Таг: климатски промени

1 4 5 6 7 60 / 70 НАПИСИ
ОВОЈ ЈУНИ БЕШЕ НАЈТОПОЛ ИЗМЕРЕН ДОСЕГА, ЕКСТРЕМНИТЕ ЖЕШТИНИ ЌЕ БИДАТ ПОЧЕСТИ ВО ИДНИНА, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

ОВОЈ ЈУНИ БЕШЕ НАЈТОПОЛ ИЗМЕРЕН ДОСЕГА, ЕКСТРЕМНИТЕ ЖЕШТИНИ ЌЕ БИДАТ ПОЧЕСТИ ВО ИДНИНА, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

Овој јуни беше најтопол досега измерен на Земјата, објави Европската сателитска агенција. Податоците покажуваат дека просечните температури во Евро ...
ПОЛУГОЛИ АКТИВИСТИ ЈА ПРЕКИНАА СЕДНИЦАТА ЗА БРЕГЗИТ И НА ПРАТЕНИЦИТЕ ИМ ГИ ПОКАЖУВАА ЗАДНИЦИТЕ

ПОЛУГОЛИ АКТИВИСТИ ЈА ПРЕКИНАА СЕДНИЦАТА ЗА БРЕГЗИТ И НА ПРАТЕНИЦИТЕ ИМ ГИ ПОКАЖУВАА ЗАДНИЦИТЕ

Полуголи активисти против климатски промени упаднаа на дебатата за брегзит во британскиот парламент и речиси 20 минути на пратениците им ги покажуваа ...
ПРОТЕСТ МЕСТО УЧИЛИШТЕ – МЛАДИТЕ НИЗ ЦЕЛ СВЕТ БАРААТ КОНКРЕТНА АКЦИЈА ПРОТИВ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ

ПРОТЕСТ МЕСТО УЧИЛИШТЕ – МЛАДИТЕ НИЗ ЦЕЛ СВЕТ БАРААТ КОНКРЕТНА АКЦИЈА ПРОТИВ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ

Ученици низ цел свет денеска избраа да не одат на училиште и излегуваат на улица за да протестираат против неспособноста на владите во нивните земји д ...
16-ГОДИШНА АКТИВИСТКА ПРОТИВ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ НОМИНИРАНА ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР

16-ГОДИШНА АКТИВИСТКА ПРОТИВ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ НОМИНИРАНА ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР

Грета Тунберг, 16-годишната шведска средношколка која покрена светско движење на младите против климатски промени, е номинирана за Нобелова награда за ...
САКАМЕ ПОДОБРА ПЛАНЕТА – ИЛЈАДНИЦИ ДЕЦА ПРОТЕСТИРАА ВО БЕЛГИЈА ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

САКАМЕ ПОДОБРА ПЛАНЕТА – ИЛЈАДНИЦИ ДЕЦА ПРОТЕСТИРАА ВО БЕЛГИЈА ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Илјадници деца во Белгија не отидоа на училиште и место тоа, се придружија на протестот, на кој се бара поконкретна акција против климатски промени. З ...
СЛЕП ВОДОЗЕМЕЦ КОЈ СИ ЈА ЗАКОПУВА ГЛАВАТА ВО ПЕСОК ИМЕНУВАН СПОРЕД ДОНАЛД ТРАМП

СЛЕП ВОДОЗЕМЕЦ КОЈ СИ ЈА ЗАКОПУВА ГЛАВАТА ВО ПЕСОК ИМЕНУВАН СПОРЕД ДОНАЛД ТРАМП

Новооткриен слеп водоземец кој си ја закопува главата во песок официјално ќе биде именуван дермофис доналдтрампи, во чест на постојаното негирање на к ...
КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ ЌЕ ДОВЕДАТ ДО КОЛАПС НА ЦИВИЛИЗАЦИЈАТА, КАЖА ДЕЈВИД АТЕНБОРО НА САМИТОТ НА ОН ВО ПОЛСКА

КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ ЌЕ ДОВЕДАТ ДО КОЛАПС НА ЦИВИЛИЗАЦИЈАТА, КАЖА ДЕЈВИД АТЕНБОРО НА САМИТОТ НА ОН ВО ПОЛСКА

Колапсот на цивилизацијата и на природниот свет е на повидок, предупреди натуралистот сер Дејвид Атенборо на Самитот за климатски промени на Обединети ...
ПОВЕЌЕ ЈАБОЛКА НА ЗЕМЈА ОТКОЛКУ НА ГРАНКИ, АБНОРМАЛЕН РОД ВО ПРЕСПА ПОРАДИ КЛИМАТСКИОТ СТРЕС

ПОВЕЌЕ ЈАБОЛКА НА ЗЕМЈА ОТКОЛКУ НА ГРАНКИ, АБНОРМАЛЕН РОД ВО ПРЕСПА ПОРАДИ КЛИМАТСКИОТ СТРЕС

Сјајот и бедата на Преспа, вака преспанци ја коментираат моменталната состојба во овоштарниците каде има повеќе паднати јаболка на земјата отколку по ...
НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА ЕКОНОМИЈА ЗА АМЕРИКАНСКИ ПРОФЕСОРИ ЗА МЕРКИ ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА ЕКОНОМИЈА ЗА АМЕРИКАНСКИ ПРОФЕСОРИ ЗА МЕРКИ ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Вилијам Нордхаус и Пол Ромер ја добија Нобеловата награда за економија за 2018 година, за нивното истражување за климатските промени и за иновациите. ...
ДЕЈСТВУВАЈТЕ СЕГА, ИДИОТИ! – НАУЧНИЦИТЕ ГО УПАТИЈА ПОСЛЕДНИОТ ПОВИК ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ПОРАСТОТ НА ТЕМПЕРАТУРИТЕ

ДЕЈСТВУВАЈТЕ СЕГА, ИДИОТИ! – НАУЧНИЦИТЕ ГО УПАТИЈА ПОСЛЕДНИОТ ПОВИК ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ПОРАСТОТ НА ТЕМПЕРАТУРИТЕ

„Ова е последен повик“, велат научниците, упатувајќи го досега најсериозното предупредување околу глобалниот пораст на температурите. Тие велат дека ...
1 4 5 6 7 60 / 70 НАПИСИ