Таг: Католичка црква

ПОГЛАВАРИТЕ НА МПЦ, ИВЗ И КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА ГИ ПОВИКАА ВЕРНИЦИТЕ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ КОВИД-19

ПОГЛАВАРИТЕ НА МПЦ, ИВЗ И КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА ГИ ПОВИКАА ВЕРНИЦИТЕ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ КОВИД-19

Поглаварите на сите верски заедници ја поддржуваат вакцинацијата против ковид-19 и заеднo ги повикаа сите граѓани да се пријават за вакцина, со што ќе ...
СОНУВАЈТЕ НА ГОЛЕМО, НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА БИДЕТЕ ПОДЕЛЕНИ, РЕЧЕ ПАПАТА ФРАЊО НА МЕЃУРЕЛИГИСКАТА СРЕДБА СО МЛАДИТЕ

СОНУВАЈТЕ НА ГОЛЕМО, НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА БИДЕТЕ ПОДЕЛЕНИ, РЕЧЕ ПАПАТА ФРАЊО НА МЕЃУРЕЛИГИСКАТА СРЕДБА СО МЛАДИТЕ

Папата Фрањо, на историската прва посета на Македонија, попладнево во Католичка црква во Скопје имаше екуменска (на припадници на целата христијанска ...
ОХРИЃАНЕЦОТ ГОРАН ПАПАЗ ЌЕ СВИРИ ПРЕД ПАПАТА ВО СКОПЈЕ

ОХРИЃАНЕЦОТ ГОРАН ПАПАЗ ЌЕ СВИРИ ПРЕД ПАПАТА ВО СКОПЈЕ

Охриѓанецот Горан Папаз ќе свири пред папата Фрањо за време на неговата посета на Скопје на 7 мај. На покана од Католичката црква, Папаз ќе биде сп ...
НОВ АСФАЛТ КАДЕ ШТО ЌЕ МИНУВА ПАПАМОБИЛОТ СО ПАПАТА ФРАЊО

НОВ АСФАЛТ КАДЕ ШТО ЌЕ МИНУВА ПАПАМОБИЛОТ СО ПАПАТА ФРАЊО

На улицата Димитрие Чуповски во Скопје кај „Рекорд“ се поставува нов асфалт за папата Фрањо, кој на 7 мај ќе биде во еднодневна посета на Скопје. Екип ...
НА МИСАТА НА ПАПАТА НА ПЛОШТАД САМО СО ПРОПУСНИЦА, КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА ЌЕ ГИ ИЗДАВА БЕСПЛАТНО

НА МИСАТА НА ПАПАТА НА ПЛОШТАД САМО СО ПРОПУСНИЦА, КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА ЌЕ ГИ ИЗДАВА БЕСПЛАТНО

Сите граѓани и верници–католици, кои сакаат да присуствуваат на мисата на плоштадот „Македонија“ на 7 мај 2019 година која ќе ја одржи Папата Фрањо во ...
ПАПАТА ФРАЊО НА 7 МАЈ ПРВПАТ ДОАЃА ВО МАКЕДОНИЈА

ПАПАТА ФРАЊО НА 7 МАЈ ПРВПАТ ДОАЃА ВО МАКЕДОНИЈА

Поглаварот на Католичката црква Папата Фрањо на 7 мај ќе ја посети Македонија, соопшти денес Владата. „Би сакале да ве известиме дека Неговата Свет ...
ВРХОВНИОТ СУД НА ПЕНСИЛВАНИЈА ОБВИНИ СТОТИЦИ СВЕШТЕНИЦИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБА НА ИЛЈАДНИЦИ ДЕЦА

ВРХОВНИОТ СУД НА ПЕНСИЛВАНИЈА ОБВИНИ СТОТИЦИ СВЕШТЕНИЦИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБА НА ИЛЈАДНИЦИ ДЕЦА

Врховниот суд на Пенсилванија објави извештај во кој детаљно се опишуваат сексуални злоупотреби во католичката црква, со што се поврзани повеќе од 300 ...
ОД СИТЕ ЦРКВИ ВО СТРУМИЦА, ЗА КРШТЕВКА НАПЛАЌА САМО ПРАВОСЛАВНАТА

ОД СИТЕ ЦРКВИ ВО СТРУМИЦА, ЗА КРШТЕВКА НАПЛАЌА САМО ПРАВОСЛАВНАТА

Македонската православна црква (МПЦ-ОА), Католичката и Евангелско-Методистичката се трите најголеми цркви во Струмица, каде верниците се молат, но и г ...
8 / 8 НАПИСИ