Таг: клуб

1 2 3 10 / 21 НАПИСИ
СЕ ИСТРАЖУВА ДАЛИ БИЛА НА ДЕПОРТИРАНИ ЕВРЕИ КУЌАТА ВО КОЈА Е БУГАРСКИОТ КЛУБ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ ВО БИТОЛСКОТО ЕВРЕЈСКО МААЛО

СЕ ИСТРАЖУВА ДАЛИ БИЛА НА ДЕПОРТИРАНИ ЕВРЕИ КУЌАТА ВО КОЈА Е БУГАРСКИОТ КЛУБ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ ВО БИТОЛСКОТО ЕВРЕЈСКО МААЛО

Куќата во која е сместен бугарскиот клуб „Ванчо Михајлов“ во Битола, именуван по соработник на фашистите во Втората светска војна,  битолчани ја позна ...
ПРИСУСТВОТО НА БУГАРСКИОТ КОНЗУЛ ПРИ УВИДОТ ВО КЛУБОТ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ Е ОБИД ЗА ВЛИЈАНИЕ ВРЗ НАШАТА РАБОТА, ВЕЛАТ ОД КОМИСИЈАТА ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИЈА

ПРИСУСТВОТО НА БУГАРСКИОТ КОНЗУЛ ПРИ УВИДОТ ВО КЛУБОТ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ Е ОБИД ЗА ВЛИЈАНИЕ ВРЗ НАШАТА РАБОТА, ВЕЛАТ ОД КОМИСИЈАТА ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИЈА

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) го извести Министерство за надворешни работи (МНР) дека при вчерашниот увид во просториите ...
НАПРАВИВМЕ УВИД ВО БУГАРСКИОТ КЛУБ ВО БИТОЛА ПО ПРЕТСТАВКА НА ГРАЃАНИ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈА, ВЕЛАТ ОД КОМИСИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ ДИСКРИМИНАЦИЈА

НАПРАВИВМЕ УВИД ВО БУГАРСКИОТ КЛУБ ВО БИТОЛА ПО ПРЕТСТАВКА НА ГРАЃАНИ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈА, ВЕЛАТ ОД КОМИСИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ ДИСКРИМИНАЦИЈА

Ескпратеничката Весна Бендевска, сегашен член на Комисијата за заштита и спречување на дискриминација, денес изврши увид во бугарскиот клуб „Ванчо Мих ...
ГЕНЧОВСКА ВЕЛИ ДЕКА ПОДМЕТНАТИОТ ПОЖАР ВО БИТОЛА НЕ Е ПРОВОКАЦИЈА ОД БУГАРСКА СТРАНА, НО ИМЕТО НА КЛУБОТ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ НЕМА ДА СЕ СМЕНИ

ГЕНЧОВСКА ВЕЛИ ДЕКА ПОДМЕТНАТИОТ ПОЖАР ВО БИТОЛА НЕ Е ПРОВОКАЦИЈА ОД БУГАРСКА СТРАНА, НО ИМЕТО НА КЛУБОТ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ НЕМА ДА СЕ СМЕНИ

„Никогаш од бугарска страна“, кусо одговори министерката за надворешни работи на Бугарија Теодора Генчовска, на новинарското прашање на САКАМДАКАЖАМ.М ...
ОПОЖАРЕН ВЛЕЗОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ ВО БИТОЛА

ОПОЖАРЕН ВЛЕЗОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ ВО БИТОЛА

Изгорени се влезната врата и натписот „Ванчо Михајлов“ од Бугарскиот клуб на улица Рузвелтова во Битола. Внатре не е нанесена штета. Љупчо Ѓоргиевски, ...
МЕНЕ МЕ ПРАШУВАТЕ ЗА ВАНЧО МИХАЈЛОВ, А ВО БЕЛАТА ПАЛАТА ВИ СТОЈАТ НЕГОВИ СЛИКИ, ГРУЕВСКИ ОТВОРАШЕ МУЗЕИ СО НЕГОВИ ФИГУРИ, Ѝ РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ НА МИЗРАХИ

