Таг: германска амбасада

1 216 / 16 НАПИСИ
ГЕРМАНИЈА НУДИ СЕСРДНА ПОДДРШКА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА ДА УСПЕЕ И ГИ ПОВИКУВА СИТЕ ДА ЈА ПРЕПОЗНААТ ПЕРСПЕКТИВАТА ЗА ПРОСПЕРИТЕТ И БЕЗБЕДНОСТ

ГЕРМАНИЈА НУДИ СЕСРДНА ПОДДРШКА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА ДА УСПЕЕ И ГИ ПОВИКУВА СИТЕ ДА ЈА ПРЕПОЗНААТ ПЕРСПЕКТИВАТА ЗА ПРОСПЕРИТЕТ И БЕЗБЕДНОСТ

Германија ја поздрави ратификацијата на договорот со Грција од страна на македонското Собрание и понуди сесрдна поддршка тој договор да успее. Во с ...
ГЕРМАНСКИОТ ЈАЗИК НАИДЕ НА ОТВОРЕНА ВРАТА ВО МАКЕДОНИЈА, КАЖА АМБАСАДОРОТ ГЕРБЕРИХ НА „ДЕНОТ НА ГЕРМАНСКИОТ ЈАЗИК“ ВО ГРАДСКИ ПАРК

ГЕРМАНСКИОТ ЈАЗИК НАИДЕ НА ОТВОРЕНА ВРАТА ВО МАКЕДОНИЈА, КАЖА АМБАСАДОРОТ ГЕРБЕРИХ НА „ДЕНОТ НА ГЕРМАНСКИОТ ЈАЗИК“ ВО ГРАДСКИ ПАРК

Под мотото „Ден на германски јазик“ денеска во Градскиот парк се одбележува 10-годишниот јубилеј на ПАШ-програмата, во организација на Aмбасадата на Г ...
ПАРИ ОД МВР ЗАВРШУВАЛЕ ВО ФИРМИ И ВО ЏЕБОВИ НА ПОЕДИНЦИ, КАЖА СПАСОВСКИ ЗА ИСТРАГАТА ЗА ПРОНЕВЕРЕНИ 30 МИЛИОНИ ЕВРА

ПАРИ ОД МВР ЗАВРШУВАЛЕ ВО ФИРМИ И ВО ЏЕБОВИ НА ПОЕДИНЦИ, КАЖА СПАСОВСКИ ЗА ИСТРАГАТА ЗА ПРОНЕВЕРЕНИ 30 МИЛИОНИ ЕВРА

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски потврди неговото министерство и обвинителството водат истрага за проневерени 30 милиони евра од МВР во ...
ЗАВОДОТ ЗА СЛУХ И ГОВОР ЗА ДЕЦА ВО БИТОЛА ДОБИ СЕНЗОРНА СОБА, ДОНАЦИЈА ОД ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА

ЗАВОДОТ ЗА СЛУХ И ГОВОР ЗА ДЕЦА ВО БИТОЛА ДОБИ СЕНЗОРНА СОБА, ДОНАЦИЈА ОД ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА

Германската амбасада донираше 6.000 евра за сензорна соба во Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух и говор „Кочо Рацин“ во Битола. Собата ...
ОСТАНУВАМЕ СИГУРНИ ПАРТНЕРИ, КАЖА ГЕРМАНСКИОТ АМБАСАДОР ГЕРБЕРИХ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО 25 ГОДИНИ МАКЕДОНСКО-ГЕРМАНСКА СОРАБОТКА

ОСТАНУВАМЕ СИГУРНИ ПАРТНЕРИ, КАЖА ГЕРМАНСКИОТ АМБАСАДОР ГЕРБЕРИХ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО 25 ГОДИНИ МАКЕДОНСКО-ГЕРМАНСКА СОРАБОТКА

Германија и Македонија годинава одбележуваат 25 години соработка и по тој повод германскиот амбасадор во Скопје Томас Герберих кажа дека двете земји и ...
И ГЕРМАНИЈА ГО ПОЗДРАВИ ДОДЕЛУВАЊЕТО НА МАНДАТОТ, СООПШТИ ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ВО СКОПЈЕ

И ГЕРМАНИЈА ГО ПОЗДРАВИ ДОДЕЛУВАЊЕТО НА МАНДАТОТ, СООПШТИ ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ВО СКОПЈЕ

Германската амбасада вели дека доделувањето на мандатот на лидерот на мнозинството Зоран Заев е добар сигнал и очекува од новата влада и да пристапи к ...
1 216 / 16 НАПИСИ