Таг: „Хабитат - Македонија“

СО ДОНАЦИЈА ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРААТ ДВЕ КУЌИ ШТО СЕ ДОМ НА 20 ЛИЦА СО МЕНТАЛЕН ХЕНДИКЕП ВО НЕГОТИНО

СО ДОНАЦИЈА ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРААТ ДВЕ КУЌИ ШТО СЕ ДОМ НА 20 ЛИЦА СО МЕНТАЛЕН ХЕНДИКЕП ВО НЕГОТИНО

Центарот за помош на лица со ментален хендикеп Порака од Неготино ќе се реконструира со помош на француската меѓународна корпоративна фондацијата „Сен ...
ХАБИТАТ МАКЕДОНИЈА ДОБИ МЕЃУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА 10-ГОДИШНИОТ АНГАЖМАН ВО СЕКТОРОТ НА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ

ХАБИТАТ МАКЕДОНИЈА ДОБИ МЕЃУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА 10-ГОДИШНИОТ АНГАЖМАН ВО СЕКТОРОТ НА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ

Австриската фондација „Енерџи Глоуб“ му оддаде меѓународно признание на десетгодишниот ангажман на „Хабитат Македонија“ во секторот на енергетска ефик ...
ВОЛОНТЕРИ ОД ХАБИТАТ ЌЕ ЈА РЕНОВИРААТ ЗГРАДАТА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ВО КАВАДАРЦИ

ВОЛОНТЕРИ ОД ХАБИТАТ ЌЕ ЈА РЕНОВИРААТ ЗГРАДАТА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ВО КАВАДАРЦИ

Чеда Керкез има триесет години и дојде од Белград како волонтер во градежништво, за да ги подобри условите во просториите на кавадаречките и росоманск ...
СТАНБЕНИОТ СЕКТОР ИМА ПОТРЕБА ОД ИНВЕСТИЦИИ ОД НАЈМАЛКУ 300 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ДА СЕ НАМАЛИ ЗАГАДУВАЊЕТО

СТАНБЕНИОТ СЕКТОР ИМА ПОТРЕБА ОД ИНВЕСТИЦИИ ОД НАЈМАЛКУ 300 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ДА СЕ НАМАЛИ ЗАГАДУВАЊЕТО

На македонскиот станбен сектор му се потребни инвестиции од најмалку 300 милиони евра во згради со колективно домување, вложување кое може да се испла ...
ПУШТЕНА ЗГРАДА НА ХАБИТАТ ЗА 12 СЕМЕЈСТВА СО НИСКИ ПРИМАЊА ВО ВЕЛЕС

ПУШТЕНА ЗГРАДА НА ХАБИТАТ ЗА 12 СЕМЕЈСТВА СО НИСКИ ПРИМАЊА ВО ВЕЛЕС

Хабитат Македонија ја пушти во употреба новата, петта станбена зграда, изградена во населбата Тунел, во Велес наменета за семејства со ниски примања, ...
РОМИТЕ ВО ПРИЛЕПСКА ТРИЗЛА ЗАТРУПАНИ ВО ЃУБРЕ И БОЛЕСТИ

РОМИТЕ ВО ПРИЛЕПСКА ТРИЗЛА ЗАТРУПАНИ ВО ЃУБРЕ И БОЛЕСТИ

Да се дегетоизира прилепската населба Тризлa со инвестирање во градба на станбени згради или индивидуални објекти за живеење на загрозените ромски сем ...
6 / 6 НАПИСИ