Таг: лекари

1 2 3 10 10 / 93 НАПИСИ
ВО ГЕРМАНИЈА СЕ БАРА ДА СЕ ЗАБРЗА ПРИЗНАВАЊЕТО НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА СТРАНСКИТЕ ЛЕКАРИ

ВО ГЕРМАНИЈА СЕ БАРА ДА СЕ ЗАБРЗА ПРИЗНАВАЊЕТО НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА СТРАНСКИТЕ ЛЕКАРИ

На лекарите од странство кои сакаат да работат во Германија треба побрзо да им се признаат квалификациите, соопшти Германското лекарско здружение. ...
ОД МАКЕДОНИЈА ГОДИШНО СИ ОДАТ ОД 200 ДО 250 ЛЕКАРИ ОД ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО, ВЕЛИ Д-Р ГОРАН ДИМИТРОВ ОД ЛЕКАРСКОТО ДРУШТВО

ОД МАКЕДОНИЈА ГОДИШНО СИ ОДАТ ОД 200 ДО 250 ЛЕКАРИ ОД ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО, ВЕЛИ Д-Р ГОРАН ДИМИТРОВ ОД ЛЕКАРСКОТО ДРУШТВО

Годишно од Македонија во странство си одат 200 до 250 лекари од јавното здравство, рече проф. д-р Горан Димитров, претседател на Македонското лекарско ...
ЕМ НЕМАМЕ ДОВОЛНО ЛЕКАРИ, ЕМ СИ ОДАТ, ТРЕБА ДА НИ СЕ ДОЗВОЛИ ДА РАБОТИМЕ И ПО 64 ГОДИНИ, ВЕЛИ Д-Р ГОРАН ДИМИТРОВ ОД МАКЕДОНСКОТО ЛЕКАРСКО ДРУШТВО

ЕМ НЕМАМЕ ДОВОЛНО ЛЕКАРИ, ЕМ СИ ОДАТ, ТРЕБА ДА НИ СЕ ДОЗВОЛИ ДА РАБОТИМЕ И ПО 64 ГОДИНИ, ВЕЛИ Д-Р ГОРАН ДИМИТРОВ ОД МАКЕДОНСКОТО ЛЕКАРСКО ДРУШТВО

Македонското лекарско друштво побара од министерот за здравство Илир Демири да им се дозволи продолжување на работниот однос на докторите кои имаат на ...
НА БИТОЛА Ѝ НЕДОСТИГААТ СПЕЦИЈАЛИСТИ И НОВ АМБУЛАНТНО-ПОЛИКЛИНИЧКИ ОДДЕЛ ВОН БОЛНИЦАТА

НА БИТОЛА Ѝ НЕДОСТИГААТ СПЕЦИЈАЛИСТИ И НОВ АМБУЛАНТНО-ПОЛИКЛИНИЧКИ ОДДЕЛ ВОН БОЛНИЦАТА

Недостигаат педијатри, кардиолози, интернисти, уролози, неонатолози и друг специјалистички кадар во битолската Клиничка болница. Покрај подобрување на ...
КРУШЕВЧАНИ НЕМААТ ЛEКАРИ, ОДАТ НА ГИНЕКОЛОГ ВО БИТОЛА, НА ИНТЕРНИСТ ВО ПРИЛЕП, НА ОНКОЛОГ ВО СКОПЈЕ

КРУШЕВЧАНИ НЕМААТ ЛEКАРИ, ОДАТ НА ГИНЕКОЛОГ ВО БИТОЛА, НА ИНТЕРНИСТ ВО ПРИЛЕП, НА ОНКОЛОГ ВО СКОПЈЕ

Човек да стравува да не се разболи зашто тешко се доаѓа до доктор, велат жителите на Крушево, општина со најслаби можности за здравствена заштита во д ...
ПОВЕЌЕ ОД ДВЕ ГОДИНИ ФАЛАТ ПЕДИЈАТРИ ВО ОХРИД, ТРОЈЦА ЛЕКАРИ ПРЕГЛЕДУВААТ И ДО 70 ДЕЦА ДНЕВНО, В БОЛНИЦА СЕ НОСАТ ВО СТРУГА

ПОВЕЌЕ ОД ДВЕ ГОДИНИ ФАЛАТ ПЕДИЈАТРИ ВО ОХРИД, ТРОЈЦА ЛЕКАРИ ПРЕГЛЕДУВААТ И ДО 70 ДЕЦА ДНЕВНО, В БОЛНИЦА СЕ НОСАТ ВО СТРУГА

Во Општата болница во Охрид има недостиг на лекари анестезиолози, уролози, лекари фалат и во Одделот за трансфузиологија каде работи лекар кој е во пе ...
ТРИ МАКЕДОНСКИ ГРАДОВИ НЕМААТ ГИНЕКОЛОГ, КРУШЕВО НЕМА НИ СЛУЖБА ЗА ДЕЦА НИ БОЛНИЧКИ ПОСТЕЛИ

ТРИ МАКЕДОНСКИ ГРАДОВИ НЕМААТ ГИНЕКОЛОГ, КРУШЕВО НЕМА НИ СЛУЖБА ЗА ДЕЦА НИ БОЛНИЧКИ ПОСТЕЛИ

Македонски Брод, Крушево и Валандово немаат гинеколог, а Крушево е град кој нема болнички постели, ниту пак служби за заштита на претшколски и школски ...
ЛЕКАРИТЕ ОД ДРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ ВО ГЕРМАНИЈА СТАПУВААТ ВО ШТРАЈК

ЛЕКАРИТЕ ОД ДРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ ВО ГЕРМАНИЈА СТАПУВААТ ВО ШТРАЈК

Илјадници лекари од 23 универзитетски болници низ Германија утре ќе стапат во штрајк како дел од спорот за платите и работното време. Итната грижа ...
ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА БОЛНИ СО КОВИД И ДРУГИ ВИРУСНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО БИТОЛА

ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА БОЛНИ СО КОВИД И ДРУГИ ВИРУСНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО БИТОЛА

Пациенти со покачена телесна температура и ентероколити последниве недели ги наполнија приватните лекарски ординации и Клиничката болница во Битола. М ...
ИЛЈАДНИЦИ ЌЕ УМРАТ ВО ГАЗА ОТИ БОЛНИЦИТЕ СЕ ПРЕПОЛНИ, НЕМА ГОРИВО НИ ЛЕКОВИ, АЛАРМИРААТ ЛЕКАРИТЕ

ИЛЈАДНИЦИ ЌЕ УМРАТ ВО ГАЗА ОТИ БОЛНИЦИТЕ СЕ ПРЕПОЛНИ, НЕМА ГОРИВО НИ ЛЕКОВИ, АЛАРМИРААТ ЛЕКАРИТЕ

Лекарите во Газа денеска предупредија дека илјадници би можеле да умрат, бидејќи болниците преполни со ранети луѓе снемале гориво и основни залихи. Па ...
1 2 3 10 10 / 93 НАПИСИ