор за медицин ...
ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ДОНИРАШЕ МОДУЛАРНА БОЛНИЧКА ЕДИНИЦА ВО КИЧЕВО

ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ДОНИРАШЕ МОДУЛАРНА БОЛНИЧКА ЕДИНИЦА ВО КИЧЕВО

Амбасадата на Сојузна Република Германија денеска донираше модуларна болничка единица со сместувачки капацитет од дополнителни 15 места за граѓаните н ...
ОД 1 ЈАНУАРИ ВО ГЕРМАНИЈА ЌЕ ВАЖИ НОВА РЕГУЛАТИВА ЗА ПРИВИЛЕГИРАНИ ВРАБОТУВАЊА ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН

ОД 1 ЈАНУАРИ ВО ГЕРМАНИЈА ЌЕ ВАЖИ НОВА РЕГУЛАТИВА ЗА ПРИВИЛЕГИРАНИ ВРАБОТУВАЊА ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН

Од 1 јануари 2021 во Германија стапува во сила последователнa регулатива на важечката таканаречена „Регулатива за Западен Балкан“, со која германската ...
СРЕДНОШКОЛЦИ ОД ПРИЛЕП ДОБИЈА ТАБЛЕТИ ОД ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ЗА ДА УЧАТ ОНЛАЈН

СРЕДНОШКОЛЦИ ОД ПРИЛЕП ДОБИЈА ТАБЛЕТИ ОД ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ЗА ДА УЧАТ ОНЛАЈН

Со средства од амбасадата на Германија во земјава, ученици од ранливи категории од Прилеп добија таблети за да можат да учат онлајн. Беа подели 34 таб ...
УЧЕНИЦИ ОД ШУТО ОРИЗАРИ ДОБИЈА ТАБЛЕТИ ОД ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ЗА ДА УЧАТ ОД ДОМА

УЧЕНИЦИ ОД ШУТО ОРИЗАРИ ДОБИЈА ТАБЛЕТИ ОД ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ЗА ДА УЧАТ ОД ДОМА

На 15 ученици од населбата Шуто Оризари им беа поделени лаптопи за да можат онлајн да ја следат наставата, а на 60 семејства хуманитарни пакети. Помош ...
НАОЃАЊЕ РЕШЕНИЕ ЗА МЕЃУВЛАДИНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА СО МАКЕДОНИЈА ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА ОСТАНУВА ПРИОРИТЕТ ЗА ГЕРМАНСКОТО ПРЕТСЕДАВАЊЕ СО ЕУ

НАОЃАЊЕ РЕШЕНИЕ ЗА МЕЃУВЛАДИНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА СО МАКЕДОНИЈА ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА ОСТАНУВА ПРИОРИТЕТ ЗА ГЕРМАНСКОТО ПРЕТСЕДАВАЊЕ СО ЕУ

Наоѓање решение за да може да се одржи првата меѓувладина конференција со Северна Македонија до крајот на годината, со германското претседавање во Евр ...
1 2 3 10 / 27 НАПИСИ