Таг: Јован деспотовски

1 2 10 / 14 НАПИСИ
КОМПАНИИТЕ ВО ТИРЗ ВО 2022 УПЛАТИЛЕ ВО БУЏЕТОТ ЗА 35 ОТСТО ПОВЕЌЕ ПАРИ ОТКОЛКУ ВО 2021, ИМА 16.700 ВРАБОТЕНИ

КОМПАНИИТЕ ВО ТИРЗ ВО 2022 УПЛАТИЛЕ ВО БУЏЕТОТ ЗА 35 ОТСТО ПОВЕЌЕ ПАРИ ОТКОЛКУ ВО 2021, ИМА 16.700 ВРАБОТЕНИ

Бројот на вработени во Технолошките индустриски развојни зони (ТИРЗ) во април повторно бележи раст и изнесува 16.700. Тоа е за 15% повеќе од април 202 ...
ОД ТАЈВАН ДОАЃА НАЈГОЛЕМАТА ГРИНФИЛД ИНВЕСТИЦИЈА ДОСЕГА, ВО МАКЕДОНИЈА ЌЕ СЕ ПРАВАТ ДЕЛОВИ ЗА „ТЕСЛА“ И „ЕПЛ“

ОД ТАЈВАН ДОАЃА НАЈГОЛЕМАТА ГРИНФИЛД ИНВЕСТИЦИЈА ДОСЕГА, ВО МАКЕДОНИЈА ЌЕ СЕ ПРАВАТ ДЕЛОВИ ЗА „ТЕСЛА“ И „ЕПЛ“

Јован Деспотовски, директор на Дирекцијата за Технолошки индустриски развојни зони (ТИРЗ), денеска во Тајван потпиша договор со менаџментот на конзорц ...
КАНАДСКАТА МАГНА МЕХАТРОНИКС Е НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТИРЗ, ДИРЕКТОРОТ ДЕСПОТОВСКИ КАЖА ДЕКА ЗА СЕКОЈ ДЕНАР ПОДДРШКА ОД ДРЖАВАТА, СЕ ВРАЌААТ ЧЕТИРИ

КАНАДСКАТА МАГНА МЕХАТРОНИКС Е НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТИРЗ, ДИРЕКТОРОТ ДЕСПОТОВСКИ КАЖА ДЕКА ЗА СЕКОЈ ДЕНАР ПОДДРШКА ОД ДРЖАВАТА, СЕ ВРАЌААТ ЧЕТИРИ

Откако премиерот Димитар Ковачевски денеска ја најави првата голема странска инвестиција која ќе се отвори во Технолошки-индустриската развојна зона в ...
ЗАЦРТАНАТА МИЛИЈАРДА ЕВРА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ ВО ТИРЗ ЌЕ СЕ ОСТВАРИ И ПРЕД 2024 ГОДИНА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ ДЕСПОТОВСКИ, КОЈ ДЕНОВИВЕ ТРЕБА ДА ЈА СООПШТИ НАЈНОВАТА ИНВЕСТИЦИЈА

ЗАЦРТАНАТА МИЛИЈАРДА ЕВРА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ ВО ТИРЗ ЌЕ СЕ ОСТВАРИ И ПРЕД 2024 ГОДИНА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ ДЕСПОТОВСКИ, КОЈ ДЕНОВИВЕ ТРЕБА ДА ЈА СООПШТИ НАЈНОВАТА ИНВЕСТИЦИЈА

Директорот на Технолошко-индустриските развојни зони (ТИРЗ) Јован Деспотовски деновиве ќе соопшти за нова странска инвестиција во зоните, а 2022 годин ...
ДИМИТАР КОВАЧЕВСКИ Е НОВ ЛИДЕР НА СДСМ, УБЕДЛИВО ГИ ПОБЕДИ ДЕСПОТОВСКИ И РЕМЕНСКИ, ЌЕ БИДЕ И МАНДАТАР НА НОВАТА ВЛАДА

ДИМИТАР КОВАЧЕВСКИ Е НОВ ЛИДЕР НА СДСМ, УБЕДЛИВО ГИ ПОБЕДИ ДЕСПОТОВСКИ И РЕМЕНСКИ, ЌЕ БИДЕ И МАНДАТАР НА НОВАТА ВЛАДА

Димитар Ковачевски, актуелен заменик-министер за финансии, е нов лидер на СДСМ. На вонредните внатрепартиски избори, Ковачевски ги победи противкандид ...
И ДИРЕКТОРОТ НА ТИРЗ ДЕСПОТОВСКИ ПОДНЕСЕ КАНДИДАТУРА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СДСМ, 4 КАНДИДАТИ ВО ТРКА ЗА НОВ ЛИДЕР

И ДИРЕКТОРОТ НА ТИРЗ ДЕСПОТОВСКИ ПОДНЕСЕ КАНДИДАТУРА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СДСМ, 4 КАНДИДАТИ ВО ТРКА ЗА НОВ ЛИДЕР

Директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски е четвртиот кандидат кој поднесе кандидатура за претседател на СДСМ. Денеска во 16 часот истече рокот за поднесув ...
ИЗРАЕЛЦИ ЌЕ ГИ ОБУЧУВААТ ЛЕКАРИТЕ, ПОЛИЦИЈАТА, АРМИЈАТА И ПОЖАРНИКАРИТЕ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО КРИЗНИ СОСТОЈБИ И МАСОВНИ КАТАСТРОФИ

ИЗРАЕЛЦИ ЌЕ ГИ ОБУЧУВААТ ЛЕКАРИТЕ, ПОЛИЦИЈАТА, АРМИЈАТА И ПОЖАРНИКАРИТЕ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО КРИЗНИ СОСТОЈБИ И МАСОВНИ КАТАСТРОФИ

Обучувачи од Израел два дена ќе ги пренесуваат своите знаења на македонските лекари, како и на претставници на АРМ, МВР и противпожарните служби за сп ...
ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ЌЕ ГОТВАТ ОБРОК ЗА РАНЛИВИТЕ ГРУПИ СО ИНОВАТИВНИОТ МОДЕЛ „СИТЕ СИТИ“ ЗА ИСКОРИСТУВАЊЕ НА ВИШОКОТ ХРАНА

ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ЌЕ ГОТВАТ ОБРОК ЗА РАНЛИВИТЕ ГРУПИ СО ИНОВАТИВНИОТ МОДЕЛ „СИТЕ СИТИ“ ЗА ИСКОРИСТУВАЊЕ НА ВИШОКОТ ХРАНА

Лица со попреченост неколку пати во неделата ќе готват оброк за лица кои имаат или немаат можност за самостојна подготовка на храна, лица во социјален ...
200.000 ДОЛАРИ ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА НА ИТНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ОД ДОГОВОРОТ МЕЃУ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО, ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ И АМБАСАДАТА НА ИЗРАЕЛ

200.000 ДОЛАРИ ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА НА ИТНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ОД ДОГОВОРОТ МЕЃУ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО, ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ И АМБАСАДАТА НА ИЗРАЕЛ

Со трипартитниот договор што го потпишаа Министерството за здравство, Фондот за иновации и технолошки развој и амбасадата на Израел ќе се реализира пр ...
МВР ОДЗЕДЕ ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ДОДЕЛЕНИТЕ ГРАНТОВИ ОД ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ

МВР ОДЗЕДЕ ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ДОДЕЛЕНИТЕ ГРАНТОВИ ОД ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ

МВР денеска влезе во просториите на Фондот за иновации и по налог на Обвинителството за организиран криминал одзеде документација од доделените гранто ...
1 2 10 / 14 НАПИСИ