Таг: Лакавица

БРОЈНИ СТАДА ДИВИ СВИЊИ ДВЕ НЕДЕЛИ ГО ПУСТОШАТ РОДОТ ВО ЛАКАВИЧКИОТ КРАЈ ПО ПОЖАРОТ

БРОЈНИ СТАДА ДИВИ СВИЊИ ДВЕ НЕДЕЛИ ГО ПУСТОШАТ РОДОТ ВО ЛАКАВИЧКИОТ КРАЈ ПО ПОЖАРОТ

Повеќе стада диви свињи веќе втора недела го пустошат земјоделскиот род по нивите во Лакавичкиот крај. Речиси целосно се уништени стотици хектари со б ...
ПАЦИЕНТ СО КОВИД-19 ЗАЕДНО СО МЕДИЦИНСКА СЕСТРА И ВОЗАЧ ПОВРЕДЕНИ ОТКАКО АМБУЛАНТНО ВОЗИЛО ОД СТРУМИЦА ИЗЛЕТАЛО ОД ПАТОТ КАЈ ШТИП

ПАЦИЕНТ СО КОВИД-19 ЗАЕДНО СО МЕДИЦИНСКА СЕСТРА И ВОЗАЧ ПОВРЕДЕНИ ОТКАКО АМБУЛАНТНО ВОЗИЛО ОД СТРУМИЦА ИЗЛЕТАЛО ОД ПАТОТ КАЈ ШТИП

Пациент заразен со ковид-19 од Струмица чија здравствена состојба се влошила, заедно со медицинска сестра и возач се повредени откако синоќа кај штипс ...
ДИВИ СВИЊИ ВО ШТИПСКО ЗА ЕДНА НОЌ ИЗЕЛЕ ЦЕЛА НИВА СО ПЧЕНКА И 1 ТОН ТИКВИ – БАНАНА

ДИВИ СВИЊИ ВО ШТИПСКО ЗА ЕДНА НОЌ ИЗЕЛЕ ЦЕЛА НИВА СО ПЧЕНКА И 1 ТОН ТИКВИ – БАНАНА

Жителите од лакавичките села во Општината Штип се жалат на големите штети што последните денови ги прават дивите свињи.  Пред два дена од нивата на зе ...
ИСПУСТОТ НА БРАНАТА МАНТОВО ЗАТВОРЕН, ЧЕКА НОВА ВЛАДА

ИСПУСТОТ НА БРАНАТА МАНТОВО ЗАТВОРЕН, ЧЕКА НОВА ВЛАДА

Еколошка катастрофа од помор на риби и се заканува на реката Крива Лакавица, откако минатата недела целосно е затворен испустот од браната Мантово кај ...
4 / 4 НАПИСИ