Таг: Кирил Џајковски

МОЈА МАТКА

МОЈА МАТКА

„Врба“ на Милчо Манчевски е отелотворение на стихот на Блаже Конески, најженскиот од сите поети: „Смела исправеност на девојки кои не се плашат од сво ...
АЛБУМОТ „БАСТИОН“ БЕШЕ 35 ГОДИНИ ПРЕД ВРЕМЕТО, ЗВУЧИ КАКО ДА Е СОЗДАДЕН ДЕНЕС

АЛБУМОТ „БАСТИОН“ БЕШЕ 35 ГОДИНИ ПРЕД ВРЕМЕТО, ЗВУЧИ КАКО ДА Е СОЗДАДЕН ДЕНЕС

Иако издаден пред 35 години, албумот „Бастион“ на истоимената скопска група, едно од култните изданија на македонската музичка сцена, звучи свежо како ...
ПО 35 ГОДИНИ ЌЕ СЕ РЕИЗДАВА КУЛТНИОТ ИСТОИМЕН АЛБУМ НА „БАСТИОН“, ПРОМОЦИЈА НА 9 МАРТ

ПО 35 ГОДИНИ ЌЕ СЕ РЕИЗДАВА КУЛТНИОТ ИСТОИМЕН АЛБУМ НА „БАСТИОН“, ПРОМОЦИЈА НА 9 МАРТ

Албумот „Бастион“ на истоимената скопска група, едно од култните изданија на македонската музичка сцена, повторно ќе биде издаден на плоча на 16 март, ...
3 / 3 НАПИСИ