Таг: Холандска амбасада во Македонија

УМЕТНИЦИТЕ ЕЛЕНА ЧЕМЕРСКА И ДЕНИ СТОЈАНОВ МЕЃУ 100-ТЕ ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДАТА ОД ХОЛАНДСКИОТ ПРИНЦ КОНСТАНТИJН

УМЕТНИЦИТЕ ЕЛЕНА ЧЕМЕРСКА И ДЕНИ СТОЈАНОВ МЕЃУ 100-ТЕ ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДАТА ОД ХОЛАНДСКИОТ ПРИНЦ КОНСТАНТИJН

Македонските уметници Елена Чемерска и Дени Стојанов се меѓу 100-те уметници кои ја добија наградата Принц Клаус за 2021, која ја доделува холандскиот ...
НЕ СЛУШААТ, НО ОДЛИЧНО ПЕРЦЕПИРААТ И ЗАТОА СЕ НАЈКРЕАТИВНИ, УЧЕНИЦИТЕ СО ОШТЕТЕН СЛУХ ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ „УМЕТНОСТ ЗА СИТЕ“

НЕ СЛУШААТ, НО ОДЛИЧНО ПЕРЦЕПИРААТ И ЗАТОА СЕ НАЈКРЕАТИВНИ, УЧЕНИЦИТЕ СО ОШТЕТЕН СЛУХ ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ „УМЕТНОСТ ЗА СИТЕ“

„Многу сакаме да цртаме фустани, накит и облека за глумци“, велат седумнаесетгодишните Сара Владева, Васја Шаќири и дваесетгодишната Нежла Иљазова. Т ...
2 / 2 НАПИСИ