Таг: истражување

1 2 3 10 10 / 98 НАПИСИ
ГЕРМАНСКИ ХЕМИЧАР САКА ДА ГО ПРЕПЛИВА ДУНАВ, ВО БЕЛГРАД СЕ ОТКАЖАЛ ПОРАДИ ФЕКАЛИИТЕ

ГЕРМАНСКИ ХЕМИЧАР САКА ДА ГО ПРЕПЛИВА ДУНАВ, ВО БЕЛГРАД СЕ ОТКАЖАЛ ПОРАДИ ФЕКАЛИИТЕ

Германскиот хемичар Андреас Фат одлучи да го преплива Дунав долж целиот негов тек од речиси 3.000 километри, попат собирајќи примероци вода, што тим н ...
ЧУВСТВОТО НА НЕЕДНАКВОСТ И НЕПРАВИЧНОСТ ГИ ПРАВИ МАКЕДОНЦИТЕ НАЈНЕСРЕЌНИ НА БАЛКАНОТ

ЧУВСТВОТО НА НЕЕДНАКВОСТ И НЕПРАВИЧНОСТ ГИ ПРАВИ МАКЕДОНЦИТЕ НАЈНЕСРЕЌНИ НА БАЛКАНОТ

Клучните причини зошто Македонците се најнесреќните на Балканот, според последното истражување на ОН го потцртува чувството на нееднаквост и неправичн ...
ДЕЦА ПОД 13 ГОДИНИ КОРИСТАТ ТИКТОК БЕЗ ЗНАЕЊЕ НА РОДИТЕЛИТЕ И СЕ ИЗЛОЖУВААТ НА ОПАСНИ СОДРЖИНИ, ПОКАЖА РЕГИОНАЛНОТО ИСТРАЖУВАЊЕ НА БИРН

ДЕЦА ПОД 13 ГОДИНИ КОРИСТАТ ТИКТОК БЕЗ ЗНАЕЊЕ НА РОДИТЕЛИТЕ И СЕ ИЗЛОЖУВААТ НА ОПАСНИ СОДРЖИНИ, ПОКАЖА РЕГИОНАЛНОТО ИСТРАЖУВАЊЕ НА БИРН

Минималната старосна граница од 13 години, поставена како услов за отворање профил, не спречи илјадници помлади деца од Балканот да ѝ пристапат на апл ...
ПОДВАРИЈАНТАТА БА.2 Е ПОПРЕНОСЛИВА ОД ОРИГИНАЛНИОТ ОМИКРОН И ВЕЌЕ Е ДОМИНАНТНА ВО ДАНСКА

ПОДВАРИЈАНТАТА БА.2 Е ПОПРЕНОСЛИВА ОД ОРИГИНАЛНИОТ ОМИКРОН И ВЕЌЕ Е ДОМИНАНТНА ВО ДАНСКА

Подваријантата на омикрон, БА.2, која брзо стана доминантна во Данска, е попренослива од повообичаената варијанта БА.1 и полесно ги заразува вакцинира ...
ЗАРАЗЕНИТЕ СО ОМИКРОН ИМААТ ДО 70% ПОМАЛИ ШАНСИ ДА ЗАВРШАТ НА БОЛНИЧКО ЛЕКУВАЊЕ, ПОКАЖА ГОЛЕМА БРИТАНСКА АНАЛИЗА

ЗАРАЗЕНИТЕ СО ОМИКРОН ИМААТ ДО 70% ПОМАЛИ ШАНСИ ДА ЗАВРШАТ НА БОЛНИЧКО ЛЕКУВАЊЕ, ПОКАЖА ГОЛЕМА БРИТАНСКА АНАЛИЗА

Лицата заразени со сојот омикрон имаат 50%-70% помали шанси да завршат на болничко лекување во споредба со некои претходни варијанти, вели нова голема ...
ОМИКРОН Е ПОБЛАГ СОЈ И РИЗИКОТ ОД ХОСПИТАЛИЗАЦИЈА Е ПОМАЛ ЗА 40%, ВЕЛАТ НОВИ ИСТРАЖУВАЊА

