Таг: истражување

1 2 3 4 5 8 30 / 78 НАПИСИ
ПАНДЕМИЈАТА СОЗДАДЕ НОВИ НАВИКИ КАЈ ПОТРОШУВАЧИТЕ ШТО ЌЕ ГО ОБЛИКУВААТ ЖИВОТОТ И ПОСЛЕ КОВИД-19

ПАНДЕМИЈАТА СОЗДАДЕ НОВИ НАВИКИ КАЈ ПОТРОШУВАЧИТЕ ШТО ЌЕ ГО ОБЛИКУВААТ ЖИВОТОТ И ПОСЛЕ КОВИД-19

Пандемијата на коронавирусот ги натера луѓето да создадат нови навики во медиумската конзумација, пазарувањето и во потрошувачката, со цел да се прила ...
45 ОТСТО ОД МАКЕДОНСКИТЕ АДОЛЕСЦЕНТИ СЕ ИЗБУВЛИВИ И НЕЗАДОВОЛНИ ОД ЖИВОТОТ, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ НА СЗО

45 ОТСТО ОД МАКЕДОНСКИТЕ АДОЛЕСЦЕНТИ СЕ ИЗБУВЛИВИ И НЕЗАДОВОЛНИ ОД ЖИВОТОТ, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ НА СЗО

Четириесет и пет проценти од македонските адолесценти имаат здравствено ментални проблеми, како незадоволство од животот, главоболки, нервоза, избувли ...
БРЗИТЕ ТЕСТОВИ НА „СИСТИНА“ НЕ СЕ ХОЛАНДСКИ, ТУКУ КИНЕСКИ, ОТКРИ МЕЃУНАРОДНАТА ИСТРАЖУВАЧКА МРЕЖА ОЦЦРП

БРЗИТЕ ТЕСТОВИ НА „СИСТИНА“ НЕ СЕ ХОЛАНДСКИ, ТУКУ КИНЕСКИ, ОТКРИ МЕЃУНАРОДНАТА ИСТРАЖУВАЧКА МРЕЖА ОЦЦРП

Брзите имунолошки тестови за КОВИД-19 кои што кај нас ги нудеше болницата „Систина”, не се од холандски производител како што се тврдеше, туку се од к ...
ПУШАЧИТЕ ИМААТ ПОМАЛ РИЗИК ДА СЕ ЗАРАЗАТ СО КОРОНАВИРУС, ПОКАЖА ФРАНЦУСКО ИСТРАЖУВАЊЕ

ПУШАЧИТЕ ИМААТ ПОМАЛ РИЗИК ДА СЕ ЗАРАЗАТ СО КОРОНАВИРУС, ПОКАЖА ФРАНЦУСКО ИСТРАЖУВАЊЕ

Француски истражувачи планираат да тестираат никотински лепенки на пациенти со коронавирус и на здравствени работници откако едно истражување покажа д ...
НАУЧНИЦИ РАЗВИЛЕ ЕДНОСТАВЕН КРВЕН ТЕСТ ШТО МОЖЕ ДА ОТКРИЕ НАД 50 ТИПОВИ РАК

НАУЧНИЦИ РАЗВИЛЕ ЕДНОСТАВЕН КРВЕН ТЕСТ ШТО МОЖЕ ДА ОТКРИЕ НАД 50 ТИПОВИ РАК

Едноставен крвен тест може да препознае повеќе од 50 типови рак, и тоа пред да се појават какви било симптоми, објавија научници. Тие додаваат дека то ...
НАД 99% ОД ЖРТВИТЕ НА КОВИД-19 ВО ИТАЛИЈА ВЕЌЕ ИМАЛЕ ЗДРАВСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ, ПОКАЖА НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

НАД 99% ОД ЖРТВИТЕ НА КОВИД-19 ВО ИТАЛИЈА ВЕЌЕ ИМАЛЕ ЗДРАВСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ, ПОКАЖА НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

Повеќе од 99% од жртвите на коронавирусот во Италија се луѓе кои веќе имале некоја медицинска состојба, покажа истражување спроведено од националните ...
ВО ЗЕМЈАВА ФАЛАТ 536 ПОЖАРНИКАРИ, НАЈМНОГУ ВО СКОПЈЕ – 213

ВО ЗЕМЈАВА ФАЛАТ 536 ПОЖАРНИКАРИ, НАЈМНОГУ ВО СКОПЈЕ – 213

Во земјава фалат 536 пожарникари, а најмногу  во Скопје - 213, според законски пропишаниот минимум. Од 30 Противпожани бригади, само 4 имаат повеќе по ...
ОПШТИНА БИТОЛА НЕМА ДОВОЛНО ПАРИ И КАДАР ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА „ГЛОБАЛ“

ОПШТИНА БИТОЛА НЕМА ДОВОЛНО ПАРИ И КАДАР ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА „ГЛОБАЛ“

Проблемите со заштитата на животната средина и аерозагадувањето во Пелагонискиот Регион се наталожени од минатите години и има недостиг на финансиски ...
НЕ МОЖЕМЕ ПРЕКУ НОЌ ДА СТИГНЕМЕ ВО ПРВИ 10 ЗЕМЈИ НА ПИСА, 62. МЕСТО ЗА ЗНАЕЊЕ Е ОДЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ АДЕМИ

НЕ МОЖЕМЕ ПРЕКУ НОЌ ДА СТИГНЕМЕ ВО ПРВИ 10 ЗЕМЈИ НА ПИСА, 62. МЕСТО ЗА ЗНАЕЊЕ Е ОДЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ АДЕМИ

Македонија е повторно на дното,  но рангирана е подобро од лани на табелата на ПИСА тестирањето со кое се проверува јазичната писменост, математичката ...
РОМКИТЕ ЖРТВИ НА НАСИЛСТВО НЕМА КАДЕ ИНТЕРВЕНТНО ДА СЕ СМЕСТАТ, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА ДОСТАПНОСТ НА УСЛУГИТЕ ЗА РОМИТЕ

РОМКИТЕ ЖРТВИ НА НАСИЛСТВО НЕМА КАДЕ ИНТЕРВЕНТНО ДА СЕ СМЕСТАТ, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА ДОСТАПНОСТ НА УСЛУГИТЕ ЗА РОМИТЕ

Сиромаштијата, исклученоста од пазарот на трудот и од образованието, ограничениот пристап до социјална и здравствена заштита, соодветно домување и згр ...
1 2 3 4 5 8 30 / 78 НАПИСИ