Таг: изградба

1 2 3 4 10 / 38 НАПИСИ
НОВАТА ЗГРАДА НА ТУРСКИОТ ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ ГО ЧЕКА ТЕНДЕРОТ ЗА ИНСТАЛАЦИИ

НОВАТА ЗГРАДА НА ТУРСКИОТ ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ ГО ЧЕКА ТЕНДЕРОТ ЗА ИНСТАЛАЦИИ

Готови се фасадата и кровот на новиот објект на Турскиот театар во Скопје. Во тек е јавната набавка за внатрешните инсталации, а тоа се механика, елек ...
МИНИРАНИ ГРАНИТНИ РИДОВИ ВО БЛИЗИНА НА ШТИП ЗА ИЗГРАДБА НА БРАНАТА ОТИЊА, КОЈА ШТО ВЕЌЕ ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ ГОТОВА

МИНИРАНИ ГРАНИТНИ РИДОВИ ВО БЛИЗИНА НА ШТИП ЗА ИЗГРАДБА НА БРАНАТА ОТИЊА, КОЈА ШТО ВЕЌЕ ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ ГОТОВА

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски вчера присуствуваше на минирање на гранитни ридови во близина на Штип, каде што во јули 2021 година т ...
ПО ПОТРОШЕНИ 15 МИЛИОНИ ЕВРА, ЌЕ СЕ РАСПИШУВА НОВ ТЕНДЕР ЗА ДОВРШУВАЊЕ НА БАРОКНАТА ЗГРАДА НА НАРОДНА БАНКА

ПО ПОТРОШЕНИ 15 МИЛИОНИ ЕВРА, ЌЕ СЕ РАСПИШУВА НОВ ТЕНДЕР ЗА ДОВРШУВАЊЕ НА БАРОКНАТА ЗГРАДА НА НАРОДНА БАНКА

Народна банка ќе распише нов тендер за довршување на барокната зграда која се наоѓа во центарот на Скопје, за која досега се потрошени 15 милиони евра ...
ЗАПРЕНA ИЗГРАДБАТА НА ДОМОТ „КОПАНКИ“ НА ПЕЛИСТЕР, СЕ БАРА АЛТЕРНАТИВА ЗА ТРАНСПОРТ НА АРМАТУРАТА ОТИ НЕ МОЖЕ БЕЗБЕДНО ДА СЕ ПРЕНЕСЕ СО ЖИЧНИЦА

ЗАПРЕНA ИЗГРАДБАТА НА ДОМОТ „КОПАНКИ“ НА ПЕЛИСТЕР, СЕ БАРА АЛТЕРНАТИВА ЗА ТРАНСПОРТ НА АРМАТУРАТА ОТИ НЕ МОЖЕ БЕЗБЕДНО ДА СЕ ПРЕНЕСЕ СО ЖИЧНИЦА

Само што се најави дека обновата на планинарскиот дом „Копанки“ на Пелистер е во почетна фаза и дека до почетокот на зимата ќе биде изграден до караби ...
НЕ Е ИСПРОЕКТИРАНА НИТУ ЕДНА ТРАСА ЗА ЧЕТИРИТЕ АВТОПАТИ ВРЕДНИ 1,3 МИЛИЈАРДИ ЕВРА, НИТУ ПАК Е ПОЧНАТА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈАТА

НЕ Е ИСПРОЕКТИРАНА НИТУ ЕДНА ТРАСА ЗА ЧЕТИРИТЕ АВТОПАТИ ВРЕДНИ 1,3 МИЛИЈАРДИ ЕВРА, НИТУ ПАК Е ПОЧНАТА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈАТА

Не е испроектирана ниту една траса од четирите автопати во должина од 110 километри вредни 1,3 милијарди евра, за кои денеска Владата потпиша договор ...
ГРАД СКОПЈЕ ГО ГРАДИ КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ „ХУБО МАРКЕТ“ ГОДИНА И ПОЛ И УШТЕ НЕ Е ГОТОВ, НЕМА АБЕР НИТУ КЛУЧКАТА КАЈ МОМИН ПОТОК

ГРАД СКОПЈЕ ГО ГРАДИ КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ „ХУБО МАРКЕТ“ ГОДИНА И ПОЛ И УШТЕ НЕ Е ГОТОВ, НЕМА АБЕР НИТУ КЛУЧКАТА КАЈ МОМИН ПОТОК

Уште не е готов кружниот тек кај „Хубо маркет“ кој Град Скопје почна да го гради во јули 2021, односно пред година и пол. На оваа прометна крстосница ...
ЗАГЛАВИ ИЗГРАДБАТА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО ВЕЛЕС ЗАШТО НА ПЛАНИРАНАТА ЛОКАЦИЈА ИМА ЛОЗОВИ НАСАДИ

ЗАГЛАВИ ИЗГРАДБАТА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО ВЕЛЕС ЗАШТО НА ПЛАНИРАНАТА ЛОКАЦИЈА ИМА ЛОЗОВИ НАСАДИ

Постапката за изградба на пречистителна станица со колекторски систем за отпадни води во Велес заглави поради административни проблеми. Причината е ло ...
АВТОПАТОТ ТЕТОВО-ГОСТИВАР Е ПРИОРИТЕТ, ЌЕ ПОЧНЕ ДА СЕ ГРАДИ ДОГОДИНА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ БОЧВАРСКИ

АВТОПАТОТ ТЕТОВО-ГОСТИВАР Е ПРИОРИТЕТ, ЌЕ ПОЧНЕ ДА СЕ ГРАДИ ДОГОДИНА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ БОЧВАРСКИ

Автопатот Тетово-Гостивар никако да почне да се гради, иако министерот за транспорт и врски Благој Бочварски вели дека е еден од приоритетите на Влада ...
ВО СТРУМИЦА ПОЧНАА ДА СЕ ГРАДАТ ВЕЛОСИПЕДСКИ ПАТЕКИ ВО ВКУПНА ДОЛЖИНА ОД 11 КИЛОМЕТРИ

ВО СТРУМИЦА ПОЧНАА ДА СЕ ГРАДАТ ВЕЛОСИПЕДСКИ ПАТЕКИ ВО ВКУПНА ДОЛЖИНА ОД 11 КИЛОМЕТРИ

За една година, Струмица треба да ги добие најавените велосипедски патеки во рамките на проектот „Струмица паметен вело град“, финансиран од програмaт ...
ИЗГРАДБАТА НА ЗИМСКИОТ БАЗЕН ВО ШТИП Е ВО ЗАСТОЈ ЕДНА ГОДИНА, А ЛОКАЦИЈАТА Е ОБРАСНАТА СО ТРЕВА

ИЗГРАДБАТА НА ЗИМСКИОТ БАЗЕН ВО ШТИП Е ВО ЗАСТОЈ ЕДНА ГОДИНА, А ЛОКАЦИЈАТА Е ОБРАСНАТА СО ТРЕВА

Изградбата на зимскиот базен во Штип веќе трета година тапка во место. На објектот цела година нема никакви работи, а локацијата се гуши во трева и е ...
1 2 3 4 10 / 38 НАПИСИ