Таг: градинки

1 3 4 5 6 50 / 51 НАПИСИ
226 ВОСПИТУВАЧКИ АНГАЖИРАНИ ВО ГРАДИНКИ НА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ ЌЕ ДОБИЈАТ РЕШЕНИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ, А ЌЕ СЕ ВРАБОТАТ И НОВИ 260

226 ВОСПИТУВАЧКИ АНГАЖИРАНИ ВО ГРАДИНКИ НА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ ЌЕ ДОБИЈАТ РЕШЕНИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ, А ЌЕ СЕ ВРАБОТАТ И НОВИ 260

Министерството за труд и социјална политика ќе вработи 226 воспитувачки во детските градинки кои досега биле ангажирани со договори на определено врем ...
МЕСТО ДА ОТПУШТААТ ИСКУСНИ, НЕКА ВРАБОТУВААТ И НОВИ ВО ГРАДИНКИТЕ ОТИ ФАЛИ КАДАР, РЕАГИРА СИНДИКАТОТ

МЕСТО ДА ОТПУШТААТ ИСКУСНИ, НЕКА ВРАБОТУВААТ И НОВИ ВО ГРАДИНКИТЕ ОТИ ФАЛИ КАДАР, РЕАГИРА СИНДИКАТОТ

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Македонија (СОНК) денес во соопштение до јавноста остро реагира на непродолжување на договори ...
ЗА ДВА ОТСТО ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМАТ ПЛАТИТЕ НА ВОСПИТУВАЧКИТЕ И НЕГОВАТЕЛКИТЕ ВО ГРАДИНКИТЕ

ЗА ДВА ОТСТО ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМАТ ПЛАТИТЕ НА ВОСПИТУВАЧКИТЕ И НЕГОВАТЕЛКИТЕ ВО ГРАДИНКИТЕ

На сите вработени во градинките, воспитувачи и негователи ќе им биде зголемена платата за 2 отсто, соопшти синоќа Владата на Република Македонија. ...
ВО СТРУМИЦА ЗАПИШАНИ 460 ДЕЦА ПОВЕЌЕ ОД МЕСТАТА ВО ГРАДИНКИТЕ

ВО СТРУМИЦА ЗАПИШАНИ 460 ДЕЦА ПОВЕЌЕ ОД МЕСТАТА ВО ГРАДИНКИТЕ

Клоновите на градинката „Детска радост“ од Струмица се  претесни за децата од предучилишна возраст. За  четирите градинки на „Детска радост“ во Струми ...
И САМО ЕДНО ДЕТЕ ДА ТРЕБА ДА БИДЕ ЗГРИЖЕНО ВО ВТОРА СМЕНА, ГРАДИНКАТА Е ДОЛЖНА ТОА ДА ГО ОРГАНИЗИРА, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА

И САМО ЕДНО ДЕТЕ ДА ТРЕБА ДА БИДЕ ЗГРИЖЕНО ВО ВТОРА СМЕНА, ГРАДИНКАТА Е ДОЛЖНА ТОА ДА ГО ОРГАНИЗИРА, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА

Воведувањето на втора смена во градинките не зависи од бројот на позитивно изјаснети родители, што значи дека доколку и само едно дете треба да биде з ...
ГРАДИНКИТЕ НА СТЕВЧЕ ВО КАРПОШ НЕМА ДА РАБОТАТ ВТОРА СМЕНА

ГРАДИНКИТЕ НА СТЕВЧЕ ВО КАРПОШ НЕМА ДА РАБОТАТ ВТОРА СМЕНА

Градинките на територијата на Општина Карпош од 1 септември нема да работат во две смени. Градоначалникот Стевчо Јакимовски кажа дека ја поддржува иде ...
ИЗИИС ЈА ИСПИТУВА БЕЗБЕДНОСТА НА ГРАДИНКИТЕ ВО ОХРИД, КОСЕЛ НЕМА ДА СЕ ИСТРАЖУВА

ИЗИИС ЈА ИСПИТУВА БЕЗБЕДНОСТА НА ГРАДИНКИТЕ ВО ОХРИД, КОСЕЛ НЕМА ДА СЕ ИСТРАЖУВА

Четири екипи од Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС) од вчера се во Охрид, ги испитуваат оштетувањата од земјотреси ...
ДА СЕ ОДЛОЖАТ ИЗБОРИТЕ ОТИ ЌЕ НЕМА ПЛАТА ЗА ШКОЛИТЕ И ГРАДИНКИТЕ, БАРААТ ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ

ДА СЕ ОДЛОЖАТ ИЗБОРИТЕ ОТИ ЌЕ НЕМА ПЛАТА ЗА ШКОЛИТЕ И ГРАДИНКИТЕ, БАРААТ ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ

Градоначалниците на општините од Источна Македонија преку петиција бараат Заедницата на единиците на локална самоуправа (ЗЕЛС) да поведе изменување на ...
ДВАЈЦА ЛОГОПЕДИ НА 200.000 ЖИТЕЛИ, А СЕКОЕ ВТОРО ДЕТЕ ИМА ПРОБЛЕМ СО ГОВОРОТ

ДВАЈЦА ЛОГОПЕДИ НА 200.000 ЖИТЕЛИ, А СЕКОЕ ВТОРО ДЕТЕ ИМА ПРОБЛЕМ СО ГОВОРОТ

32-годишната Даниела С. од Струмица мора да плаќа приватни часови за отстранување на пречките во говорот кај своето дете, оти тешко може да дојде до т ...
НАД 7.800 БОЛНИ ОД ГРИП, КОМИСИЈАТА ПРЕПОРАЧУВА ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ШКОЛИТЕ И ПОЧЕСТО ПРОВЕТРУВАЊЕ

НАД 7.800 БОЛНИ ОД ГРИП, КОМИСИЈАТА ПРЕПОРАЧУВА ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ШКОЛИТЕ И ПОЧЕСТО ПРОВЕТРУВАЊЕ

  Комисијата за заразни болести информираше дека во системот „Мој термин“ во декември биле евидентирани повеќе од 7.800 лица заболени од грип ...
1 3 4 5 6 50 / 51 НАПИСИ