Таг: Итна помош

ВЕЛЕШАНИ СОМНИТЕЛНИ НА КОВИД-19 СО ТАКСИ ОДАТ ДО БОЛНИЦА ОТИ БРЗА ПОМОШ Е ПРЕЗАФАТЕНА

ВЕЛЕШАНИ СОМНИТЕЛНИ НА КОВИД-19 СО ТАКСИ ОДАТ ДО БОЛНИЦА ОТИ БРЗА ПОМОШ Е ПРЕЗАФАТЕНА

Велешките таксисти се на удар на заразата со коронавирус поради напливот на пациенти сомнителни на ковид-19  кои ги користат такси услугите за превоз ...
ДОКТОРКА ОД ИТНАТА ПОМОШ ОД ВЕЛЕС ПОЗИТИВНА НА КОВИД-19

ДОКТОРКА ОД ИТНАТА ПОМОШ ОД ВЕЛЕС ПОЗИТИВНА НА КОВИД-19

Докторка од Итната помош при Здравствен дом Велес е позитивна на ковид-19, потврди директорот на оваа здравствена институција Николче Димовски. „Ле ...
ДРАМА ЗА СПАС НА ЖИВОТОТ НА СЕДУМГОДИШНО ДЕТЕ ДОНЕСЕНО ПОЧИНАТО ВО БОЛНИЦАТА ВО ВЕЛЕС

ДРАМА ЗА СПАС НА ЖИВОТОТ НА СЕДУМГОДИШНО ДЕТЕ ДОНЕСЕНО ПОЧИНАТО ВО БОЛНИЦАТА ВО ВЕЛЕС

Вчера на пладне во здравствените институции од Велес се водела животна драма за спас на седумгодишно дете, за чиј живот се бореле и докторите од Итнат ...
ИТНАТА ПОМОШ ОД КУМАНОВО НЕМА ДОВОЛНО ВОЗИЛА, ОДГОВАРА САМО НА ПОВИЦИ ЗА ЖИВОТОЗАГРОЗУВАЧКА СОСТОЈБА

ИТНАТА ПОМОШ ОД КУМАНОВО НЕМА ДОВОЛНО ВОЗИЛА, ОДГОВАРА САМО НА ПОВИЦИ ЗА ЖИВОТОЗАГРОЗУВАЧКА СОСТОЈБА

Поради епидемијата на коронавирус и дополнителните активности за пренесување на заразени пациенти до клиниките во Скопје, од Итната медицинска помош в ...
ВО ОКТОМВРИ ЈАВНА ДЕБАТА ЗА ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО ВО ИТНАТА ПОМОШ, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

ВО ОКТОМВРИ ЈАВНА ДЕБАТА ЗА ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО ВО ИТНАТА ПОМОШ, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

За јавно-приватно партнерство во Итната медицинска помош во октомври ќе има јавна дебата кое од понудените решенија од физибилити студијата може да се ...
ОД ТОПЛОТО ВРЕМЕ ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА КОЛАПСИ, ДА СЕ ПИЕ ПОВЕЌЕ ВОДА И ДА СЕ СЛУША ЛЕКАР, ВЕЛАТ ОД ИТНА ПОМОШ

ОД ТОПЛОТО ВРЕМЕ ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА КОЛАПСИ, ДА СЕ ПИЕ ПОВЕЌЕ ВОДА И ДА СЕ СЛУША ЛЕКАР, ВЕЛАТ ОД ИТНА ПОМОШ

Пиење повеќе вода и течности, носење лесна облека и без движење надвор во периоди кога е најтопло, да се внимава на исхраната, а хронично болните редо ...
ВО ЗДРАВСТВЕН ДОМ СКОПЈЕ СЕГА РАБОТАТ 500 ЛУЃЕ ПОМАЛКУ ОД ПРЕД 10 ГОДИНИ

ВО ЗДРАВСТВЕН ДОМ СКОПЈЕ СЕГА РАБОТАТ 500 ЛУЃЕ ПОМАЛКУ ОД ПРЕД 10 ГОДИНИ

Во Здравствен дом Скопје сега работат 500 луѓе помалку за разлика од пред десет години, кажа министерот за здравство Венко Филипче на прес конференциј ...
СЕ РАСПАЃА СИСТЕМОТ ЗА ИТНА ПОМОШ, ЛЕКАРИТЕ ГО ОДРЖУВААТ НА МУСКУЛИ

СЕ РАСПАЃА СИСТЕМОТ ЗА ИТНА ПОМОШ, ЛЕКАРИТЕ ГО ОДРЖУВААТ НА МУСКУЛИ

Незадоволни пациенти кои чекаат и по еден час возило на Брза помош или со часови патуваат до здравствена установа каде треба да добијат медицинска пом ...
ВЛАДАТА САКА ВО ГОБ „8 СЕПТЕМВРИ“, ИТНАТА ПОМОШ И ПЕТ ЦЕНТАРОТ ДА ВЛЕЗЕ ПРИВАТЕН ПАРТНЕР

ВЛАДАТА САКА ВО ГОБ „8 СЕПТЕМВРИ“, ИТНАТА ПОМОШ И ПЕТ ЦЕНТАРОТ ДА ВЛЕЗЕ ПРИВАТЕН ПАРТНЕР

Владата ја испитува можноста во ПЕТ центарот, Градската општа болница „8 Септември“ во Скопје, Итната медицинска помош и Патронажната служба да влезат ...
9 / 9 НАПИСИ