Таг: лекари

1 2 3 4 9 20 / 83 НАПИСИ
ПОЧНУВА ТРИДНЕВНИОТ ШТРАЈК НА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ, ЌЕ НЕМА ПРЕГЛЕДИ И РЕЦЕПТИ, ОСВЕН ЗА ИТНИ СЛУЧАИ

ПОЧНУВА ТРИДНЕВНИОТ ШТРАЈК НА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ, ЌЕ НЕМА ПРЕГЛЕДИ И РЕЦЕПТИ, ОСВЕН ЗА ИТНИ СЛУЧАИ

Приватните лекари од утре (понеделник 5 септември) три дена нема да работат со пациенти и нема да издаваат рецепти, но ќе бидат на нивните работни мес ...
СИТЕ СМЕ МИНЛИВИ, ЌЕ НАПРАВИМЕ УСЛОВИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА МЛАД И КВАЛИТЕТЕН МЕДИЦИНСКИ КАДАР, РЕЧЕ САЛИ

СИТЕ СМЕ МИНЛИВИ, ЌЕ НАПРАВИМЕ УСЛОВИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА МЛАД И КВАЛИТЕТЕН МЕДИЦИНСКИ КАДАР, РЕЧЕ САЛИ

Нема да им продолжени договорите на сите 39 доктори од скопските клиники кои наполниле 64 години и побарале да останат на работа, рече министерот за з ...
ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРОМЕНИ СИСТЕМОТ НА ПЛАЌАЊЕ КОН ПРИВАТНОТО ЗДРАВСТВО, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ САЛИ НА ПРОТЕСТОТ НА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ И СТОМАТОЛОЗИ

ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРОМЕНИ СИСТЕМОТ НА ПЛАЌАЊЕ КОН ПРИВАТНОТО ЗДРАВСТВО, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ САЛИ НА ПРОТЕСТОТ НА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ И СТОМАТОЛОЗИ

Наместо на Денот на здравството, 7 Aприл, да кажеме дека имаме задоволни доктори, медицински сестри, задоволни пациенти, ние на овој ден зборуваме за ...
78 ПРОЦЕНТИ ОД АНКЕТИРАНИТЕ ЛЕКАРИ ОДГОВОРИЛЕ ДЕКА ДОЖИВЕАЛЕ НАСИЛСТВО НА РАБОТА, НО ПРИЈАВИ СЀ УШТЕ ИМА МАЛКУ

78 ПРОЦЕНТИ ОД АНКЕТИРАНИТЕ ЛЕКАРИ ОДГОВОРИЛЕ ДЕКА ДОЖИВЕАЛЕ НАСИЛСТВО НА РАБОТА, НО ПРИЈАВИ СЀ УШТЕ ИМА МАЛКУ

Од 1.061 лекар кои биле вклучени во анонимната анкета спроведена од Лекарската комора дури 77,9 проценти одговориле дека доживеале физичко или вербалн ...
МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ УТРЕ ПОВТОРНО НА ПРОТЕСТ, НЕМА ДА РАБОТАТ СО „МОЈ ТЕРМИН“

МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ УТРЕ ПОВТОРНО НА ПРОТЕСТ, НЕМА ДА РАБОТАТ СО „МОЈ ТЕРМИН“

Матичните лекари и докторите специјалисти од секундарното здравство од Здружението на приватни лекари (ЗПЛМ) утре нема повторно да работат со пациенти ...
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТВОРИ ШТИПСКАТА МОДУЛАРНА БОЛНИЦА ОТИ 15 ДОКТОРИ И МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ СЕ БОЛНИ ОД КОВИД

НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТВОРИ ШТИПСКАТА МОДУЛАРНА БОЛНИЦА ОТИ 15 ДОКТОРИ И МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ СЕ БОЛНИ ОД КОВИД

Поради тоа што 15 доктори и сестри се позитивни на ковид-19, можностите за евентуално реактивирање на модуларната болница во Штип се сведени на миниму ...
АКО ЛЕКАРИТЕ ОД „СИСТИНА“ ЗЛОУПОТРЕБАТ, НИВНИОТ ПАЦИЕНТ КАМЧЕВ ЌЕ ОДИ НА КОНЗИЛИЈАРНО МИСЛЕЊЕ НА КЛИНИКА

АКО ЛЕКАРИТЕ ОД „СИСТИНА“ ЗЛОУПОТРЕБАТ, НИВНИОТ ПАЦИЕНТ КАМЧЕВ ЌЕ ОДИ НА КОНЗИЛИЈАРНО МИСЛЕЊЕ НА КЛИНИКА

Судијата Илија Трпков кој претседава со советот во предметот „Плацеви на Водно“ , на обвинетиот Јордан Камчев му дозволил право на сопствен лекар во п ...
УШТЕ ПЕТ ОТСТО ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЗА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНАТИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ ВО 2022 ГОДИНА

УШТЕ ПЕТ ОТСТО ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЗА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНАТИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ ВО 2022 ГОДИНА

Министерот за здравство Венко Филипче денеска потпиша анекс на колективниот договор со синдикалните здруженија на здравствените работници, со кој во г ...
ГРЧКАТА ВЛАДА ИМ НАРЕДИ НА ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ ДА РАБОТАТ ВО ДРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ ПОРАДИ ГОЛЕМИОТ БРОЈ КОВИД ПАЦИЕНТИ

ГРЧКАТА ВЛАДА ИМ НАРЕДИ НА ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ ДА РАБОТАТ ВО ДРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ ПОРАДИ ГОЛЕМИОТ БРОЈ КОВИД ПАЦИЕНТИ

Со цел да им се олесни на преуморните лекари во државните болници додека повторно се зголемува бројот на заразени со коронавирусот, грчкото министерст ...
ЛЕКАРИТЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ЌЕ МОЖАТ ДА ДЕЖУРААТ ВО ДРУГА УСТАНОВА ПОСЛЕ РАБОТНОТО ВРЕМЕ – ВЛАДАТА ГИ ПРИФАТИ ИЗМЕНИТЕ ВО ЗАКОНОТ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА

ЛЕКАРИТЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ЌЕ МОЖАТ ДА ДЕЖУРААТ ВО ДРУГА УСТАНОВА ПОСЛЕ РАБОТНОТО ВРЕМЕ – ВЛАДАТА ГИ ПРИФАТИ ИЗМЕНИТЕ ВО ЗАКОНОТ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА

Општите лекари кои се вработени во здравствените домови, како и педијатрите и гинеколозите вработени во болничкиот сектор, од крајот на 2022, ќе може ...
1 2 3 4 9 20 / 83 НАПИСИ