Таг: истражување

1 2 3 4 5 6 8 40 / 80 НАПИСИ
НЕ МОЖЕМЕ ПРЕКУ НОЌ ДА СТИГНЕМЕ ВО ПРВИ 10 ЗЕМЈИ НА ПИСА, 62. МЕСТО ЗА ЗНАЕЊЕ Е ОДЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ АДЕМИ

НЕ МОЖЕМЕ ПРЕКУ НОЌ ДА СТИГНЕМЕ ВО ПРВИ 10 ЗЕМЈИ НА ПИСА, 62. МЕСТО ЗА ЗНАЕЊЕ Е ОДЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ АДЕМИ

Македонија е повторно на дното,  но рангирана е подобро од лани на табелата на ПИСА тестирањето со кое се проверува јазичната писменост, математичката ...
РОМКИТЕ ЖРТВИ НА НАСИЛСТВО НЕМА КАДЕ ИНТЕРВЕНТНО ДА СЕ СМЕСТАТ, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА ДОСТАПНОСТ НА УСЛУГИТЕ ЗА РОМИТЕ

РОМКИТЕ ЖРТВИ НА НАСИЛСТВО НЕМА КАДЕ ИНТЕРВЕНТНО ДА СЕ СМЕСТАТ, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА ДОСТАПНОСТ НА УСЛУГИТЕ ЗА РОМИТЕ

Сиромаштијата, исклученоста од пазарот на трудот и од образованието, ограничениот пристап до социјална и здравствена заштита, соодветно домување и згр ...
СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ СЕ УЧИ ВО ОСМО И ДЕВЕТТО ОДДЕЛEНИЕ ВО ЧЕТИРИ УЧИЛИШТА ОД 2021

СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ СЕ УЧИ ВО ОСМО И ДЕВЕТТО ОДДЕЛEНИЕ ВО ЧЕТИРИ УЧИЛИШТА ОД 2021

Четири училишта од рурална и урбана средина ќе бидат избрани за пилот-програмата за сеопфатно сексуално образование (ССО), која треба да стартува од с ...
ПРАТАТКОВИНАТА НА МОДЕРНИТЕ ЛУЃЕ БИЛА ОБЛАСТ ВО ДЕНЕШНА БОЦВАНА, ВЕЛАТ НАУЧНИЦИТЕ

ПРАТАТКОВИНАТА НА МОДЕРНИТЕ ЛУЃЕ БИЛА ОБЛАСТ ВО ДЕНЕШНА БОЦВАНА, ВЕЛАТ НАУЧНИЦИТЕ

Научниците утврдиле дека прататковината на сите живи луѓе денес е регион јужно од реката Замбези во африканската држава Боцвана. Оваа област денес ...
ВАКЦИНАТА ГИ НАМАЛУВА ЗА ПОЛОВИНА СЕРИОЗНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОД ГРИП КАЈ ДЕЦАТА И ЗА ТРЕТИНА КАЈ ВОЗРАСНИТЕ, ПОКАЖАА ДВЕ НОВИ СТУДИИ

ВАКЦИНАТА ГИ НАМАЛУВА ЗА ПОЛОВИНА СЕРИОЗНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОД ГРИП КАЈ ДЕЦАТА И ЗА ТРЕТИНА КАЈ ВОЗРАСНИТЕ, ПОКАЖАА ДВЕ НОВИ СТУДИИ

Вакцината за грип го намалува ризикот од сериозни последици кај возрасните за една третина, и ризикот од хоспитализација кај децата за половина, покаж ...
КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ ГИ ЗГОЛЕМУВААТ ТУРБУЛЕНЦИИТЕ НА ПРЕКУОКЕАНСКИТЕ ЛЕТОВИ

КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ ГИ ЗГОЛЕМУВААТ ТУРБУЛЕНЦИИТЕ НА ПРЕКУОКЕАНСКИТЕ ЛЕТОВИ

Климатските промени влијаат на прекуокеанските летови да бидат потурбулентни, покажа истражувањето за влијанието на глобалното затоплување врз авионск ...
МЕНСТРУАЦИЈАТА ВО ЗЕМЈАВА Е ЛУКСУЗ, 15 ОТСТО ОД ДЕВОЈЧИЊАТА КОРИСТАТ ВЕСНИЦИ НАМЕСТО ВЛОШКИ ОТИ СЕ СКАПИ

МЕНСТРУАЦИЈАТА ВО ЗЕМЈАВА Е ЛУКСУЗ, 15 ОТСТО ОД ДЕВОЈЧИЊАТА КОРИСТАТ ВЕСНИЦИ НАМЕСТО ВЛОШКИ ОТИ СЕ СКАПИ

Петнаесет отсто од девојчињата во Македонија користат весници наместо хигиенски влошки за време на менструалниот циклус, поради високата цена на средс ...
САД ОДОБРИ ИНЈЕКЦИЈА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА СЕКСУАЛНАТА ЖЕЛБА НА ЖЕНИТЕ

САД ОДОБРИ ИНЈЕКЦИЈА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА СЕКСУАЛНАТА ЖЕЛБА НА ЖЕНИТЕ

Жените во САД наскоро ќе имаат нова опција за да ја подигнат сексуалната желба: инјекција која ќе можат самите да си ја стават во бутот или во стомако ...
ПОЛОВИНА ОД ЧЛЕНОВИТЕ НА ДРЖАВНИТЕ УПРАВНИ ОДБОРИ СЕ ПОЧЕТНИЦИ

ПОЛОВИНА ОД ЧЛЕНОВИТЕ НА ДРЖАВНИТЕ УПРАВНИ ОДБОРИ СЕ ПОЧЕТНИЦИ

Половина од членовите на управните и надзорните одбори во државните и јавните претпријатија се со работно искуство помало од 5 години, покажува истраж ...
ТЕТОВО ИМА ГРАДОНАЧАЛНИЧКА, А ЖЕНИТЕ СЕ ПЛАШАТ НАВЕЧЕР САМИ ДА СЕ ДВИЖАТ ПО УЛИЦА, ВЕЛИ ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТА ВО ГРАДОТ

ТЕТОВО ИМА ГРАДОНАЧАЛНИЧКА, А ЖЕНИТЕ СЕ ПЛАШАТ НАВЕЧЕР САМИ ДА СЕ ДВИЖАТ ПО УЛИЦА, ВЕЛИ ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТА ВО ГРАДОТ

„Навечер од работа се враќам околу полноќ. Иако имам пат од 10 минути, секоја вечер земам такси, затоа што ми е страв да одам пеш. Се исплашив една ве ...
1 2 3 4 5 6 8 40 / 80 НАПИСИ