Таг: комеморација

1 2 3 7 10 / 70 НАПИСИ
ТРЕБАШЕ ДА ПОМИНЕ ВРЕМЕ ЗА ДА ПОЧУВСТВУВАМЕ КОЛКУ Е ГОЛЕМА ВРЕДНОСТА НА АНДОВ И СОВРЕМЕНИЦИТЕ, КАЖА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА СИЉАНОВСКА-ДАВКОВА НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ВО ПАРЛАМЕНТОТ

ТРЕБАШЕ ДА ПОМИНЕ ВРЕМЕ ЗА ДА ПОЧУВСТВУВАМЕ КОЛКУ Е ГОЛЕМА ВРЕДНОСТА НА АНДОВ И СОВРЕМЕНИЦИТЕ, КАЖА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА СИЉАНОВСКА-ДАВКОВА НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ВО ПАРЛАМЕНТОТ

Со голем дигнитет кон починатиот прв претседател на Собранието на плурална Македонија Стојан Андов, претседателката Гордана Сиљановска-Давкова одржа г ...
ХЕРОЈСКАТА ГЕНЕРАЦИЈА МАКЕДОНСКИ АРХИТЕКТИ НА СВОЈА КОЖА ИСКУСИ ДА ИМ СЕ РУШАТ ОБЈЕКТИТЕ, РЕЧЕ МИШКО РАЛЕВ ОД ААМ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА ШЕСТ ПОЧИНАТИ КОЛЕГИ

ХЕРОЈСКАТА ГЕНЕРАЦИЈА МАКЕДОНСКИ АРХИТЕКТИ НА СВОЈА КОЖА ИСКУСИ ДА ИМ СЕ РУШАТ ОБЈЕКТИТЕ, РЕЧЕ МИШКО РАЛЕВ ОД ААМ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА ШЕСТ ПОЧИНАТИ КОЛЕГИ

Велат хероите никогаш не умираат, секако дека е тоа така, но можам да надополнам дека всушност хероите умираат и по неколку пати и можеби затоа се хер ...
ЏАРО ГОРЕ ИЗИГРА „КЕЦ У КЕЦ“ И НÈ СОБРА СИТЕ ДЕНЕС, РЕЧЕ АЛЕКСАНДАР БЛАЖЕВСКИ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА ВЕЛИБОР ЏАРОВСКИ

ЏАРО ГОРЕ ИЗИГРА „КЕЦ У КЕЦ“ И НÈ СОБРА СИТЕ ДЕНЕС, РЕЧЕ АЛЕКСАНДАР БЛАЖЕВСКИ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА ВЕЛИБОР ЏАРОВСКИ

Џаро е мојата младост, моето растење, тој прв ги слушаше моите песни, рече денеска Калиопи на комеморацијата за Велибор Џаровски-Џаро, еден од најпозн ...
ТОЈ БЕШЕ РЕВОЛУЦИЈАТА КОЈА НИ ТРЕБАШЕ, КАЖА РЕЖИСЕРОТ СИНИША ЕВТИМОВ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА МИРКО ПОПОВ

ТОЈ БЕШЕ РЕВОЛУЦИЈАТА КОЈА НИ ТРЕБАШЕ, КАЖА РЕЖИСЕРОТ СИНИША ЕВТИМОВ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА МИРКО ПОПОВ

Со комбинација од музика, емотивни присетувања и аплаузи, во присуство на семејството, пријатели, почитувачи, урбани ликови и министри, Скопје го испр ...
КОМЕМОРАЦИЈА ЗА МИРКО ПОПОВ НА 5 АПРИЛ ВО МАЛАТА САЛА НА ФИЛХАРМОНИЈА