ОМИКРОН Е ПОБЛАГ СОЈ И РИЗИКОТ ОД ХОСПИТАЛИЗАЦИЈА Е ПОМАЛ ЗА 40%, ВЕЛАТ НОВИ ИСТРАЖУВАЊА

Омикрон се чини поблаг сој на коронавирусот, покажуваат прелиминарните истражувања во Јужна Африка и Велика Британија. Раните докази сугерираат дека п ...
НА МОЕТО ДЕТЕ НА ТИКТОК МУ БАРАА ТОПЛЕС ФОТОГРАФИИ – ИСТРАЖУВАЊЕ ПОКАЖА ДЕКА ВО МАКЕДОНИЈА И ЧЕТИРИГОДИШНИЦИ СЕ ЗАКАЧЕНИ НА АПЛИКАЦИЈАТА

НА МОЕТО ДЕТЕ НА ТИКТОК МУ БАРАА ТОПЛЕС ФОТОГРАФИИ – ИСТРАЖУВАЊЕ ПОКАЖА ДЕКА ВО МАКЕДОНИЈА И ЧЕТИРИГОДИШНИЦИ СЕ ЗАКАЧЕНИ НА АПЛИКАЦИЈАТА

Децата во Македонија најмногу ја користат апликацијата ТикТок за да гледаат видеа со песни и танцување, клипови снимени од нивни врсници или креативни ...
ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ КОВИД-19 ВО МАКЕДОНИЈА СЕ 94 ОТСТО ЕФИКАСНИ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ СМРТ ОД БОЛЕСТА, ВЕЛИ НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ КОВИД-19 ВО МАКЕДОНИЈА СЕ 94 ОТСТО ЕФИКАСНИ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ СМРТ ОД БОЛЕСТА, ВЕЛИ НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

Ефективноста во спречување смрт од ковид-19 на примени две дози вакцина од било кој производител  изнесува 94.064% во Македонија, стои во истражувањет ...
ЈАС СУМ ТИ ТЕБЕ ШЕФ, ОДГОВАРААТ ВРАБОТЕНИ ВО УПРАВАТА ЗА МАТИЧНИ КНИГИ НА СТРАНКИ АКО ПРАШААТ ЗОШТО НИКОЈ НЕ НОСИ МАСКА

ЈАС СУМ ТИ ТЕБЕ ШЕФ, ОДГОВАРААТ ВРАБОТЕНИ ВО УПРАВАТА ЗА МАТИЧНИ КНИГИ НА СТРАНКИ АКО ПРАШААТ ЗОШТО НИКОЈ НЕ НОСИ МАСКА

Не престануваат поплаките од граѓани кои имале потреба да вадат извод на родени, венчани или на умрени, што ја чини Управата за водење матични книги е ...
ЕДНА ЖЕНА ВО ЖИВОТОТ ТРОШИ 8 ПРОСЕЧНИ ПЛАТИ НА МЕНСТРУАЛНИ ВЛОШКИ, НЕВЛАДИНИТЕ БАРААТ НАМАЛУВАЊЕ НА ДАНОКОТ И БЕСПЛАТНИ ПРОИЗВОДИ ЗА УЧЕНИЧКИТЕ

ЕДНА ЖЕНА ВО ЖИВОТОТ ТРОШИ 8 ПРОСЕЧНИ ПЛАТИ НА МЕНСТРУАЛНИ ВЛОШКИ, НЕВЛАДИНИТЕ БАРААТ НАМАЛУВАЊЕ НА ДАНОКОТ И БЕСПЛАТНИ ПРОИЗВОДИ ЗА УЧЕНИЧКИТЕ

Жената во Македонија во текот на својот живот троши осум месечни плати само за трошоци поврзани со менструални производи и лекарства за менструална бо ...
1 2 3 10 10 / 98 НАПИСИ