Таг: ИФФК „Браќа Манаки“

1 2 3 10 / 29 НАПИСИ
ТЕШКО НА ДРЖАВАТА НА КОЈА СТАРЦИ Ѝ ГИ РЕШАВААТ ПРОБЛЕМИТЕ, ВЕЛИ ЕКИПАТА НА „ЛЕНА И ВЛАДИМИР“ НА ИГОР АЛЕКСОВ ШТО ВЕЧЕРВА ГО ЗАТВОРА „БРАЌА МАНАКИ“

ТЕШКО НА ДРЖАВАТА НА КОЈА СТАРЦИ Ѝ ГИ РЕШАВААТ ПРОБЛЕМИТЕ, ВЕЛИ ЕКИПАТА НА „ЛЕНА И ВЛАДИМИР“ НА ИГОР АЛЕКСОВ ШТО ВЕЧЕРВА ГО ЗАТВОРА „БРАЌА МАНАКИ“

Со премиерата на македонскиот филм „Лена и Владимир“, дебито на Игор Алексов, вечерва се затвора Интернационалниот фестивал на филмска камера (ИФФК) „ ...
СПЕЦИЈАЛНАТА ЗЛАТНА КАМЕРА 300 НА 44. „БРАЌА МАНАКИ“ ЗА ИРСКИОТ КИНЕМАТОГРАФЕР ШЕЈМАС МЕКГАРВИ

СПЕЦИЈАЛНАТА ЗЛАТНА КАМЕРА 300 НА 44. „БРАЌА МАНАКИ“ ЗА ИРСКИОТ КИНЕМАТОГРАФЕР ШЕЈМАС МЕКГАРВИ

Шејмас Мекгарви е годинашниот добитник на Специјалната златна камера 300 за особен придонес за светската филмска уметност, објави денеска Симеон Мони ...
„БРАЌА МАНАКИ“ ОТВОРА СО „ДОМАЌИНСТВО ЗА ПОЧЕТНИЦИ“ НА ГОРАН СТОЛЕВСКИ, ГОДИНАШНИ ЛАУРЕАТИ СЕ ОСКАРОВЕЦОТ ПИТЕР БИЖУ И ЛАБИНА МИТЕВСКА

„БРАЌА МАНАКИ“ ОТВОРА СО „ДОМАЌИНСТВО ЗА ПОЧЕТНИЦИ“ НА ГОРАН СТОЛЕВСКИ, ГОДИНАШНИ ЛАУРЕАТИ СЕ ОСКАРОВЕЦОТ ПИТЕР БИЖУ И ЛАБИНА МИТЕВСКА

Македонскиот филм „Домаќинство за почетници“ на македонско-австралискиот режисер Горан Столевски ќе го отвори 44. издание на Интернационалниот фестива ...
СИМЕОН МОНИ ДАМЕВСКИ РЕИЗБРАН ЗА ДИРЕКТОР НА ФЕСТИВАЛОТ „БРАЌА МАНАКИ“ ВО БИТОЛА

СИМЕОН МОНИ ДАМЕВСКИ РЕИЗБРАН ЗА ДИРЕКТОР НА ФЕСТИВАЛОТ „БРАЌА МАНАКИ“ ВО БИТОЛА

Актерот Симеон Мони Дамевски денес беше резибран за директор на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ во Битола. Дамевски, кој б ...
„РАКАТА НА ГОСПОД“ ОД СОРЕНТИНО ГО ОТВОРА 43. „БРАЌА МАНАКИ“, МЕЃУ ГОСТИТЕ И КИНЕМАТОГРАФЕРОТ НА „ГЛАДИЈАТОР“, ПОЛ МЕТИСОН

„РАКАТА НА ГОСПОД“ ОД СОРЕНТИНО ГО ОТВОРА 43. „БРАЌА МАНАКИ“, МЕЃУ ГОСТИТЕ И КИНЕМАТОГРАФЕРОТ НА „ГЛАДИЈАТОР“, ПОЛ МЕТИСОН

„Раката на господ“ на Паоло Сорентино ќе го отвори 43. издание на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ во Битола, што ќе се одр ...
ОСКАРОВЕЦОТ ЕНТОНИ ДОД МЕНТЛ ЌЕ ЈА ДОБИЕ ЗЛАТНАТА КАМЕРА 300 ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО НА 43. „БРАЌА МАНАКИ“

ОСКАРОВЕЦОТ ЕНТОНИ ДОД МЕНТЛ ЌЕ ЈА ДОБИЕ ЗЛАТНАТА КАМЕРА 300 ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО НА 43. „БРАЌА МАНАКИ“

Британскиот кинематографер Ентони Дод Ментл, кој освои Оскар за „Сиромавиот милионер“ во 2009, е годинашниот лауреат на Златна камера 300 за животно д ...
40 ГОДИНИ ОД ФЕСТИВАЛОТ „БРАЌА МАНАКИ“ СОБРАНИ ВО МОНОГРАФИЈА ВО ИЗДАНИЕ НА КИНОТЕКАТА

40 ГОДИНИ ОД ФЕСТИВАЛОТ „БРАЌА МАНАКИ“ СОБРАНИ ВО МОНОГРАФИЈА ВО ИЗДАНИЕ НА КИНОТЕКАТА

„40: ИФФК Браќа Манаки“ е насловена монографијата во издание на Кинотеката, во чест на 40 години од основањето на фестивалот „Браќа Манаки“ во Битола. ...
ФЕСТИВАЛОТ „БРАЌА МАНАКИ“ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ НА 19 СЕПТЕМВРИ, ГОДИНАШНИ ЛАУРЕАТИ СЕ ОСКАРОВЕЦОТ КАМИНСКИ И СТОЛЕ ПОПОВ

ФЕСТИВАЛОТ „БРАЌА МАНАКИ“ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ НА 19 СЕПТЕМВРИ, ГОДИНАШНИ ЛАУРЕАТИ СЕ ОСКАРОВЕЦОТ КАМИНСКИ И СТОЛЕ ПОПОВ

Оскаровецот Јануш Камински, кинематографер на режисерот Стивен Спилберг, е добитник на Златната Камера 300 за животен опус, а македонскиот режисер на ...
ГЕНА ТЕОДОСИЕВСКА РЕИЗБРАНА ЗА ДИРЕКТОРКА НА „БРАЌА МАНАКИ“, ФЕСТИВАЛОТ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ, НО НЕМА ДА СЕ ОДРЖИ НА ТРАДИЦИОНАЛЕН НАЧИН

ГЕНА ТЕОДОСИЕВСКА РЕИЗБРАНА ЗА ДИРЕКТОРКА НА „БРАЌА МАНАКИ“, ФЕСТИВАЛОТ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ, НО НЕМА ДА СЕ ОДРЖИ НА ТРАДИЦИОНАЛЕН НАЧИН

Директорката од изминативе две години на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ Гена Теодосиевска е реизбрана на функцијата, и до ...
БРАЌАТА МАНАКИ СЕ ДЕЛ ОД ИСТОРИИТЕ НА ГРЦИЈА, СРБИЈА, ТУРЦИЈА И РОМАНИЈА, НО ДОМ ИМ Е БИТОЛА

БРАЌАТА МАНАКИ СЕ ДЕЛ ОД ИСТОРИИТЕ НА ГРЦИЈА, СРБИЈА, ТУРЦИЈА И РОМАНИЈА, НО ДОМ ИМ Е БИТОЛА

На кој народ му припаѓале првите сниматели на Балканот, браќата Манаки, е едно од прашањата на кое одговор се обидува да даде документарниот филм „Ман ...
1 2 3 10 / 29 НАПИСИ