Таг: Конкурс

1 2 3 10 10 / 99 НАПИСИ
КОНКУРС НА ЕУ ЗА МЛАДИ АРХИТЕКТИ ЗА УРБАНИСТИЧКА ТРАНСФОРМАЦИЈА НА СКОПЈЕ

КОНКУРС НА ЕУ ЗА МЛАДИ АРХИТЕКТИ ЗА УРБАНИСТИЧКА ТРАНСФОРМАЦИЈА НА СКОПЈЕ

Јуроп хаус во земјава објави урбанистички конкурс за нови идеи како да се гради и развива градот Скопје. Отворен е за млади архитекти и урбанисти кои ...
ФИЛМОТ ЗА МАЈКА ТЕРЕЗА НА ТЕОНА МИТЕВСКА ДОБИ 600.000 ЕВРА НА КОНКУРСОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ

ФИЛМОТ ЗА МАЈКА ТЕРЕЗА НА ТЕОНА МИТЕВСКА ДОБИ 600.000 ЕВРА НА КОНКУРСОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ

„Мајка - Можната приказна за мајка Тереза“ на Теона Митевска е единствениот долгометражен игран проект кој доби поддршка на Конкурсот во прв рок за 20 ...
61 ПРИЈАВЕН КАНДИДАТ ЗА 16 РАБОТНИ МЕСТА ВО ШТИПСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА, ВКУПНО Ѝ ТРЕБААТ 100 ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ

61 ПРИЈАВЕН КАНДИДАТ ЗА 16 РАБОТНИ МЕСТА ВО ШТИПСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА, ВКУПНО Ѝ ТРЕБААТ 100 ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ

Шеесет и еден кандидат се пријавија на огласот за 16 работни места во Клиничката болница во Штип. После денешното тестирање, Болницата ќе прими нови 1 ...
ОТКУПЕНИТЕ ДРАМСКИ ТЕКСТОВИ НА ЈОВАНОВИЌ-МИЛЕНКОВИЌ И ДУШАНСКИ ОБЈАВЕНИ НА ВЕБ-СТРАНАТА НА „ЧЕРНОДРИНСКИ“

ОТКУПЕНИТЕ ДРАМСКИ ТЕКСТОВИ НА ЈОВАНОВИЌ-МИЛЕНКОВИЌ И ДУШАНСКИ ОБЈАВЕНИ НА ВЕБ-СТРАНАТА НА „ЧЕРНОДРИНСКИ“

Трите драмски текстови кои ги откупи Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ од Мила Јовановиќ-Миленковиќ и Мики Душански се поставени н ...
ПОНИШТЕН КОНКУРСОТ ЗА ИЗБОР НА РЕКТОР НА ТЕТОВСКИОТ ДРЖАВЕН УНИВЕРЗИТЕТ

ПОНИШТЕН КОНКУРСОТ ЗА ИЗБОР НА РЕКТОР НА ТЕТОВСКИОТ ДРЖАВЕН УНИВЕРЗИТЕТ

Сенатот на Универзитетот во Тетово на својата последна седница одржана вчера, донела одлука да го поништи распишаниот јавен оглас за избор на нов рект ...
ПОЧНА РАСПРОДАЖБАТА НА ДРЖАВНО ЗЕМЈИШТЕ ВО „ТРЕСКА“, ФИРМИТЕ „ГОЛДЕН АРТ“ И „МЕГА И АКУСТИК“ ДООФОРМИЈА ПАРЦЕЛА ЗА ДА ГРАДАТ ЗГРАДИ

ПОЧНА РАСПРОДАЖБАТА НА ДРЖАВНО ЗЕМЈИШТЕ ВО „ТРЕСКА“, ФИРМИТЕ „ГОЛДЕН АРТ“ И „МЕГА И АКУСТИК“ ДООФОРМИЈА ПАРЦЕЛА ЗА ДА ГРАДАТ ЗГРАДИ

Општина Центар го издаде првото одобрение за купување државно земјиште во поранешната фабрика „Треска“ заради дооформување на градежна парцела за изгр ...
ПО ВТОРПАТ ОБЈАВЕН КОНКУРСОТ ЗА УРЕДУВАЊЕ НА РАСАДНИК ВО КИСЕЛА ВОДА, ОВОЈПАТ НЕМА ОГРАНИЧУВАЊА ЗА БРОЈОТ НА ИДЕЈНИ РЕШЕНИЈА

ПО ВТОРПАТ ОБЈАВЕН КОНКУРСОТ ЗА УРЕДУВАЊЕ НА РАСАДНИК ВО КИСЕЛА ВОДА, ОВОЈПАТ НЕМА ОГРАНИЧУВАЊА ЗА БРОЈОТ НА ИДЕЈНИ РЕШЕНИЈА

Општина Кисела Вода вчера повторно го објави меѓународниот конкурс за идејно решение за уредување на просторот Расадник. Конкурсот ќе трае 4 месеци, а ...
ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА ОД БИТОЛА ЌЕ РАСПИШЕ КОНКУРС ЗА МАКЕДОНСКИ МОНОДРАМИ

ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА ОД БИТОЛА ЌЕ РАСПИШЕ КОНКУРС ЗА МАКЕДОНСКИ МОНОДРАМИ

Центарот за култура од Битола годинава ќе распише оглас за објавување македонски монодрами. Центарот, кој со години е домаќин и на Меѓународниот фести ...
ИВАН ПОПОВСКИ ПО 8 ГОДИНИ ЌЕ РЕЖИРА ВО МАКЕДОНИЈА, СИНИША ЕВТИМОВ СО ТЕАТАРСКА ВЕРЗИЈА НА ХИТ-СЕРИЈАТА „АЛО, АЛО“

ИВАН ПОПОВСКИ ПО 8 ГОДИНИ ЌЕ РЕЖИРА ВО МАКЕДОНИЈА, СИНИША ЕВТИМОВ СО ТЕАТАРСКА ВЕРЗИЈА НА ХИТ-СЕРИЈАТА „АЛО, АЛО“

Со одобрени 2,8 милиони денари (45 илјади евра), операта „Набуко“' на Националната опера и балет (НОБ) е најскапиот проект во музичко-сценската дејнос ...
РАСПИШАН КОНКУРС ЗА НЕОБЈАВЕН И НЕПОСТАВЕН ДРАМСКИ ТЕКСТ, НАЈДОБРИТЕ ТРИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПО 120 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ

РАСПИШАН КОНКУРС ЗА НЕОБЈАВЕН И НЕПОСТАВЕН ДРАМСКИ ТЕКСТ, НАЈДОБРИТЕ ТРИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПО 120 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ

Распишан е конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст, со цел да се афирмира современата македонска драма и збогатување на ...
1 2 3 10 10 / 99 НАПИСИ