Таг: Комисија за уставни прашања

УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ ПОМИНАА НА КОМИСИЈАТА ЗА УСТАВНИ ПРАШАЊА, ПЛЕНАРНАТА СЕДНИЦА ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 18 АВГУСТ

УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ ПОМИНАА НА КОМИСИЈАТА ЗА УСТАВНИ ПРАШАЊА, ПЛЕНАРНАТА СЕДНИЦА ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 18 АВГУСТ

Предлогот за уставни измени денеска помина на собраниската Комисија за уставни прашања, откако „за“ гласаа 10-мина пратеници, а „против“ беа седуммина ...
ВМРО-ДПМНЕ БАРА И ГРЦИЈА ВО УСТАВОТ ДА ВМЕТНЕ ОДРЕДБА ДЕКА НЕМА ТЕРИТОРИЈАЛНИ ПРЕТЕНЗИИ КОН СОСЕДИТЕ

ВМРО-ДПМНЕ БАРА И ГРЦИЈА ВО УСТАВОТ ДА ВМЕТНЕ ОДРЕДБА ДЕКА НЕМА ТЕРИТОРИЈАЛНИ ПРЕТЕНЗИИ КОН СОСЕДИТЕ

Во собраниската Комисија за уставни прашања продолжи расправата по третиот амандман (35) за уставните измени во врска со Договорот за името со Грција. ...
АСНОМ НЕ СЕ БРИШЕ ОД ПРЕАМБУЛАТА, СО ДОГОВОРОТ ИНДЕНТИТЕТОТ Е ЗАГАРАНТИРАН, РЕЧЕ ЗАЕВ НА СОБРАНИСКАТА РАСПРАВА ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ

АСНОМ НЕ СЕ БРИШЕ ОД ПРЕАМБУЛАТА, СО ДОГОВОРОТ ИНДЕНТИТЕТОТ Е ЗАГАРАНТИРАН, РЕЧЕ ЗАЕВ НА СОБРАНИСКАТА РАСПРАВА ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ

Нема ништо спорно во иницијативата за измени на Уставот согласно Договорот од Преспа за решавање на спорот за името со Грција, рече премиерот Зоран За ...
ПОВЕЌЕ ОД 25 ПРАТЕНИЦИ НА ОПОЗИЦИЈАТА СЕ СВЕСНИ ДЕКА ТРЕБА ДА ПОНЕСАТ ОДГОВОРНОСТ, РЕЧЕ ЗАЕВ НА КРАЈОТ ОД КОМИСИСКАТА РАСПРАВА ЗА ИЗМЕНИ НА УСТАВОТ

ПОВЕЌЕ ОД 25 ПРАТЕНИЦИ НА ОПОЗИЦИЈАТА СЕ СВЕСНИ ДЕКА ТРЕБА ДА ПОНЕСАТ ОДГОВОРНОСТ, РЕЧЕ ЗАЕВ НА КРАЈОТ ОД КОМИСИСКАТА РАСПРАВА ЗА ИЗМЕНИ НА УСТАВОТ

Собраниската Комисија за уставни прашања со 10 гласа „за“ и 7 „против“ донесе заклучок со кој го поддржа Владиниот предлог за пристапување кон промена ...
ПРОДОЛЖУВА РАСПРАВАТА ЗА ПРЕДЛОГОТ ЗА ИЗМЕНА НА УСТАВОТ ВО КОМИСИЈАТА ЗА УСТАВНИ ПРАШАЊА, В ПОНЕДЕЛНИК СЕДНИЦА ЗА ГЛАСАЊЕ

ПРОДОЛЖУВА РАСПРАВАТА ЗА ПРЕДЛОГОТ ЗА ИЗМЕНА НА УСТАВОТ ВО КОМИСИЈАТА ЗА УСТАВНИ ПРАШАЊА, В ПОНЕДЕЛНИК СЕДНИЦА ЗА ГЛАСАЊЕ

Собраниската Комисија за уставни прашања денес во 14 часот треба да ја продолжи расправата по Предлог за пристапување кон измена на Уставот. Се очекув ...
ВЛАДИНИОТ ПРЕДЛОГ ЗА УСТАВНИ ИЗМЕНИ УТРЕ НА СОБРАНИСКА КОМИСИЈА

ВЛАДИНИОТ ПРЕДЛОГ ЗА УСТАВНИ ИЗМЕНИ УТРЕ НА СОБРАНИСКА КОМИСИЈА

За утре во 12 часот е закажана седница на собраниската Комисија за уставни прашања, на чиј дневен ред ќе биде владиниот предлог за пристапување кон из ...
6 / 6 НАПИСИ