Таг: интервентен увоз

ИТНО ЌЕ СЕ НАБАВИ ИНСУЛИН ЗА ДА НЕ СНЕМА

ИТНО ЌЕ СЕ НАБАВИ ИНСУЛИН ЗА ДА НЕ СНЕМА

За да нема недостиг од инсулин Министерството за здравство ќе прави интервентен увоз. Ова денес го кажа државниот секретар во Министерството за здравс ...
СО ИНТЕРВЕНТЕН УВОЗ ЌЕ СЕ КУПУВААТ ТАБЛЕТИ ПРОТИВ МАЛАРИЈА

СО ИНТЕРВЕНТЕН УВОЗ ЌЕ СЕ КУПУВААТ ТАБЛЕТИ ПРОТИВ МАЛАРИЈА

Здравствените власти бараат компанија од која со интервентен увоз ќе набават таблети против маларија, бидејќи на тендерот за набавка не се јавиле дово ...
ПОРАДИ АДМИНИСТРАТИВНА ГРЕШКА, ЛЕКОВИТЕ ЗА БОЛНИТЕ ОД РЕТКИ БОЛЕСТИ ШТО СТАСАЛЕ НА 27 ОКТОМВРИ ДУРИ ДЕНЕСКА ПРОНАЈДЕНИ ВО МАГАЦИН

ПОРАДИ АДМИНИСТРАТИВНА ГРЕШКА, ЛЕКОВИТЕ ЗА БОЛНИТЕ ОД РЕТКИ БОЛЕСТИ ШТО СТАСАЛЕ НА 27 ОКТОМВРИ ДУРИ ДЕНЕСКА ПРОНАЈДЕНИ ВО МАГАЦИН

Министерството за здравство конечно даде налог да се направи требување и нарачка на лековите за ретката болест Вилсон од веледрогеријата со која уште ...
ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН ДАЛЕ ОД СВОИТЕ ЛЕКОВИ НА НОВ ПАЦИЕНТ, ОТИ ДРЖАВАТА ПЕТ МЕСЕЦИ ГИ ОСТАВИ БЕЗ ТЕРАПИЈА

ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН ДАЛЕ ОД СВОИТЕ ЛЕКОВИ НА НОВ ПАЦИЕНТ, ОТИ ДРЖАВАТА ПЕТ МЕСЕЦИ ГИ ОСТАВИ БЕЗ ТЕРАПИЈА

Пациент со ретката болест Вилсон во тешка состојба, кој е хоспитализиран на Клиниката за гастроентерохепатологија, вчера доби лекови, кои на клиниката ...
ЗАБОРАВИЛЕ ДА ДОСТАВАТ ДОКУМЕНТ ЗА ИТНОСТ НА НАБАВКАТА, ПАЦИЕНТИТЕ ПЕТ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕКОВИ

ЗАБОРАВИЛЕ ДА ДОСТАВАТ ДОКУМЕНТ ЗА ИТНОСТ НА НАБАВКАТА, ПАЦИЕНТИТЕ ПЕТ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕКОВИ

Лекови за болните од ретка болест Вилсон ќе нема уште еден месец, иако Министерството за здравство уште во август кажа дека терапијата, која им е неоп ...
БОЛНИТЕ ОД ВИЛСОН ТРИ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕК, ДУРИ ЗАВЧЕРА ОДОБРЕН ИНТЕРВЕНТЕН УВОЗ ЗА 20 ПАЦИЕНТИ

БОЛНИТЕ ОД ВИЛСОН ТРИ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕК, ДУРИ ЗАВЧЕРА ОДОБРЕН ИНТЕРВЕНТЕН УВОЗ ЗА 20 ПАЦИЕНТИ

Сѐ уште нема лекови за пациентите со ретката болест Вилсон, кои буквално значат живот за овие болни. Повеќе од три месеци се без потребната терапија, ...
БОЛНИТЕ ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН ОСТАВЕНИ БЕЗ ЛЕКОВИ ЗА ЖИВОТ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ДОПРВА СО ИНТЕРВЕНТЕН УВОЗ

БОЛНИТЕ ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН ОСТАВЕНИ БЕЗ ЛЕКОВИ ЗА ЖИВОТ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ДОПРВА СО ИНТЕРВЕНТЕН УВОЗ

Пациенти со ретката болест Вилсон околу два месеци се без лекови, кои им се неопходни за да може да живеат. Ако болеста не се лекува, пациентот може д ...
7 / 7 НАПИСИ