Таг: Клиника за радиотерапија и онкологија

КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА ДОЛЖИ 10,5 МИЛИОНИ ЕВРА, ДЕЛ Е ОД НАБАВКИ НА ЛЕКОВИ КОИ НЕ СЕ НА ПОЗИТИВНАТА ЛИСТА

КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА ДОЛЖИ 10,5 МИЛИОНИ ЕВРА, ДЕЛ Е ОД НАБАВКИ НА ЛЕКОВИ КОИ НЕ СЕ НА ПОЗИТИВНАТА ЛИСТА

Клиниката за радиотерапија и онкологија во Скопје, според последните податоци од Министерството за финансии, се задолжила со 10.5 милиони евра со што ...
РАДИОАКТИВНИОТ КОБАЛТ ОД КЛИНИКАТА ЗА РАДИОТЕРАПИЈА И ОНКОЛОГИЈА ИЗВЕЗЕН ВО УНГАРИЈА

РАДИОАКТИВНИОТ КОБАЛТ ОД КЛИНИКАТА ЗА РАДИОТЕРАПИЈА И ОНКОЛОГИЈА ИЗВЕЗЕН ВО УНГАРИЈА

Отстранет е кобалтот кој е радиоактивен извор на јонизирачко зрачење од Клиниката за радиотерапија и онкологија. Дирекцијата за радијациона сигурност ...
ЛЕКОВИТЕ ЗА РАК НА КОЖА ДА БИДАТ НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЗА ДА НЕМА ПРЕКИНИ ВО ТЕРАПИЈАТА, БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ

ЛЕКОВИТЕ ЗА РАК НА КОЖА ДА БИДАТ НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЗА ДА НЕМА ПРЕКИНИ ВО ТЕРАПИЈАТА, БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ

Петнаесетина пациенти со меланом минатата недела два дена останаа без потребната имунотерапија, бидејќи се потрошиле количините од лекот, а Клиниката ...
МИЛАН РИСТЕСКИ Е ЕДИНСТВЕН РАЗРЕШЕН ДИРЕКТОР НА СКОПСКИТЕ КЛИНИКИ, ПОТВРДИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

МИЛАН РИСТЕСКИ Е ЕДИНСТВЕН РАЗРЕШЕН ДИРЕКТОР НА СКОПСКИТЕ КЛИНИКИ, ПОТВРДИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Министерството за здравство потврди дека директорот на Универзитетската клиника за радиотерапија и онкологија Милан Ристевски е разрешен. На негово ме ...
НА ОНКОЛОГИЈА СНЕМА ЛЕК ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО РАК НА КОСКИТЕ

НА ОНКОЛОГИЈА СНЕМА ЛЕК ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО РАК НА КОСКИТЕ

Клиниката за радиотерапија и онкологија неделава остана без лек за пациенти со метастази на коските. Дел од пациентите преку социјалните мрежи ги пред ...
5 / 5 НАПИСИ