МЕНЕ МЕ ПРАШУВАТЕ ЗА ВАНЧО МИХАЈЛОВ, А ВО БЕЛАТА ПАЛАТА ВИ СТОЈАТ НЕГОВИ СЛИКИ, ГРУЕВСКИ ОТВОРАШЕ МУЗЕИ СО НЕГОВИ ФИГУРИ, Ѝ РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ НА МИЗРАХИ

Вашата партија ВМРО-ДПМНЕ го слави Ванчо Михајлов, погледајте ги сликите од него кои ви стојат во белата палата, ѝ одговори премиерот Димитар Ковачевс ...
ОТВОРАЊЕТО НА КЛУБОТ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ Е ПРОВОКАЦИЈА, СОРАБОТНИК НА ХИТЛЕР НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ МОСТ ЗА ПРИЈАТЕЛСТВО, КАЖА КОВАЧЕВСКИ

ОТВОРАЊЕТО НА КЛУБОТ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ Е ПРОВОКАЦИЈА, СОРАБОТНИК НА ХИТЛЕР НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ МОСТ ЗА ПРИЈАТЕЛСТВО, КАЖА КОВАЧЕВСКИ

За премиерот Димитар Ковачевски отворањето на бугарскиот клуб „Ванчо Михајлов“ во Битола на кој присуствуваше премиерот Кирил Петков и бугарскиот држа ...
АНТИФАШИЗМОТ Е ДЕЛ ОД НАШИОТ ИДЕНТИТЕТ, БУГАРИЈА ЈА ВРАТИ НЕДОВЕРБАТА СО „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“, ВЕЛИ КОВАЧЕВСКИ

АНТИФАШИЗМОТ Е ДЕЛ ОД НАШИОТ ИДЕНТИТЕТ, БУГАРИЈА ЈА ВРАТИ НЕДОВЕРБАТА СО „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“, ВЕЛИ КОВАЧЕВСКИ

Македонските граѓани се определени за членство во ЕУ, но провокации кои ги повредуваат нашите чувства како граѓани ја загрозуваат таа определба, вели ...
БУГАРСКИОТ КЛУБ СО ИМЕ НА ДОКАЖАН ФАШИСТ Е ОБИД БУГАРИЈА ДА СЕ ПРЕТСТАВИ КАКО ОСЛОБОДИТЕЛ, А НЕ КАКО ФАШИСТИЧКИ ОКУПАТОР, ВЕЛИ ЕВРЕЈСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО МАКЕДОНИЈА

БУГАРСКИОТ КЛУБ СО ИМЕ НА ДОКАЖАН ФАШИСТ Е ОБИД БУГАРИЈА ДА СЕ ПРЕТСТАВИ КАКО ОСЛОБОДИТЕЛ, А НЕ КАКО ФАШИСТИЧКИ ОКУПАТОР, ВЕЛИ ЕВРЕЈСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО МАКЕДОНИЈА

Еврејската зедница и Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија се згрозени и навредени од именувањето „Ванчо Михајлов“ на новиот културен клуб во ...
БУГАРСКИОТ КЛУБ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“, ИМЕНУВАН ПО СОРАБОТНИКОТ НА ФАШИСТИТЕ, Е ОТВОРЕН ВО НЕКОГАШНИОТ ЕВРЕЈСКИ КВАРТ ВО БИТОЛА

БУГАРСКИОТ КЛУБ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“, ИМЕНУВАН ПО СОРАБОТНИКОТ НА ФАШИСТИТЕ, Е ОТВОРЕН ВО НЕКОГАШНИОТ ЕВРЕЈСКИ КВАРТ ВО БИТОЛА

Бугарскиот клуб „Ванчо Михајлов“, кој носи име на личност во историјата препознаена како соработник на фашистите, е сместен на улица Рузвелтова во Бит ...
1 2 3 10 / 21 НАПИСИ