Таг: градинки

1 2 3 4 5 8 30 / 72 НАПИСИ
СО ЈАПОНСКА ПОМОШ РЕНОВИРАНА ГРАДИНКАТА „ЦВЕТОВИ“ ВО ШТИП, ДОСЕГА ГОДИНАВА ДОНИРАА ЗА 70 УЧИЛИШТА И ГРАДИНКИ

СО ЈАПОНСКА ПОМОШ РЕНОВИРАНА ГРАДИНКАТА „ЦВЕТОВИ“ ВО ШТИП, ДОСЕГА ГОДИНАВА ДОНИРАА ЗА 70 УЧИЛИШТА И ГРАДИНКИ

Со донација од јапонската влада целосно е реновирана градинката „Цветови“ во населбата 8 Ноември во Штип. На завршното реновирање на градинката присус ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС НАБАВИ ПРОЧИСТУВАЧИ НА ВОЗДУХОТ ЗА ГРАДИНКИТЕ

ОПШТИНА ВЕЛЕС НАБАВИ ПРОЧИСТУВАЧИ НА ВОЗДУХОТ ЗА ГРАДИНКИТЕ

Градинката „Димче Мирчев“ во Велес доби прочистувачи на воздухот, за што Општина Велес издвои 534.000 денари од локалниот буџет. „За помалите заним ...
БЕСМИСЛЕНО Е РОДИТЕЛИТЕ ДА СЕДАТ ДОМА КОГА ГРАДИНКИТЕ СЕ ОТВОРЕНИ, ОНИЕ СО  ДЕЦА ДО 10 ГОДИНИ СЕ ВРАТЕНИ НА РАБОТА УШТЕ НА 7 ЈУЛИ, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

БЕСМИСЛЕНО Е РОДИТЕЛИТЕ ДА СЕДАТ ДОМА КОГА ГРАДИНКИТЕ СЕ ОТВОРЕНИ, ОНИЕ СО ДЕЦА ДО 10 ГОДИНИ СЕ ВРАТЕНИ НА РАБОТА УШТЕ НА 7 ЈУЛИ, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

Бесмислено е родителите на деца до 6 години да седат дома кога градинките се отворени, рече министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска. ...
ОД 23 СЕПТЕМВРИ СЕ ВРАЌААТ НА РАБОТА МАЈКИТЕ КОИ БЕА НА ПРОДОЛЖЕНО ПОРОДИЛНО И СИТЕ РОДИТЕЛИ НА УЧЕНИЦИ БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ ЌЕ УЧАТ ОНЛАЈН ИЛИ СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО

ОД 23 СЕПТЕМВРИ СЕ ВРАЌААТ НА РАБОТА МАЈКИТЕ КОИ БЕА НА ПРОДОЛЖЕНО ПОРОДИЛНО И СИТЕ РОДИТЕЛИ НА УЧЕНИЦИ БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ ЌЕ УЧАТ ОНЛАЈН ИЛИ СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО

Oд 23 септември треба да се вратат на работа мајките кои беа на продолжено породилно отсуство, како и родителите на деца до 10 години, без разлика дал ...
ОД 800 СЛОБОДНИ МЕСТА ВО ШТИПСКИТЕ ГРАДИНКИ ПРВИОТ ДЕН ПРИМЕНИ 300 ДЕЦА

ОД 800 СЛОБОДНИ МЕСТА ВО ШТИПСКИТЕ ГРАДИНКИ ПРВИОТ ДЕН ПРИМЕНИ 300 ДЕЦА

Од расположивите 800 слободни места во градинките во Штип првиот ден пополнетоста е 37 проценти, односно згрижени се 300 деца. „За згрижување во гр ...
ПРВИОТ ДЕН ЗГРИЖЕНИ 650 ДЕЦА, ГОЛЕМ ИНТЕРЕС ЗА ГРАДИНКИТЕ ВО БИТОЛА

ПРВИОТ ДЕН ЗГРИЖЕНИ 650 ДЕЦА, ГОЛЕМ ИНТЕРЕС ЗА ГРАДИНКИТЕ ВО БИТОЛА

Отворени се сите 16 градинки во Битола и уште од првиот ден интересот кај родителите да ги згрижат нивните деца додека се на работа е огромен. Во најг ...
ВРАБОТЕНИТЕ ВО ГРАДИНКИТЕ ДА НЕ СЕ СОБИРААТ НА ПАУЗА ЗА КАФЕ, АПЕЛИРАШЕ МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

ВРАБОТЕНИТЕ ВО ГРАДИНКИТЕ ДА НЕ СЕ СОБИРААТ НА ПАУЗА ЗА КАФЕ, АПЕЛИРАШЕ МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

По пауза од седум месеци, над 14 илјади деца од денес се враќаат во градинките, со почитување на строги протоколи за заштита од ковид-19. На денешниот ...
ГРАДИНКИТЕ ВО БИТОЛА ЌЕ ПРИМАТ НАД 800 ДЕЦА СПОРЕД НОВИОТ ПРОТОКОЛ, ЗА 20-ИНА НЕМА МЕСТО

ГРАДИНКИТЕ ВО БИТОЛА ЌЕ ПРИМАТ НАД 800 ДЕЦА СПОРЕД НОВИОТ ПРОТОКОЛ, ЗА 20-ИНА НЕМА МЕСТО

Над 800 деца ќе бидат згрижени во битолските градинки на 9 септември. Толкава е бројката на деца чии родители се изјасниле како самохрани, вработени и ...
14.555 ДЕЦА НА 9 СЕПТЕМВРИ ТРГНУВААТ ВО ГРАДИНКА, ВКУПНО ИМА МЕСТО ЗА 19 ИЛЈАДИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

14.555 ДЕЦА НА 9 СЕПТЕМВРИ ТРГНУВААТ ВО ГРАДИНКА, ВКУПНО ИМА МЕСТО ЗА 19 ИЛЈАДИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

Од 19 илјади слободни места во државните градинки во земјава, од 9 септември во градинка ќе тргнат 14.555 деца, што значи дека има уште 4.445 слободни ...
ГРАДИНКИТЕ СЕ ОТВОРААТ НА 9 СЕПТЕМВРИ

ГРАДИНКИТЕ СЕ ОТВОРААТ НА 9 СЕПТЕМВРИ

Градинките повторно ќе се отворат на 9 септември односно наредната среда по Денот на независноста, одлучи денеска Владата. На првата владина седница   ...
1 2 3 4 5 8 30 / 72 НАПИСИ