Таг: Хепатит Ц

ТРУДНИЦА ОБВИНУВА ДЕКА ГИНЕКОЛОГИЈА ЧАИР ПРИМАЛА НЕЗАКАЖАНИ МАКЕДОНКИ И АЛБАНКИ, А НЕЈЗЕ ВО ЛОША СОСТОЈБА ЈА ОСТАВИЛЕ ПОСЛЕДНА ЗАТОА ШТО Е РОМКА

ТРУДНИЦА ОБВИНУВА ДЕКА ГИНЕКОЛОГИЈА ЧАИР ПРИМАЛА НЕЗАКАЖАНИ МАКЕДОНКИ И АЛБАНКИ, А НЕЈЗЕ ВО ЛОША СОСТОЈБА ЈА ОСТАВИЛЕ ПОСЛЕДНА ЗАТОА ШТО Е РОМКА

Со 183 решени случаи за дискриминација, за половина година откако работи со минимални и ограничени финансии од државата, Комисијата за спречување и за ...
ТРОЈЦА НАУЧНИЦИ КОИ ГО ОТКРИЈА ХЕПАТИТ Ц ЈА ДОБИЈА НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА МЕДИЦИНА

ТРОЈЦА НАУЧНИЦИ КОИ ГО ОТКРИЈА ХЕПАТИТ Ц ЈА ДОБИЈА НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА МЕДИЦИНА

Тројца научници кои го открија вирусот хепатит Ц ја поделија годинашната Нобелова награда за медицина. Таа ќе им припадне на британскиот научник Мајкл ...
СО ДОНАЦИЈА ОД САД ГАСТРОЕНТЕРОХЕПАТОЛОГИЈА И ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА ДОБИЈА НОВА ТЕРАПИЈА ЗА ЦЕЛОСНО ЛЕКУВАЊЕ НА ХЕПАТИТ Ц

СО ДОНАЦИЈА ОД САД ГАСТРОЕНТЕРОХЕПАТОЛОГИЈА И ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА ДОБИЈА НОВА ТЕРАПИЈА ЗА ЦЕЛОСНО ЛЕКУВАЊЕ НА ХЕПАТИТ Ц

Клиниката за инфективни болести и Клиниката за гастроенетерохепатологија добија нова модерна терапија со која може да се излекува хепатит Ц. Лековите ...
БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ НА ЦРН ДРОБ ВО МОБИЛЕН ЦЕНТАР ОД ХРВАТСКА

БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ НА ЦРН ДРОБ ВО МОБИЛЕН ЦЕНТАР ОД ХРВАТСКА

Бесплатни прегледи на црн дроб, како и тестирања за хепатит Ц и ХИВ се вршат деновиве со помош на Мобилен инфо хеп центар сместен во возило со најсовр ...
БИРОКРАТИЈАТА ИМ ГО КРАТИ ЖИВОТОТ НА БОЛНИТЕ ОД ХЕПАТИТ Ц ШТО ЧЕКААТ ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ

БИРОКРАТИЈАТА ИМ ГО КРАТИ ЖИВОТОТ НА БОЛНИТЕ ОД ХЕПАТИТ Ц ШТО ЧЕКААТ ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ

Пациентите со хепатит Ц умираат чекајќи пресадување црн дроб поради долгите бирократски процедури за одобрување трансплантација во странство и поради ...
ВО КУМАНОВО ОДБИЛЕ ДА ПРЕГЛЕДААТ ПАЦИЕНТ СО ХЕПАТИТ Ц, КОМИСИЈАТА УТВРДИ ДИСКРИМИНАЦИЈА

ВО КУМАНОВО ОДБИЛЕ ДА ПРЕГЛЕДААТ ПАЦИЕНТ СО ХЕПАТИТ Ц, КОМИСИЈАТА УТВРДИ ДИСКРИМИНАЦИЈА

Лице кое се лекува со метадонска терапија за хепатит Ц, било дискриминирано од јавната установа Здравствен дом Куманово, која одбила да го прегледа и ...
НОВА ГЕНЕРАЦИЈА ЛЕКОВИ И РЕДОВЕН СКРИНИНГ ЗА ХЕПАТИТИС Ц, ПОБАРА ЗДРУЖЕНИЕТО „ХЕПАР ЦЕНТАР БИТОЛА“

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА ЛЕКОВИ И РЕДОВЕН СКРИНИНГ ЗА ХЕПАТИТИС Ц, ПОБАРА ЗДРУЖЕНИЕТО „ХЕПАР ЦЕНТАР БИТОЛА“

Да се воведе нова генерација лекови и редовен скрининг за хепатит Ц, денес побара здружението „Хепар центар Битола", кое во трговскиот центар „Рамстор ...
7 / 7 НАПИСИ