Таг: каматна стапка

НАРОДНА БАНКА ЈА ЗГОЛЕМИ КАМАТНАТА СТАПКА ЗА ДА СЕ ЗАУЗДА ИНФЛАЦИЈАТА, КОЈА ВО АПРИЛ ДОСТИГНА 10,5 ОТСТО

НАРОДНА БАНКА ЈА ЗГОЛЕМИ КАМАТНАТА СТАПКА ЗА ДА СЕ ЗАУЗДА ИНФЛАЦИЈАТА, КОЈА ВО АПРИЛ ДОСТИГНА 10,5 ОТСТО

Народна банка одлучи да ја зголеми каматната стапка од 1,5 на 1,75 отсто на вчерашната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика, соопшти ...
ПРОЕКТОТ „КУПИ КУЌА, КУПИ СТАН“ ПРОДОЛЖУВА СО НАМАЛЕНИ КАМАТНИ СТАПКИ И ЗГОЛЕМЕНИ ДРЖАВНИ СУБВЕНЦИИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ

ПРОЕКТОТ „КУПИ КУЌА, КУПИ СТАН“ ПРОДОЛЖУВА СО НАМАЛЕНИ КАМАТНИ СТАПКИ И ЗГОЛЕМЕНИ ДРЖАВНИ СУБВЕНЦИИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ

Намалување на каматните стапки за станбени кредити, поповолни модели и попрецизни услови за субвенционирање од државата за проектот „Купи куќа, купи с ...
СО 15 ОТСТО ЌЕ СЕ ОДАНОЧУВААТ И КАМАТИТЕ НА ЗАШТЕДИТЕ АКО СЕ НАД 15.000 ДЕНАРИ ГОДИШНО

СО 15 ОТСТО ЌЕ СЕ ОДАНОЧУВААТ И КАМАТИТЕ НА ЗАШТЕДИТЕ АКО СЕ НАД 15.000 ДЕНАРИ ГОДИШНО

Данок на доход со стапка од 15 отсто граѓаните ќе плаќаат на дивидендите, на каматите од депозитите, на каматите од заеми на физички и правни лица, на ...
ДРЖАВАТА СЕ ЗАДОЛЖИ СО 19,5 МИЛИОНИ ЕВРА, РОКОТ НА ДОСПЕВАЊЕ НА ОБВРЗНИЦАТА Е 30 ГОДИНИ

ДРЖАВАТА СЕ ЗАДОЛЖИ СО 19,5 МИЛИОНИ ЕВРА, РОКОТ НА ДОСПЕВАЊЕ НА ОБВРЗНИЦАТА Е 30 ГОДИНИ

Денес на домашниот пазар на капитал е издадена државна обврзница на сума 1,2 милијарди денари или 19,5 милиони евра. Обврзницата е издадена со време н ...
ПАРИТЕ ОД ОБВРЗНИЦАТА НЕМА ДА ГИ ТРОШИМЕ ЗА СПОМЕНИЦИ И ЖАЛНИ ВРБИ, КАЖА ТЕВДОВСКИ

ПАРИТЕ ОД ОБВРЗНИЦАТА НЕМА ДА ГИ ТРОШИМЕ ЗА СПОМЕНИЦИ И ЖАЛНИ ВРБИ, КАЖА ТЕВДОВСКИ

Парите од евробврзницата од пола милијарда евра, која Македонија вчера ја издаде на меѓународниот пазар на капитал со рок на доспевање од 7 години и к ...
БОГОВ: ПОВЛЕКУВАЊЕТО НА ДЕПОЗИТИ РЕЧИСИ ЦЕЛОСНО ЗАПРЕ

БОГОВ: ПОВЛЕКУВАЊЕТО НА ДЕПОЗИТИ РЕЧИСИ ЦЕЛОСНО ЗАПРЕ

Повлекувањето на депозитите речиси целосно запре и во изминатите две недели имаме стабилизирање на ситуацијата, изјави гувернерот Димитар Богов во инт ...
ПОЛИТИЧКАТА НЕСТАБИЛНОСТ ЈА ЗГОЛЕМИ ОСНОВНАТА КАМАТА

ПОЛИТИЧКАТА НЕСТАБИЛНОСТ ЈА ЗГОЛЕМИ ОСНОВНАТА КАМАТА

Народната банка ја зголеми основната каматна стапка . Централната банка соопшти дека каматата на благајнички записи ќе биде зголемена за 0,75 процентн ...
7 / 7 НАПИСИ