Таг: Изборни единици

ДО 17 ЧАСОТ ГЛАСАЛЕ 38,78 ОТСТО, КРИВА ПАЛАНКА СО НАЈГОЛЕМА ИЗЛЕЗНОСТ ОД 57 ПРОЦЕНТИ

ДО 17 ЧАСОТ ГЛАСАЛЕ 38,78 ОТСТО, КРИВА ПАЛАНКА СО НАЈГОЛЕМА ИЗЛЕЗНОСТ ОД 57 ПРОЦЕНТИ

На денешните парламентрани избори до 17 часот гласале 38,78 отсто од вкупниот број гласачи во Избирачкиот список. Најголема излезност има во третата и ...
САМО 4 ЖЕНИ НОСИТЕЛИ НА ЛИСТИ

САМО 4 ЖЕНИ НОСИТЕЛИ НА ЛИСТИ

Само четири жени се носители на пратеничките листи на политичките партии за претстојните парламентарни избори кои треба да се одржат на 11 декември. ...
СЕ РАСПИШУВААТ ИЗБОРИ ШТО  МОЖЕ ДА СЕ ОСПОРАТ, ВЕЛИ ЧЛЕНОТ НА ДИК БЕДРЕДИН ИБРАИМИ

СЕ РАСПИШУВААТ ИЗБОРИ ШТО МОЖЕ ДА СЕ ОСПОРАТ, ВЕЛИ ЧЛЕНОТ НА ДИК БЕДРЕДИН ИБРАИМИ

Членот на ДИК Бедредин Ибраими вели дека се распишуваат избори кои се спротивни на Изборниот законик и дека за тоа го известил министертвото за правда ...
ИЗБОРИТЕ ВИСАТ ПОРАДИ НЕЗАВРШЕНАТА РАБОТА НА СОБРАНИЕТО И НА УСТАВНИОТ СУД

ИЗБОРИТЕ ВИСАТ ПОРАДИ НЕЗАВРШЕНАТА РАБОТА НА СОБРАНИЕТО И НА УСТАВНИОТ СУД

За 14 дена, до 12 октомври кога се распушта Собранието, пратениците треба да ги корегираат Изборните единици поради поголемиот број гласачи во 6-тата ...
4 / 4 НАПИСИ