Таг: Кежовица

ШТИПСКАТА БАЊА КЕЖОВИЦА ВРЕМЕНО ГО УКИНУВА БЕСПЛАТНОТО КАПЕЊЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ

ШТИПСКАТА БАЊА КЕЖОВИЦА ВРЕМЕНО ГО УКИНУВА БЕСПЛАТНОТО КАПЕЊЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ

Додека траат мерките за заштита од коронавирусот бањата Кежовица во Штип го редуцира своето работење, а од утре времено го укинува и бесплатното капењ ...
БАЊАТА КЕЖОВИЦА МЕ ОДРЖУВА ВО ЖИВОТ 33 ГОДИНИ ПО ПАДОТ ОД СЕДМИ КАТ, ВЕЛИ ШТИПЈАНЕЦОТ КИРИЛ ДИМКОВ

БАЊАТА КЕЖОВИЦА МЕ ОДРЖУВА ВО ЖИВОТ 33 ГОДИНИ ПО ПАДОТ ОД СЕДМИ КАТ, ВЕЛИ ШТИПЈАНЕЦОТ КИРИЛ ДИМКОВ

Кирил Димков од штипското село Врсково во 1986 доживеал тешка несреќа во Минхен, каде што бил на привремена работа. Заедно со уште тројца колеги граде ...
КОМШИ, ДАЈ ДА ТИ ИСТРЛАМ ГРБОТ, А ПОСЛЕ ТИ МЕНЕ – ШТИПЈАНИ ТРАДИЦИОНАЛНО СЕ КАПАТ ГОЛИ ВО БАЊАТА КЕЖОВИЦА

КОМШИ, ДАЈ ДА ТИ ИСТРЛАМ ГРБОТ, А ПОСЛЕ ТИ МЕНЕ – ШТИПЈАНИ ТРАДИЦИОНАЛНО СЕ КАПАТ ГОЛИ ВО БАЊАТА КЕЖОВИЦА

Во Штип од старо време е традиција гостите пред да ги понудиш дома со штипска пастрмалија претходно да ги одведеш во општата бања во Кежовица, каде во ...
3 / 3 НАПИСИ