Таг: кремирање

КРЕМАТОРИУМОТ ВО ПЈАЧЕНЦА ПРЕД ОТКАЖУВАЊЕ, СЕКОЈ ДЕН СТИГНУВААТ ПО 20-25 КОВЧЕЗИ

КРЕМАТОРИУМОТ ВО ПЈАЧЕНЦА ПРЕД ОТКАЖУВАЊЕ, СЕКОЈ ДЕН СТИГНУВААТ ПО 20-25 КОВЧЕЗИ

Крематориумот во италијанскиот град Пјаченца би можел да откаже поради преоптовареност со работа, додека во Италија, особено во северниот дел, секој д ...
СОЈУЗНАТА ДРЖАВА ВАШИНГТОН ГО ЛЕГАЛИЗИРАШЕ ПРОЦЕСОТ НА ДОБИВАЊЕ ЃУБРИВО ОД ЧОВЕЧКИ ТЕЛА

СОЈУЗНАТА ДРЖАВА ВАШИНГТОН ГО ЛЕГАЛИЗИРАШЕ ПРОЦЕСОТ НА ДОБИВАЊЕ ЃУБРИВО ОД ЧОВЕЧКИ ТЕЛА

Вашингтон стана прва сојузна држава во САД која легализираше компостирање на човечки остатоци. Според новиот закон, луѓето ќе можат да изберат нивното ...
КОМЕМОРАЦИЈА ЗА ГОРАН СТЕФАНОВСКИ НА 10 ДЕКЕМВРИ ВО ДРАМСКИ

КОМЕМОРАЦИЈА ЗА ГОРАН СТЕФАНОВСКИ НА 10 ДЕКЕМВРИ ВО ДРАМСКИ

Македонскиот драмски писател Горан Стефановски, кој почина 27 ноември на 66 години, утринава беше кремиран во Кентербери, Англија, а по негова желба п ...
ДРАМСКИ ТЕАТАР ЌЕ ОРГАНИЗИРА КОМЕМОРАЦИЈА ВО ЧЕСТ НА ГОРАН СТЕФАНОВСКИ, ВО ДОГОВОР СО СЕМЕЈСТВОТО

ДРАМСКИ ТЕАТАР ЌЕ ОРГАНИЗИРА КОМЕМОРАЦИЈА ВО ЧЕСТ НА ГОРАН СТЕФАНОВСКИ, ВО ДОГОВОР СО СЕМЕЈСТВОТО

Драмски театар Скопје во соработка со други институции ја подготвува комеморацијата за драмскиот писател Горан Стефановски, кој почина завчера во Вели ...
ПЕПЕЛТА НА ГОРАН СТЕФАНОВСКИ ЌЕ БИДЕ РАСФРЛАНА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

ПЕПЕЛТА НА ГОРАН СТЕФАНОВСКИ ЌЕ БИДЕ РАСФРЛАНА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Пепелта на драмскиот писател Горан Стефановски, кој вчера почина во Велика Британија, ќе биде расфрлана во водите на Охридското Езеро, по негова желба ...
УКРАЛЕ ПОГРЕБНО КОМБЕ СОСЕ МРТОВЕЦ НА ФЛОРИДА

УКРАЛЕ ПОГРЕБНО КОМБЕ СОСЕ МРТОВЕЦ НА ФЛОРИДА

Полицијата на Флорида објави дека пронашла комбе со мртовец внатре, кое било украдено од компанија која врши кремирање. Канцеларијата на шерифот во ...
6 / 6 НАПИСИ