Таг: глобално затоплување

1 2 10 / 11 НАПИСИ
СВЕТОТ ЌЕ БИДЕ ПОТОПОЛ ЗА ТРИ СТЕПЕНИ ДО КРАЈ НА ВЕКОВ, ВЕЛАТ ГЕРМАНСКИТЕ КЛИМАТОЛОЗИ

СВЕТОТ ЌЕ БИДЕ ПОТОПОЛ ЗА ТРИ СТЕПЕНИ ДО КРАЈ НА ВЕКОВ, ВЕЛАТ ГЕРМАНСКИТЕ КЛИМАТОЛОЗИ

Германските климатолози предупредуваат дека последиците од климатските промени ќе имаат огромно влијание врз животот на Земјата, посочувајќи го рекорд ...
МОЛИКАТА НЕ Ѝ ДАВА НА БОРОВИНКАТА ДА РАСТЕ НА ПЕЛИСТЕР, ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ Ѝ ГО СТЕСНУВА ПРОСТОРОТ

МОЛИКАТА НЕ Ѝ ДАВА НА БОРОВИНКАТА ДА РАСТЕ НА ПЕЛИСТЕР, ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ Ѝ ГО СТЕСНУВА ПРОСТОРОТ

И родот на боровинката, најсобираната бобинка на Пелистер, годинава е намален поради интензивните врнежи дожд во мај, јуни и почетокот на јули кога ра ...
КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ ГО ДОНЕСОА ВО ЗЕМЈАВА ТИГРЕСТИОТ КОМАРЕЦ КОЈ Е АГРЕСИВЕН И АКТИВЕН 24 ЧАСА, ТРЕБА ПРСКАЊЕ ОД ЗЕМЈА, А НЕ АВИОНСКИ

КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ ГО ДОНЕСОА ВО ЗЕМЈАВА ТИГРЕСТИОТ КОМАРЕЦ КОЈ Е АГРЕСИВЕН И АКТИВЕН 24 ЧАСА, ТРЕБА ПРСКАЊЕ ОД ЗЕМЈА, А НЕ АВИОНСКИ

Климатските промени го донесоа во земјава азискиот тигрест комарец. Станува збор за инвазивен вид, со агресивни убоди и причинител на тропски и суптро ...
ЗА ТРИ ДЕЦЕНИИ ЗА 60 ПРОЦЕНТИ НАМАЛЕНИ ПРИНОСИТЕ НА МЕД ВО ЗЕМЈАВА

ЗА ТРИ ДЕЦЕНИИ ЗА 60 ПРОЦЕНТИ НАМАЛЕНИ ПРИНОСИТЕ НА МЕД ВО ЗЕМЈАВА

Ако се направи споредба на минатогодишните и годинешни приноси мед со оние од пред десетина години, намалени се за 40 проценти, а во однос на состојби ...
ЛУЃЕТО СЕ ВИНОВНИ ЗА ЗАГРЕВАЊЕТО НА ЗЕМЈАТА, НЕКОИ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ СЕ НЕПОВРАТНИ, СЕ ВЕЛИ ВО НОВ ИЗВЕШТАЈ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ

ЛУЃЕТО СЕ ВИНОВНИ ЗА ЗАГРЕВАЊЕТО НА ЗЕМЈАТА, НЕКОИ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ СЕ НЕПОВРАТНИ, СЕ ВЕЛИ ВО НОВ ИЗВЕШТАЈ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ

Човечките активности ја меуваат климата на Земјата на начини какви што не се видени илјадници, ако не и стотици илјади години, при што некои од промен ...
СВЕТСКИТЕ ЛИДЕРИ СЕ СОБРАА ВО ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ И ВЕТИЈА ДЕКА ЌЕ СТОРАТ ПОВЕЌЕ ПРОТИВ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ

СВЕТСКИТЕ ЛИДЕРИ СЕ СОБРАА ВО ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ И ВЕТИЈА ДЕКА ЌЕ СТОРАТ ПОВЕЌЕ ПРОТИВ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ

Светските лидери еден по еден ветија во Обединети нации дека ќе сторат повеќе против глобалното затоплување пред светот да достигне нови поопасни ниво ...
ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ПРЕПОРАЧАА ИСХРАНА СО ЗЕЛЕНЧУК ЗА СПАС ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ПРЕПОРАЧАА ИСХРАНА СО ЗЕЛЕНЧУК ЗА СПАС ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Преминувањето кон исхрана базирана на зеленчук и растенија може да помогне во борбата со климатските промени, стои во извештајот на Обединетите нации. ...
ОВОЈ ЈУНИ БЕШЕ НАЈТОПОЛ ИЗМЕРЕН ДОСЕГА, ЕКСТРЕМНИТЕ ЖЕШТИНИ ЌЕ БИДАТ ПОЧЕСТИ ВО ИДНИНА, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

ОВОЈ ЈУНИ БЕШЕ НАЈТОПОЛ ИЗМЕРЕН ДОСЕГА, ЕКСТРЕМНИТЕ ЖЕШТИНИ ЌЕ БИДАТ ПОЧЕСТИ ВО ИДНИНА, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

Овој јуни беше најтопол досега измерен на Земјата, објави Европската сателитска агенција. Податоците покажуваат дека просечните температури во Евро ...
„ЧУКНАТО“ ВРЕМЕ ПРЕДИЗВИКА АРКТИКОТ ДА Е ПОТОПОЛ ОД ДЕЛОВИ НА ЕВРОПА

„ЧУКНАТО“ ВРЕМЕ ПРЕДИЗВИКА АРКТИКОТ ДА Е ПОТОПОЛ ОД ДЕЛОВИ НА ЕВРОПА

Чудно загревање што се случува околу Северниот Пол испраќа удар на арктички студ низ Европа, што може да биде знак на „чукнато“ време, што во иднина ќ ...
ОСКАРОВЕЦОТ ХАВИЕР БАРДЕМ ПО СОСТАНОКОТ ВО ГЕРМАНСКИОТ БУНДЕСТАГ ПОВИКА НА ПОГОЛЕМА ЗАШТИТА НА АНТАРКТИКОТ

ОСКАРОВЕЦОТ ХАВИЕР БАРДЕМ ПО СОСТАНОКОТ ВО ГЕРМАНСКИОТ БУНДЕСТАГ ПОВИКА НА ПОГОЛЕМА ЗАШТИТА НА АНТАРКТИКОТ

Шпанскиот актер Хавиер Бардем повика на поголема заштита на над 1,8 милиони квадратни километри на Антарктик за да се намалат ефектите од климатските ...
1 2 10 / 11 НАПИСИ