Таг: грозје

ШТИПСКИТЕ ЛОЗАРИ ОВАА ГОДИНА БЕЗ ПРОБЛЕМ ГО ПЛАСИРААТ ГРОЗЈЕТО ДУРИ И ПО ПОВИСОКА ЦЕНА, НЕКОИ ОТКУПУВАЧИ УЧЕСТВУВААТ И ВО ОДГЛЕДУВАЊЕТО

ШТИПСКИТЕ ЛОЗАРИ ОВАА ГОДИНА БЕЗ ПРОБЛЕМ ГО ПЛАСИРААТ ГРОЗЈЕТО ДУРИ И ПО ПОВИСОКА ЦЕНА, НЕКОИ ОТКУПУВАЧИ УЧЕСТВУВААТ И ВО ОДГЛЕДУВАЊЕТО

Над 500 индивидуални лозари од вкупно 1.000 во Штипско годинава немаат ниту еден килограм род. Како што велат, не успеале да ги заштитат своите насади ...
ВИНАРИИТЕ ДОЦНАТ СО ИСПЛАТАТА НА ПРЕДАДЕНОТО ГРОЗЈЕ, А ДЕЛ ОД ЛАНСКИОТ РОД ОСТАНА ПО ЛОЗЈАТА, ВЕЛАТ ЛОЗАРИТЕ

ВИНАРИИТЕ ДОЦНАТ СО ИСПЛАТАТА НА ПРЕДАДЕНОТО ГРОЗЈЕ, А ДЕЛ ОД ЛАНСКИОТ РОД ОСТАНА ПО ЛОЗЈАТА, ВЕЛАТ ЛОЗАРИТЕ

Лозарите на 14 февруари, кога се празнува Свети Трифун, ги закроија лозјата, започнаа со нивните активности годинава, но останаа наследените проблеми ...
ДЕЛ ОД ТИКВЕШКИТЕ ЛОЗАРИ УШТЕ НЕ ГИ ДОБИЛЕ ПАРИТЕ ОД РОДОТ ПРЕДАДЕН ЛАНИ, А ВРЕМЕ Е ЗА ГОДИНЕШНАТА БЕРБА НА ГРОЗЈЕТО

ДЕЛ ОД ТИКВЕШКИТЕ ЛОЗАРИ УШТЕ НЕ ГИ ДОБИЛЕ ПАРИТЕ ОД РОДОТ ПРЕДАДЕН ЛАНИ, А ВРЕМЕ Е ЗА ГОДИНЕШНАТА БЕРБА НА ГРОЗЈЕТО

На дел од лозарите во Тиквешијата, уште не им е платен ланскиот предаден род на грозјето. Неколку винарници ги должат парите кон лозарите, иако е на п ...
ВО ТИКВЕШИЈАТА НЕМА АРГАТИ ЗА БЕРБА НА ЛОЗЈАТА,  А СЕ ОЧЕКУВА РЕКОРДЕН РОД

ВО ТИКВЕШИЈАТА НЕМА АРГАТИ ЗА БЕРБА НА ЛОЗЈАТА,  А СЕ ОЧЕКУВА РЕКОРДЕН РОД

Лозарите од Тиквешијата се мачат да најдат аргати за берба на грозјето која започнува за помалку од еден месец. Лозарите предупредуваат дека е можно г ...
ЛОЗАРИТЕ НА СРЕДБА СО ВИНАРИЈАТА „ТИКВЕШ“, ДОГОВОРЕН ОТКУП НА ГРОЗЈЕТО ПО ПОВИСОКИ ЦЕНИ ОД ЛАНСКИТЕ

ЛОЗАРИТЕ НА СРЕДБА СО ВИНАРИЈАТА „ТИКВЕШ“, ДОГОВОРЕН ОТКУП НА ГРОЗЈЕТО ПО ПОВИСОКИ ЦЕНИ ОД ЛАНСКИТЕ

За два до три денари повеќе од лани винарската визба „Тиквеш“ ќе го откупува годинашниот род на грозјето. Оваа информација беше објавена на денешната ...
ТИРКИЗНО ВИНО ХИТ НА ФРАНЦУСКИТЕ ПЛАЖИ

ТИРКИЗНО ВИНО ХИТ НА ФРАНЦУСКИТЕ ПЛАЖИ

Шардоне во тиркизна боја е нов хит во рестораните во јужна Франција. Според Рене Л' Бејл, дистрибутерот на шпанското вино, на почетокот се продавале п ...
ЛОЗАРИТЕ ГО БЛОКИРААТ ИЗВОЗОТ НА ВИНО ОД „ПОВАРДАРИЕ” ОТИ НЕ ИМ Е ПЛАТЕНО ГРОЗЈЕТО

ЛОЗАРИТЕ ГО БЛОКИРААТ ИЗВОЗОТ НА ВИНО ОД „ПОВАРДАРИЕ” ОТИ НЕ ИМ Е ПЛАТЕНО ГРОЗЈЕТО

Незадоволни лозари ја блокираа винарската визба „Повардарие” во Неготино, во која неколку цистерни се натоварени со флаширано и наливно вино, и велат ...
7 / 7 НАПИСИ