Таг: компании

1 2 10 / 16 НАПИСИ
КОМПАНИИТЕ ЈА НАПУШТААТ РУСИЈА – „ХАЈНЕКЕН“ НЕМА ДА ИСПОРАЧУВА ПИВО, „ЗАРА“ ЗАТВОРА 502 ПРОДАВНИЦИ, ВЕЌЕ НЕ ВАЖАТ КАРТИЧКИТЕ НА „МАСТЕРКАРД“ И „ВИЗА“

КОМПАНИИТЕ ЈА НАПУШТААТ РУСИЈА – „ХАЈНЕКЕН“ НЕМА ДА ИСПОРАЧУВА ПИВО, „ЗАРА“ ЗАТВОРА 502 ПРОДАВНИЦИ, ВЕЌЕ НЕ ВАЖАТ КАРТИЧКИТЕ НА „МАСТЕРКАРД“ И „ВИЗА“

„Мастеркард“ и „Виза“ прекинуваат со своите операции во Русија поради инвазијата на Украина, што е уште еден удар за финансискиот систем на земјата, к ...
МАКЕДОНСКО СЕЛО НЕ СТАНА СТАРТАП СЕЛО, ОД ВЛАДАТА ВЕЛАТ ПРАВАТ ДОПОЛНИТЕЛНИ ИСТРАЖУВАЊА ЗА ДА БИДЕ ОДРЖЛИВО

МАКЕДОНСКО СЕЛО НЕ СТАНА СТАРТАП СЕЛО, ОД ВЛАДАТА ВЕЛАТ ПРАВАТ ДОПОЛНИТЕЛНИ ИСТРАЖУВАЊА ЗА ДА БИДЕ ОДРЖЛИВО

Македонско село во Горно Нерези на падините на Водно, кое го измисли владата на Никола Груевски, уште не е станато стартап село. Лани во мај, тогашнио ...
ЦАРОВСКА И КОМПАНИИТЕ ЌЕ СОРАБОТУВААТ ЗА ОТВОРАЊЕ НОВИ ПАРАЛЕЛКИ ВО СТРУЧНИТЕ ШКОЛИ

ЦАРОВСКА И КОМПАНИИТЕ ЌЕ СОРАБОТУВААТ ЗА ОТВОРАЊЕ НОВИ ПАРАЛЕЛКИ ВО СТРУЧНИТЕ ШКОЛИ

Осумдесет и пет отсто од компаниите во земјава се подготовени да соработуваат со средните стручни училишта, да се отворат посебни паралелки и да прима ...
ПОВРАТОТ НА ДДВ ЗА ДОМАШНИ ПРОИЗВОДИ СЕ ЗГОЛЕМУВА НА 20 ОТСТО

ПОВРАТОТ НА ДДВ ЗА ДОМАШНИ ПРОИЗВОДИ СЕ ЗГОЛЕМУВА НА 20 ОТСТО

Од 15 на 20 отсто се зголемува повратот на ДДВ од домашни производи при скенирање на фискални сметки. Министерката за финансии Нина Ангеловска, кажа д ...
ЗА ДА ЗАЖИВЕЕ ВЕШТАЧКОТО СЕЛО НА ГРУЕВСКИ ВО НЕРЕЗИ ФИРМИТЕ ЗА ПОЧЕТОК НЕМА ДА ПЛАЌААТ КИРИЈА

ЗА ДА ЗАЖИВЕЕ ВЕШТАЧКОТО СЕЛО НА ГРУЕВСКИ ВО НЕРЕЗИ ФИРМИТЕ ЗА ПОЧЕТОК НЕМА ДА ПЛАЌААТ КИРИЈА

Македонско село во Нерези, на падините на Водно близу Скопје, кое беше измислено од Владата на Никола Груевски ќе се пренамени во стартап село, најави ...
ДОМАШНИТЕ МЕНАЏЕРИ ВО СТРАНСКИТЕ КОМПАНИИ СПРЕЧУВААТ СИНДИКАЛНО ЗДРУЖУВАЊЕ, А ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ ИМ ПОМАГААТ, СЕ ЖАЛИ СИНДИКАТОТ

ДОМАШНИТЕ МЕНАЏЕРИ ВО СТРАНСКИТЕ КОМПАНИИ СПРЕЧУВААТ СИНДИКАЛНО ЗДРУЖУВАЊЕ, А ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ ИМ ПОМАГААТ, СЕ ЖАЛИ СИНДИКАТОТ

Домашните менаџери во дел од компаниите со странски капитал во земјава вршат голем притисок врз работниците синдикално да не се здружуваат, а голем уд ...
ОД ДЕНЕС ФИРМИТЕ МОЖАТ ДА БАРААТ СУБВЕНЦИИ ЗА ПРИДОНЕСИТЕ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИ ДО 6.000 ДЕНАРИ

ОД ДЕНЕС ФИРМИТЕ МОЖАТ ДА БАРААТ СУБВЕНЦИИ ЗА ПРИДОНЕСИТЕ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИ ДО 6.000 ДЕНАРИ

Од денеска фирмите можат да достават барање за добивање субвенции на придонесите од социјално осигурување за зголемување на платите на вработените. За ...
ВО КУМАНОВО ТАКСИ СЕ ЧЕКА СО СААТИ, ТАКСИСТИТЕ БАРААТ ПОВИСОКА ЦЕНА НА ПРЕВОЗОТ

ВО КУМАНОВО ТАКСИ СЕ ЧЕКА СО СААТИ, ТАКСИСТИТЕ БАРААТ ПОВИСОКА ЦЕНА НА ПРЕВОЗОТ

Преполовен е бројот на такси возила во Куманово. Акo минатата година во градот вриеше од легални и диви таксисти, сега ги нема со трн да маваш. Граѓан ...
ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ ГИ ПОВИКА КОМПАНИИТЕ КОИ ДОБИЈА ГРАНТОВИ ДА КАЖАТ ДАЛИ ВО СОПСТВЕНИЧКАТА СТРУКТУРА ИМААТ ФУНКЦИОНЕР

ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ ГИ ПОВИКА КОМПАНИИТЕ КОИ ДОБИЈА ГРАНТОВИ ДА КАЖАТ ДАЛИ ВО СОПСТВЕНИЧКАТА СТРУКТУРА ИМААТ ФУНКЦИОНЕР

Компаниите на кои им е одобрена државна помош на јавниот повик од Фондот за иновации и технолошки развој, ќе треба сами да пријават дали во сопственич ...
ВЛАДАТА ПОДЕЛИ 10,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИНОВАТИВНОСТ НА 79 ДОМАШНИ КОМПАНИИ

ВЛАДАТА ПОДЕЛИ 10,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИНОВАТИВНОСТ НА 79 ДОМАШНИ КОМПАНИИ

Владата додели 10,5 милиони евра грант на 79 микро, мали и средни компании, преку владините мерки за економски раст. На конкурсот се пријавиле 236 ком ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