Таг: графики

ОД ВАШИНГТОН ДО ТРАМП – ВО КУМАНОВО ИЗЛОЖЕНИ ГРАФИКИ ОД БОРЧЕ ТОДОРОВСКИ ОД СИТЕ ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА САД

ОД ВАШИНГТОН ДО ТРАМП – ВО КУМАНОВО ИЗЛОЖЕНИ ГРАФИКИ ОД БОРЧЕ ТОДОРОВСКИ ОД СИТЕ ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА САД

По повод одбележувањето на 500 години Куманово, а во чест на големиот празник на американскиот народ 4 јули, синоќа во Занатскиот дом во Куманово, беш ...
ГРАФИЧКОТО ТРИЕНАЛЕ ВО БИТОЛА ГО ДИГА ГЛАСОТ ПРОТИВ МОЛКОТ ВО ОПШТЕСТВОТО

ГРАФИЧКОТО ТРИЕНАЛЕ ВО БИТОЛА ГО ДИГА ГЛАСОТ ПРОТИВ МОЛКОТ ВО ОПШТЕСТВОТО

„Молчиме како риба“ од јапонскиот уметник Коуки Тсуритани е една од графиките изложени на деветтото издание на Меѓународното графичко триенале што ден ...
СО МОДЕРНИЗМОТ НА ПЕТАР ХАЏИ БОШКОВ ПРОТИВ ПРОПАГАНДАТА, ДИКТАТОТ И ДОГМИТЕ – ГОЛЕМА РЕТРОСПЕКТИВА ВО МСУ

СО МОДЕРНИЗМОТ НА ПЕТАР ХАЏИ БОШКОВ ПРОТИВ ПРОПАГАНДАТА, ДИКТАТОТ И ДОГМИТЕ – ГОЛЕМА РЕТРОСПЕКТИВА ВО МСУ

Ретроспективната изложба „Дела на хартија“ на академик Петар Хаџи Бошков, кој на 87-годишна возраст почина пред две години, поставена во Музејот на со ...
СЛИКАРКАТА МЕНА СПИРОВСКА БЕШЕ ПРВАТА ФЕМИНИСТКА ВО МАКЕДОНИЈА, ШОКИРАШЕ СО ДЕЛАТА

СЛИКАРКАТА МЕНА СПИРОВСКА БЕШЕ ПРВАТА ФЕМИНИСТКА ВО МАКЕДОНИЈА, ШОКИРАШЕ СО ДЕЛАТА

Пет години по смртта на Мена Спировска, првата академски образована ликовна уметница во Македонија, отворена е ретроспективна  изложба во Музејот на Г ...
4 / 4 НАПИСИ