Таг: лабораторија

1 2 10 / 17 НАПИСИ
ОТВОРЕНА ПРВА ВИРТУЕЛНА ЛАБОРАТОРИЈА КОЈА ЌЕ ОВОЗМОЖИ РЕШАВАЊЕ НА КРИЗНИ СИТУАЦИИ ОД ДАЛЕЧИНА

ОТВОРЕНА ПРВА ВИРТУЕЛНА ЛАБОРАТОРИЈА КОЈА ЌЕ ОВОЗМОЖИ РЕШАВАЊЕ НА КРИЗНИ СИТУАЦИИ ОД ДАЛЕЧИНА

На Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово е отворена првата виртуелна лабораторија за обука на кадри за справување со кризни состојби. Опремата ...
ВЕЛЕШАНКА ЗАМИНАЛА ВО СТРАНСТВО СО НЕГАТИВЕН ТЕСТ ЗА КОВИД-19, А ПРИВАТНАТА ЛАБOРАТОРИЈА ЈА ПРИЈАВИЛА ЗА ПОЗИТИВНА ВО ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ВЕЛЕШАНКА ЗАМИНАЛА ВО СТРАНСТВО СО НЕГАТИВЕН ТЕСТ ЗА КОВИД-19, А ПРИВАТНАТА ЛАБOРАТОРИЈА ЈА ПРИЈАВИЛА ЗА ПОЗИТИВНА ВО ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Велешанка вработена во градинка заминала за Србија на одмор со негативен тест за ковид-19 направен во приватна лабораторија, но истата лабораторија до ...
СО ДОНАЦИЈА ОД АМБАСАДАТА НА САД ЛАБОРАТОРИЈАТА КАДЕ СЕ ПРАВАТ КОВИД ТЕСТОВИТЕ ДОБИ НАЈСОВРЕМЕНА ОПРЕМА

СО ДОНАЦИЈА ОД АМБАСАДАТА НА САД ЛАБОРАТОРИЈАТА КАДЕ СЕ ПРАВАТ КОВИД ТЕСТОВИТЕ ДОБИ НАЈСОВРЕМЕНА ОПРЕМА

Со донација од амбасадата на САД, Институтот за јавно здравје доби кабинет со најсовремена опрема. Лабораторијата на Институтот каде се прават ковид т ...
ЛАЖНА ВЕСТ СЕ ШИРИ ДЕКА Е ЗАТВОРЕНА ЛАБОРАТОРИЈАТА ВО ГОБ „8 СЕПТЕМВРИ“, ЕДНА ЛАБОРАНТКА Е ПОЗИТИВНА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ КОСТОВ

ЛАЖНА ВЕСТ СЕ ШИРИ ДЕКА Е ЗАТВОРЕНА ЛАБОРАТОРИЈАТА ВО ГОБ „8 СЕПТЕМВРИ“, ЕДНА ЛАБОРАНТКА Е ПОЗИТИВНА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ КОСТОВ

Не е затворена биохемиската лабораторија во Градската општа болница „8 Септември“, само една лаборантка е позитивна, три колешки се во изолација и ден ...
ЗАПОЧНА СО РАБОТА ЛАБОРАТОРИЈАТА ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА КОВИД-19 ВО БИТОЛА

ЗАПОЧНА СО РАБОТА ЛАБОРАТОРИЈАТА ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА КОВИД-19 ВО БИТОЛА

Од денес со работа започна лабораторијата за молекуларна дијагностика во Центарот за јавно здравје во Битола која ќе врши тестирања за КОВИД-19. Ова е ...
НОВАТА ЛАБОРАТОРИЈА ВО БИТОЛА ПОЧНА СО ПРОБНИ ТЕСТИРАЊА ЗА КОВИД-19

НОВАТА ЛАБОРАТОРИЈА ВО БИТОЛА ПОЧНА СО ПРОБНИ ТЕСТИРАЊА ЗА КОВИД-19

Лабораторијата за молекуларна микробиологија при Центарот за јавно здравје во Битола од денес започна со пробно тестирање за КОВИД-19. Во изминатите д ...
И ВО БИТОЛА ЌЕ СЕ ПРАВАТ ТЕСТОВИ ЗА КОВИД-19, ПРИСТИГНА АПАРАТОТ ДОНАЦИЈА ОД „КРОМБЕРГ И ШУБЕРТ“

И ВО БИТОЛА ЌЕ СЕ ПРАВАТ ТЕСТОВИ ЗА КОВИД-19, ПРИСТИГНА АПАРАТОТ ДОНАЦИЈА ОД „КРОМБЕРГ И ШУБЕРТ“

Во Центарот за јавно здравје во Битола пристигна апаратот за тестови за КОВИД-19, донација од компанијата „Кромберг и Шуберт“ во износ од 1,8 милиони ...
И БИТОЛА ПОКРАЈ СКОПЈЕ ЌЕ ИМА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА КОВИД-19

И БИТОЛА ПОКРАЈ СКОПЈЕ ЌЕ ИМА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА КОВИД-19

Советот на Општина Битола денес едногласно одлучи од општинскиот буџет да се донираат 600.000 денари за опремување на микробиолошката лабораторија за ...
НОВИОТ КОРОНАВИРУС НЕ Е ВЕШТАЧКИ НАПРАВЕН, ВЕЛАТ АМЕРИКАНСКИТЕ РАЗУЗНАВАЧИ

НОВИОТ КОРОНАВИРУС НЕ Е ВЕШТАЧКИ НАПРАВЕН, ВЕЛАТ АМЕРИКАНСКИТЕ РАЗУЗНАВАЧИ

Американската разузнавачка заедница заклучила дека коронавирусот што ја предизвикува болеста КОВИД-19 не е вештачки направен, ниту генетски модифицира ...
ИТНО НИ ТРЕБА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОРОНАВИРУС ВО „8 СЕПТЕМВРИ“, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ КОСТОВ

ИТНО НИ ТРЕБА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОРОНАВИРУС ВО „8 СЕПТЕМВРИ“, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ КОСТОВ

На Градската општа болница „8 Септември“ во Скопје итно ѝ е потребен апарат за лабораториска анализа на вируси за да може да го убрза протокот на паци ...
1 2 10 / 17 НАПИСИ