Таг: градежна дозвола

1 2 10 / 19 НАПИСИ
ЌЕ СЕ ИЗГРАДИ 17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА, ОД ОПШТИНА КАРПОШ ВЕЛАТ НА КОНЗЕРВАТОРСКИ ЦЕНТАР ДОЦНА МУ ТЕКНА ДА ГО ПОНИШТИ ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕЊЕ

ЌЕ СЕ ИЗГРАДИ 17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА, ОД ОПШТИНА КАРПОШ ВЕЛАТ НА КОНЗЕРВАТОРСКИ ЦЕНТАР ДОЦНА МУ ТЕКНА ДА ГО ПОНИШТИ ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕЊЕ

Зградата со 17 ката кај Воена болница ќе се изгради, бидејќи Општина Карпош нема намера да ја стопира градбата и да ја поништи градежната дозвола. Иак ...
ОПШТИНА КАРПОШ НЕМА ДА ЈА СТОПИРА ЗГРАДАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА, ВЕЛАТ ОДЛУКА ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ НАДЛЕЖЕН СУД ИЛИ ДРУГ ОРГАН

ОПШТИНА КАРПОШ НЕМА ДА ЈА СТОПИРА ЗГРАДАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА, ВЕЛАТ ОДЛУКА ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ НАДЛЕЖЕН СУД ИЛИ ДРУГ ОРГАН

Општина Карпош нема да ја стопира изградбата на зградата во болничкиот комплекс кај Воена болница. Иако пред единаесет дена стана правосилно решението ...
ПОНИШТЕНОТО КОНЗЕРВАТОРСКО МИСЛЕЊЕ ЗА 17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА СТИГНА ВО ОПШТИНА КАРПОШ, ОД ТАМУ ВЕЛАТ ЌЕ ГО РАЗГЛЕДААТ

ПОНИШТЕНОТО КОНЗЕРВАТОРСКО МИСЛЕЊЕ ЗА 17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА СТИГНА ВО ОПШТИНА КАРПОШ, ОД ТАМУ ВЕЛАТ ЌЕ ГО РАЗГЛЕДААТ

Поништеното конзерваторско мислење за изградба на 17-катницата кај Воена болница вчера е доставено до Општина Карпош. Со тоа, Општината сега треба да ...
ДОСТА Е ОД ВЛАДЕЕЊЕ НА МАФИЈАТА – В САБОТА ПРОТЕСТ ПРОТИВ СПОРНАТА 17-КАТНИЦА СРЕДЕ БОЛНИЧКИОТ КОМПЛЕКС НА ВОЕНА БОЛНИЦА

ДОСТА Е ОД ВЛАДЕЕЊЕ НА МАФИЈАТА – В САБОТА ПРОТЕСТ ПРОТИВ СПОРНАТА 17-КАТНИЦА СРЕДЕ БОЛНИЧКИОТ КОМПЛЕКС НА ВОЕНА БОЛНИЦА

Неколку граѓански иницијативи в сабота ќе излезат на протест против изградбата на спорната 17-катница за 2.000 жители среде болничкиот комплекс на Вое ...
СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ ЈА ПОТПИША ДОЗВОЛАТА ЗА ГРАДБА НА СПОРНАТА 17-КАТНИЦА СРЕДЕ БОЛНИЧКИОТ КОМПЛЕКС НА ВОЕНА БОЛНИЦА, ФИРМАТА „ЗСФ КОМ“ ПОЧНУВА ДА ГРАДИ

СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ ЈА ПОТПИША ДОЗВОЛАТА ЗА ГРАДБА НА СПОРНАТА 17-КАТНИЦА СРЕДЕ БОЛНИЧКИОТ КОМПЛЕКС НА ВОЕНА БОЛНИЦА, ФИРМАТА „ЗСФ КОМ“ ПОЧНУВА ДА ГРАДИ

