Таг: градежништво

ОПШТИНИТЕ И ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ СЕ КЛИЕНТИ НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ ОТИ ЗАКОНОТ ТОА ГО ДОЗВОЛУВА, ВЕЛИ АНТИКОРУПЦИСКА КОМИСИЈА

ОПШТИНИТЕ И ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ СЕ КЛИЕНТИ НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ ОТИ ЗАКОНОТ ТОА ГО ДОЗВОЛУВА, ВЕЛИ АНТИКОРУПЦИСКА КОМИСИЈА

Има бројни законски слабости кои многу вешто се користат од заинтересираните инвеститори да градат, но и од надлежните органи за да не постапуваат, а ...
„КНАУФ“ ПРЕКУ СВОЈАТА АКАДЕМИЈА ПО 25. ПАТ ГИ СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЗНАЕЊА ЗА НАЈНОВИТЕ ТРЕНДОВИ ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО

„КНАУФ“ ПРЕКУ СВОЈАТА АКАДЕМИЈА ПО 25. ПАТ ГИ СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЗНАЕЊА ЗА НАЈНОВИТЕ ТРЕНДОВИ ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО

Струга по 25. пат беше домаќин на Кнауф Академијата, организирана од „Кнауф Македонија“, еден вид образовна институција која служи за едукација и инфо ...
ДВЕ ТРЕТИНИ ОД ВРАБОТЕНИТЕ ШТО РАБОТАТ ЗА МИНИМАЛЕЦ ЗЕМААТ И ПЛАТА ВО ПЛИКО

ДВЕ ТРЕТИНИ ОД ВРАБОТЕНИТЕ ШТО РАБОТАТ ЗА МИНИМАЛЕЦ ЗЕМААТ И ПЛАТА ВО ПЛИКО

Две третини од работниците што земаат минимална плата, покрај формалната плата на сметка добиваат и плата во плико. Според публикацијата „Квалитет на ...
ГРАДЕЖНИШТВОТО НАЈПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС СО 60 МИЛИОНИ ЕВРА ЧИСТ ЌАР, А ПЛАТИТЕ ПОТПРОСЕЧНИ

ГРАДЕЖНИШТВОТО НАЈПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС СО 60 МИЛИОНИ ЕВРА ЧИСТ ЌАР, А ПЛАТИТЕ ПОТПРОСЕЧНИ

Компаниите кои се занимаваат со градежништво лани оствариле вкупно 60 милиони евра профит, најголем во државата, покажуваат податоците на Управата за ...
4 / 4 НАПИСИ