Таг: лабораторија

1 2 3 20 / 24 НАПИСИ
ЛАЖНА ВЕСТ СЕ ШИРИ ДЕКА Е ЗАТВОРЕНА ЛАБОРАТОРИЈАТА ВО ГОБ „8 СЕПТЕМВРИ“, ЕДНА ЛАБОРАНТКА Е ПОЗИТИВНА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ КОСТОВ

ЛАЖНА ВЕСТ СЕ ШИРИ ДЕКА Е ЗАТВОРЕНА ЛАБОРАТОРИЈАТА ВО ГОБ „8 СЕПТЕМВРИ“, ЕДНА ЛАБОРАНТКА Е ПОЗИТИВНА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ КОСТОВ

Не е затворена биохемиската лабораторија во Градската општа болница „8 Септември“, само една лаборантка е позитивна, три колешки се во изолација и ден ...
ЗАПОЧНА СО РАБОТА ЛАБОРАТОРИЈАТА ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА КОВИД-19 ВО БИТОЛА

ЗАПОЧНА СО РАБОТА ЛАБОРАТОРИЈАТА ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА КОВИД-19 ВО БИТОЛА

Од денес со работа започна лабораторијата за молекуларна дијагностика во Центарот за јавно здравје во Битола која ќе врши тестирања за КОВИД-19. Ова е ...
НОВАТА ЛАБОРАТОРИЈА ВО БИТОЛА ПОЧНА СО ПРОБНИ ТЕСТИРАЊА ЗА КОВИД-19

НОВАТА ЛАБОРАТОРИЈА ВО БИТОЛА ПОЧНА СО ПРОБНИ ТЕСТИРАЊА ЗА КОВИД-19

Лабораторијата за молекуларна микробиологија при Центарот за јавно здравје во Битола од денес започна со пробно тестирање за КОВИД-19. Во изминатите д ...
И ВО БИТОЛА ЌЕ СЕ ПРАВАТ ТЕСТОВИ ЗА КОВИД-19, ПРИСТИГНА АПАРАТОТ ДОНАЦИЈА ОД „КРОМБЕРГ И ШУБЕРТ“

И ВО БИТОЛА ЌЕ СЕ ПРАВАТ ТЕСТОВИ ЗА КОВИД-19, ПРИСТИГНА АПАРАТОТ ДОНАЦИЈА ОД „КРОМБЕРГ И ШУБЕРТ“

Во Центарот за јавно здравје во Битола пристигна апаратот за тестови за КОВИД-19, донација од компанијата „Кромберг и Шуберт“ во износ од 1,8 милиони ...
И БИТОЛА ПОКРАЈ СКОПЈЕ ЌЕ ИМА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА КОВИД-19

И БИТОЛА ПОКРАЈ СКОПЈЕ ЌЕ ИМА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА КОВИД-19

Советот на Општина Битола денес едногласно одлучи од општинскиот буџет да се донираат 600.000 денари за опремување на микробиолошката лабораторија за ...
НОВИОТ КОРОНАВИРУС НЕ Е ВЕШТАЧКИ НАПРАВЕН, ВЕЛАТ АМЕРИКАНСКИТЕ РАЗУЗНАВАЧИ

НОВИОТ КОРОНАВИРУС НЕ Е ВЕШТАЧКИ НАПРАВЕН, ВЕЛАТ АМЕРИКАНСКИТЕ РАЗУЗНАВАЧИ

Американската разузнавачка заедница заклучила дека коронавирусот што ја предизвикува болеста КОВИД-19 не е вештачки направен, ниту генетски модифицира ...
ИТНО НИ ТРЕБА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОРОНАВИРУС ВО „8 СЕПТЕМВРИ“, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ КОСТОВ

ИТНО НИ ТРЕБА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОРОНАВИРУС ВО „8 СЕПТЕМВРИ“, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ КОСТОВ

На Градската општа болница „8 Септември“ во Скопје итно ѝ е потребен апарат за лабораториска анализа на вируси за да може да го убрза протокот на паци ...
ПО ЗАБРАНАТА ЗА УВОЗ НА ОТПАД ЗА ГОРИВО, ЦЕМЕНТАРНИЦА ЌЕ ГОРИ НАФТА И ЈАГЛЕН

ПО ЗАБРАНАТА ЗА УВОЗ НА ОТПАД ЗА ГОРИВО, ЦЕМЕНТАРНИЦА ЌЕ ГОРИ НАФТА И ЈАГЛЕН

Откако Собранието на 5 февруари го изгласа Законот за забрана на увоз на отпад кој може да се согорува и користи како гориво, сè уште нема прецизни ан ...
ОТВОРЕНА НОВА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА НЕВРОМУСКУЛНИ БОЛЕСТИ НА КЛИНИКАТА ЗА НЕВРОЛОГИЈА

ОТВОРЕНА НОВА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА НЕВРОМУСКУЛНИ БОЛЕСТИ НА КЛИНИКАТА ЗА НЕВРОЛОГИЈА

На Универзитетската клиника за неврологија денес беа презентирани новата лабораторија за дијагноза на невромускулни болести, нов Дневен центар за трет ...
СО НОВИОТ АПАРАТ ОД ГЕРМАНИЈА ШТИПСКАТА ЛАБОРАТОРИЈА МЕСЕЧНО ЌЕ ПРАВИ НАД 30.000 КРВНИ АНАЛИЗИ ЗА ЦЕЛИОТ РЕГИОН

СО НОВИОТ АПАРАТ ОД ГЕРМАНИЈА ШТИПСКАТА ЛАБОРАТОРИЈА МЕСЕЧНО ЌЕ ПРАВИ НАД 30.000 КРВНИ АНАЛИЗИ ЗА ЦЕЛИОТ РЕГИОН

Лабораторијата на Клиничката болница во Штип од денеска стави во функција нов апарат за испитување на крвта набавен со сопствени средства од Германија ...
1 2 3 20 / 24 НАПИСИ