КОМЕМОРАЦИЈА ЗА МИРКО ПОПОВ НА 5 АПРИЛ ВО МАЛАТА САЛА НА ФИЛХАРМОНИЈА

В петок, 5 април, во 11 часот ќе се одржи комеморација за Мирко Попов, еден од највлијателните и најуспешни скопски музичари, композитори, текстописци ...
НЕПРАВЕДНО Е МЕТО, ПРЕКРАСНИТЕ АКТЕРИ НЕ БИ ТРЕБАЛО НИКОГАШ ДА УМРАТ, РЕКОА КОЛЕГИТЕ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА ЈОВАНОВСКИ

НЕПРАВЕДНО Е МЕТО, ПРЕКРАСНИТЕ АКТЕРИ НЕ БИ ТРЕБАЛО НИКОГАШ ДА УМРАТ, РЕКОА КОЛЕГИТЕ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА ЈОВАНОВСКИ

Препознатливиот црвен шал на актерот Мето Јовановски и кожена торба на празната сцена во Драмски театар во Скопје, ги пречекаа неговите бројни колеги ...
ПОГРЕБОТ НА МЕТО ЈОВАНОВСКИ ЌЕ БИДЕ НА 20 НОЕМВРИ, КОМЕМОРАЦИЈАТА Е НА 21 НОЕМВРИ ВО СКОПСКИ ДРАМСКИ ТЕАТАР

ПОГРЕБОТ НА МЕТО ЈОВАНОВСКИ ЌЕ БИДЕ НА 20 НОЕМВРИ, КОМЕМОРАЦИЈАТА Е НА 21 НОЕМВРИ ВО СКОПСКИ ДРАМСКИ ТЕАТАР

Погребот на  Мето Јовановски, еден од доајените на македонското глумиште кој почина вчера, ќе биде на 20 ноември (понеделник), а комеморацијата во вто ...
СЕКОГАШ ЌЕ БИДЕШ ПОДОБАР ГЛУМЕЦ ОД АЛ ПАЧИНО, ДРАГ МОЈ ЉАЦ, РЕЧЕ ДЕЈАН ДУКОВСКИ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА ЕНДРОВСКИ ВО МНТ

СЕКОГАШ ЌЕ БИДЕШ ПОДОБАР ГЛУМЕЦ ОД АЛ ПАЧИНО, ДРАГ МОЈ ЉАЦ, РЕЧЕ ДЕЈАН ДУКОВСКИ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА ЕНДРОВСКИ ВО МНТ

Актерска ѕвезда со душа на дете, колега чие отсуство боли и лути, актер чија енергија ќе ѝ недостасува и на публиката и на театарот, се дел од зборови ...
КАТИНА ИВАНОВА БЕШЕ БОРЕЦ, НЕПОКОР, К’НЕ И ДРУГАРИШТЕ, КАЖА РЕЖИСЕРКАТА ЗОЈА БУЗАЛКОВСКА НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ВО МНТ

КАТИНА ИВАНОВА БЕШЕ БОРЕЦ, НЕПОКОР, К’НЕ И ДРУГАРИШТЕ, КАЖА РЕЖИСЕРКАТА ЗОЈА БУЗАЛКОВСКА НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ВО МНТ

Во чест на актерката Катина Иванова, детскиот хор од „Златно славејче“ ја испеа песната „Бела чао“ на комеморацијата денеска во Македонскиот народен т ...
МИ СЕ ПЛАЧЕ, А СРАМОТА Е ДА ПЛАЧАМ, ЏИБИ ПРВ БИ МЕ ИСКАРАЛ, РЕЧЕ ВЛАДИМИР МИЛЧИН НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА КРСТЕ С. ЏИДРОВ

МИ СЕ ПЛАЧЕ, А СРАМОТА Е ДА ПЛАЧАМ, ЏИБИ ПРВ БИ МЕ ИСКАРАЛ, РЕЧЕ ВЛАДИМИР МИЛЧИН НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА КРСТЕ С. ЏИДРОВ

„Просто, ми се плаче, а срамота е да плачам. Прв Џиби би ме искарaл ако се расплачам“, рече денеска режисерот Владимир Милчин на комеморацијата за нег ...
1 2 3 7 10 / 70 НАПИСИ