Градоначалникот Стевчо Јакомовски ја потпишал градежната дозвола за изградба на спорната 17-катница за 2.000 жители среде болничкиот комплекс на Воена ...
НЕ ДОАЃА ПРЕДВИД АД ХОК РЕШЕНИЕ ЗА ИЗМЕНИ ВО НОВИОТ ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ПО ПОВОД 17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА

НЕ ДОАЃА ПРЕДВИД АД ХОК РЕШЕНИЕ ЗА ИЗМЕНИ ВО НОВИОТ ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ПО ПОВОД 17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА

Апсолутно нема најава за ниту едно ад хок решение во Законот за заштита на културно наследство кој сѐ уште се работи, не доаѓа предвид, рече денеска м ...
ДИРЕКТОРОТ НА КОНЗЕРВАТОРСКИ ЦЕНТАР КОЈ ТРЕБА ДА ДАДЕ МИСЛЕЊЕ ЗА 17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА Е ЧЛЕН НА КОМИСИЈАТА ЗА УРБАНИЗАМ НА ОПШТИНА КАРПОШ

ДИРЕКТОРОТ НА КОНЗЕРВАТОРСКИ ЦЕНТАР КОЈ ТРЕБА ДА ДАДЕ МИСЛЕЊЕ ЗА 17-КАТНИЦАТА КАЈ ВОЕНА БОЛНИЦА Е ЧЛЕН НА КОМИСИЈАТА ЗА УРБАНИЗАМ НА ОПШТИНА КАРПОШ

Директорот на Конзерваторски центар Константин Димитровски, кој треба да даде мислење дали може да се  гради 17-катница до Градската општа болница (ГО ...
СМЕШНО Е ТВРДЕЊЕТО ДЕКА 17-КАТНИЦАТА ЈА ЗАГРОЗУВА ВОЕНА БОЛНИЦА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈАКИМОВСКИ ЗА ЗГРАДАТА ЗА 2.000 ЖИТЕЛИ СРЕДЕ БОЛНИЧКИ КОМПЛЕКС

СМЕШНО Е ТВРДЕЊЕТО ДЕКА 17-КАТНИЦАТА ЈА ЗАГРОЗУВА ВОЕНА БОЛНИЦА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈАКИМОВСКИ ЗА ЗГРАДАТА ЗА 2.000 ЖИТЕЛИ СРЕДЕ БОЛНИЧКИ КОМПЛЕКС

Градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски смета дека нема ништо спорно во изградбата на 17-катницата во болничкиот блок кај Градската општа ...
ЖИТЕЛИТЕ САМИ ГИ АСФАЛТИРАА УЛИЦИТЕ ВО ГОРНО ОРИЗАРИ БЕЗ ДА ПОБАРААТ ГРАДЕЖНА ДОЗВОЛА, ВЕЛАТ ОД ОПШТИНА ВЕЛЕС

ЖИТЕЛИТЕ САМИ ГИ АСФАЛТИРАА УЛИЦИТЕ ВО ГОРНО ОРИЗАРИ БЕЗ ДА ПОБАРААТ ГРАДЕЖНА ДОЗВОЛА, ВЕЛАТ ОД ОПШТИНА ВЕЛЕС

Градежните активности што жителите на Горно Оризари со самофинансирање ги извршија изминатите месеци немале одобрение за градба. Ова го кажа градонача ...
ДА СЕ ПОЧИТУВА ГЕНЕРАЛНИОТ ПЛАН И ЈАВНИОТ ИНТЕРЕС ЗА ПРОСТОРОТ КАЈ „ХОЛИДЕЈ ИН“, БАРА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ

ДА СЕ ПОЧИТУВА ГЕНЕРАЛНИОТ ПЛАН И ЈАВНИОТ ИНТЕРЕС ЗА ПРОСТОРОТ КАЈ „ХОЛИДЕЈ ИН“, БАРА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ

Асоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ) и Академијата на архитекти бараат за просторот кај „Холидеј ин“ во центарот на Скопје да се почитува Ге ...
1 2 10 / 19 НАПИСИ