Таг: Гевгелија

1 2 3 6 10 / 59 НАПИСИ
18 ИГРАОРЦИ ОД ГЕВГЕЛИЈА СЕ ИДЕНТИФИКУВАНИ, СИТЕ ЌЕ ОДГОВАРААТ ПАРИЧНО ЗА КРШЕЊЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС ЗА ВЕЛИГДЕН

18 ИГРАОРЦИ ОД ГЕВГЕЛИЈА СЕ ИДЕНТИФИКУВАНИ, СИТЕ ЌЕ ОДГОВАРААТ ПАРИЧНО ЗА КРШЕЊЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС ЗА ВЕЛИГДЕН

Од вкупно 18 гевгеличани кои на Велигден завчера излегоа на улица и играа оро среде забрана за движење за да не се шири коронавирусот, а МВР сите ги и ...
ИСКРШЕН ПАРКОТ ВО ЦЕНТАРОТ НА ГЕВГЕЛИЈА ЗА ВРЕМЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС

ИСКРШЕН ПАРКОТ ВО ЦЕНТАРОТ НА ГЕВГЕЛИЈА ЗА ВРЕМЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС

Откорнати садници и цвеќиња од жардиниери, демолирани садови за декоративни растенија, уништени палми, расфрлени клупи, беше сликата утрово во Гевгели ...
ПОРАДИ МОЖЕН НАПЛИВ НА МИГРАНТИ АРМИЈАТА ГО ЗГОЛЕМИ ПРИСУСТВОТО НА ГРАНИЦАТА СО ГРЦИЈА

ПОРАДИ МОЖЕН НАПЛИВ НА МИГРАНТИ АРМИЈАТА ГО ЗГОЛЕМИ ПРИСУСТВОТО НА ГРАНИЦАТА СО ГРЦИЈА

Државата будно ја следи ситуацијата со мигрантите на турско-грчката граница и ги презема сите мерки во случај на ексалирање на состојбата, што може да ...
ТОНИ МАНЏА ДОБИ 13 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА РАЗБОЈНИШТВОТО ВО КАЗИНО ВО ГЕВГЕЛИЈА

ТОНИ МАНЏА ДОБИ 13 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА РАЗБОЈНИШТВОТО ВО КАЗИНО ВО ГЕВГЕЛИЈА

Тони Кечев (40) од Гевгелија, познат како Манџа, доби неправосилна казна затвор од 13 години за кривичните дела разбојништво и недозволено држење огне ...
ОД ВАЛАНДОВО ДО ГЕВГЕЛИЈА СЕ ТРЧАА 35 КИЛОМЕТРИ ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТЕНЗИЈА

ОД ВАЛАНДОВО ДО ГЕВГЕЛИЈА СЕ ТРЧАА 35 КИЛОМЕТРИ ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТЕНЗИЈА

Околу 60-ина атлетичари и рекреативци од Скопје, Велес, Струмица, Богданци, Дојран и Гевгелија, заедно со 10-ина припадници на граничната полиција од ...
СО МАРШ НА МОЛКОТ БОЛНИТЕ ОД РАК БАРААТ ХЕМОТЕРАПИЈА И ВО ГЕВГЕЛИЈА, НЕ САМО ВО СКОПЈЕ

СО МАРШ НА МОЛКОТ БОЛНИТЕ ОД РАК БАРААТ ХЕМОТЕРАПИЈА И ВО ГЕВГЕЛИЈА, НЕ САМО ВО СКОПЈЕ

Болни од рак, нивни роднини и пријатели со поддршка на здружението „Чејнџмејкерсфорол“ (ChangeMakers4all) од Гевгелија, попладнево го блокираа булевар ...
ВРАБОТЕНА ВО ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО НА ГЕВГЕЛИЈА НЕПРАВОСИЛНО ОСУДЕНА НА ОСУМ МЕСЕЦИ ЗАТВОР ЗА ОДАВАЊЕ ДОВЕРЛИВИ ПОДАТОЦИ НА АДВОКАТИ

ВРАБОТЕНА ВО ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО НА ГЕВГЕЛИЈА НЕПРАВОСИЛНО ОСУДЕНА НА ОСУМ МЕСЕЦИ ЗАТВОР ЗА ОДАВАЊЕ ДОВЕРЛИВИ ПОДАТОЦИ НА АДВОКАТИ

Основен суд Велес неправосилно ја осуди Е. С., вработена во гевгелиското Јавно обвинителство, на осум месеци затвор бидејќи соопштувала доверливи пода ...
МЛАДИ ГЕВГЕЛИЧАНИ ЈА ЧИСТЕА НАСЕЛБАТА ИЛИНДЕНСКА ОД ПЛАСТИКА ШТО СЕ РЕЦИКЛИРА И ЗАСАДИЈА ПАЛМИ

МЛАДИ ГЕВГЕЛИЧАНИ ЈА ЧИСТЕА НАСЕЛБАТА ИЛИНДЕНСКА ОД ПЛАСТИКА ШТО СЕ РЕЦИКЛИРА И ЗАСАДИЈА ПАЛМИ

Шеесетина ученици учествуваа во едукативната еко-акција во Гевгелија, каде што во населбата Илинденска го чистеа расфрланиот отпад и ја собираа пласти ...
НЕ САКАМЕ ТЕШКА ИНДУСТРИЈА – ГЕВГЕЛИЧАНИ ПОВТОРНО СЕ БОРАТ ПРОТИВ ИЗГРАДБА НА КАПАЦИТЕТ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПЕЛЕТИ

НЕ САКАМЕ ТЕШКА ИНДУСТРИЈА – ГЕВГЕЛИЧАНИ ПОВТОРНО СЕ БОРАТ ПРОТИВ ИЗГРАДБА НА КАПАЦИТЕТ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПЕЛЕТИ

Револтирани што Министерството за животна средина повторно бара мислење по веќе добиен негативен одговор за отворање на капацитет за производство на Р ...
ЗАПОЧНА ПОВТОРНОТО СУДЕЊЕ НА ТРОЈЦАТА ЛЕКАРИ ОБВИНЕТИ ЗА СМРТТА НА РОДИЛКАТА МАЈА КАДИЕВА И НЕЈЗИНОТО БЕБЕ

ЗАПОЧНА ПОВТОРНОТО СУДЕЊЕ НА ТРОЈЦАТА ЛЕКАРИ ОБВИНЕТИ ЗА СМРТТА НА РОДИЛКАТА МАЈА КАДИЕВА И НЕЈЗИНОТО БЕБЕ

Во Основен суд Велес започна повторното судење на лекарите Томчо Ванчев (анестезиолог), Венци Чалков и Дончо Москов (гинеколози), кои се обвинети за с ...
1 2 3 6 10 / 59 НАПИСИ