Таг: колектор

1 2 10 / 12 НАПИСИ
ФЕКАЛНА ВОДА СЕ ИЗЛЕВА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ИЗМЕШАНА СО АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА

ФЕКАЛНА ВОДА СЕ ИЗЛЕВА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ИЗМЕШАНА СО АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА

Истекувањето матна вода во Охридското Езеро кај вливот на реката Грашница во населбата Воска најверојатно е последица на зголемениот водостој на водит ...
СЕ САНИРААТ ШАХТИТЕ НА КОЛЕКТОРОТ, НЕМА ДА ИМА ВЕЌЕ ИЗЛЕВАЊЕ ФЕКАЛИИ НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ

СЕ САНИРААТ ШАХТИТЕ НА КОЛЕКТОРОТ, НЕМА ДА ИМА ВЕЌЕ ИЗЛЕВАЊЕ ФЕКАЛИИ НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ

Екипите на „Еко-Тим“ кои го санираат колекторот за заштита на Охридското езеро од отпадни и загадени води деновиве со посебен метод ги обработуваат ша ...
СЕ ЧИСТИ ЗАТНАТИОТ КОЛЕКТОР ЗА ЗАШТИТА НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОД ОТПАДНИ И ЗАГАДЕНИ ВОДИ

СЕ ЧИСТИ ЗАТНАТИОТ КОЛЕКТОР ЗА ЗАШТИТА НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОД ОТПАДНИ И ЗАГАДЕНИ ВОДИ

Екипи на фирмата „Еко-тим“ со заштитни маски на лицата продолжија да го чистат затнатиот колектор за заштита на Охридското Езеро од отпадни и загадени ...
ОД КОЛЕКТОРОТ ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ПРИ ЧИСТЕЊЕТО СЕ ВАДАТ ТУЛИ И БЕТОНСКИ АРМАТУРИ

ОД КОЛЕКТОРОТ ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ПРИ ЧИСТЕЊЕТО СЕ ВАДАТ ТУЛИ И БЕТОНСКИ АРМАТУРИ

По три децении конечно почна чистењето на колекторот за заштита на Охридското езеро од отпадни води. Вработените од филијалата на хрватската фирма „Ин ...
ЗА ПЕТ МЕСЕЦИ КОЛЕКТОРОТ ЌЕ ПРЕСТАНЕ ДА ГО ЗАГАДУВА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

ЗА ПЕТ МЕСЕЦИ КОЛЕКТОРОТ ЌЕ ПРЕСТАНЕ ДА ГО ЗАГАДУВА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

За пет месеци колекторскиот систем за заштита на Охридското езеро од отпадни и загадени води ќе престане да ги загадува езерските води, Последниве год ...
ТРИ ГОДИНИ РЕА ОД КОЛЕКТОРОТ ЗА ФЕКАЛИИ ВО ШТИПСКО НОВО СЕЛО КОЕ Е ЗАШТИТЕНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

ТРИ ГОДИНИ РЕА ОД КОЛЕКТОРОТ ЗА ФЕКАЛИИ ВО ШТИПСКО НОВО СЕЛО КОЕ Е ЗАШТИТЕНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

Штипско Ново Село веќе трета година е соочено со излевање фекалии од главниот колектор, кој од целиот град завршува во оваа населба како последна, пре ...
СО 4 МИЛИОНИ ЕВРА ЛЕТОВО ЌЕ СЕ САНИРА КОЛЕКТОРОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

СО 4 МИЛИОНИ ЕВРА ЛЕТОВО ЌЕ СЕ САНИРА КОЛЕКТОРОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Со 4 милиони евра од Владата ќе се санира колекторот на Охридското Езеро, велат ЈП „Про-аква“. Во јуни ќе се формира ново јавно претпријатие за управу ...
ПО ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИИ, ВЛАДАТА ГО ПРЕЗЕДЕ КОЛЕКТОРОТ ВО ОХРИД И ЌЕ ГО СПАСУВА ОД КОЛАПС

ПО ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИИ, ВЛАДАТА ГО ПРЕЗЕДЕ КОЛЕКТОРОТ ВО ОХРИД И ЌЕ ГО СПАСУВА ОД КОЛАПС

По речиси четири децении од почетокот на неговата изградба, Владата го презема колекторот за заштита на Охридското Езеро од отпадни и загадени води. В ...
ПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА КОЛЕКТОРСКИ СИСТЕМ ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ ОТПАДНИ ВОДИ ВО ПОТПЕЛИСТЕРИЕТО

ПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА КОЛЕКТОРСКИ СИСТЕМ ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ ОТПАДНИ ВОДИ ВО ПОТПЕЛИСТЕРИЕТО

Започна изградбата на колекторско-канализациски систем во Потпелистерието со што Битола конечно ќе го реши проблемот со отпадните води од селата под П ...
НЕ ТЕЧАТ ФЕКАЛИИ ВО ЕЗЕРОТО, ПРЕЛЕВА ЧИСТА ВОДА, АМА КОЛЕКТОРОТ Е ЗАПУШТЕН И МОРА ДА СЕ ЧИСТИ, ВЕЛАТ ОД ОХРИДСКИ ВОДОВОД

НЕ ТЕЧАТ ФЕКАЛИИ ВО ЕЗЕРОТО, ПРЕЛЕВА ЧИСТА ВОДА, АМА КОЛЕКТОРОТ Е ЗАПУШТЕН И МОРА ДА СЕ ЧИСТИ, ВЕЛАТ ОД ОХРИДСКИ ВОДОВОД

Вода од охридскиот колектор деновиве се прелива од неколку шахти на брегот на езерото. Ова е највидливо на главната шахта кај населбата Лагадин. Од ја ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