Таг: Лешница

1 2 10 / 11 НАПИСИ
ПОРАДИ НАМАЛЕН ДОТОК НА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ВО ТЕТОВО АКТИВИРАН Е ВОДОВОДНИОТ СИСТЕМ ЛЕШНИЦА, ЗАСЕГА НЕМА РЕСТРИКЦИИ

ПОРАДИ НАМАЛЕН ДОТОК НА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ВО ТЕТОВО АКТИВИРАН Е ВОДОВОДНИОТ СИСТЕМ ЛЕШНИЦА, ЗАСЕГА НЕМА РЕСТРИКЦИИ

Топлото време го намали дотокот на вода за пиење во Тетово од изворите на Шар Планина, па за да се надомести недостатокот беше активиран водоснабдител ...
ЦЕВКОВОДОТ ОД ЛЕШНИЦА БИЛ ПУШТЕН БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КАСАМИ ЌЕ ПРАВИ РЕВИЗИЈА

ЦЕВКОВОДОТ ОД ЛЕШНИЦА БИЛ ПУШТЕН БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КАСАМИ ЌЕ ПРАВИ РЕВИЗИЈА

Во Тетово веќе седми ден има рестрикции на водата за пиење, поради големиот дефект на цевководот со кој градот се снабдува со вода за пиење од зафатот ...
ТЕТОВО СО 5-ЧАСОВНИ РЕСТРИКЦИИ НА ВОДА ОТИ ПАК ИМА ДЕФЕКТ НА ЦЕВКОВОДОТ ОД ЛЕШНИЦА

ТЕТОВО СО 5-ЧАСОВНИ РЕСТРИКЦИИ НА ВОДА ОТИ ПАК ИМА ДЕФЕКТ НА ЦЕВКОВОДОТ ОД ЛЕШНИЦА

Не помина ниту еден месец и повторно се случи голем дефект на цевководот со кој од месноста Лешница се зафаќа водата за пиење за Тетово. Дефектот пред ...
ВО ТЕТОВО ПОВТОРНО РЕСТРИКЦИИ ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ПОРАДИ ДЕФЕКТ НА ЦЕВКА, ЌЕ СЕ САНИРА НАЈМАЛКУ ДВА ДЕНА

ВО ТЕТОВО ПОВТОРНО РЕСТРИКЦИИ ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ПОРАДИ ДЕФЕКТ НА ЦЕВКА, ЌЕ СЕ САНИРА НАЈМАЛКУ ДВА ДЕНА

Тетовци повторно имаат проблеми со водоснабдувањето. Поради дефект на водоводната цевка со која се зафаќа вода од реката Пена кај месноста Лешница, Те ...
„СЕМЕЈСТВО ОД АФРИКА ДОНИРАШЕ ВОДОВОДНА ЦЕВКА ЗА ТЕТОВО“ – ГЕРИЛА АКЦИЈА ПРОТИВ РЕСТРИКЦИИТЕ НА ВОДА

„СЕМЕЈСТВО ОД АФРИКА ДОНИРАШЕ ВОДОВОДНА ЦЕВКА ЗА ТЕТОВО“ – ГЕРИЛА АКЦИЈА ПРОТИВ РЕСТРИКЦИИТЕ НА ВОДА

Пет денови Тетово има рестрикции на водата за пиење кои траат по повеќе од 11 часови дневно. Одронот на земја кај месноста Лешница повторно ја оштети ...
ТЕТОВЦИ ПОВТОРНО ИМААТ ПРОБЛЕМ СО ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ОТИ ОБИЛНИТЕ ДОЖДОВИ ГИ ЗАМАТИЈА ВОДИТЕ КАЈ ЛЕШНИЦА

ТЕТОВЦИ ПОВТОРНО ИМААТ ПРОБЛЕМ СО ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ОТИ ОБИЛНИТЕ ДОЖДОВИ ГИ ЗАМАТИЈА ВОДИТЕ КАЈ ЛЕШНИЦА

Тетовци повторно имаат проблеми со водата за пиење. Во делови од градот дотокот е намален, а во повисоките реони со часови нема вода. Причината за ова ...
ЗАМАТЕНОСТА НА ВОДАТА ВО КАПТАЖАТА КАЈ ЛЕШНИЦА ОСТАВИ ДЕЛОВИ НА ТЕТОВО БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ

ЗАМАТЕНОСТА НА ВОДАТА ВО КАПТАЖАТА КАЈ ЛЕШНИЦА ОСТАВИ ДЕЛОВИ НА ТЕТОВО БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ

Вчера и денеска во повеќе реони на Тетово се чувствува намален притисок во водоводната мрежа. Како и досега, најпогодени се повисоките делови на градо ...
ДА ЗАПРЕ ТЕРОРОТ И МАСАКРОТ ВРЗ ЛЕШНИЦА, РЕАГИРААТ МАКЕДОНСКИТЕ АЛПИНИСТИ ЗА ИЗГРАДБАТА НА ХИДРОЦЕНТРАЛИ НА ШАРА

ДА ЗАПРЕ ТЕРОРОТ И МАСАКРОТ ВРЗ ЛЕШНИЦА, РЕАГИРААТ МАКЕДОНСКИТЕ АЛПИНИСТИ ЗА ИЗГРАДБАТА НА ХИДРОЦЕНТРАЛИ НА ШАРА

Македонската алпинистичка федерација (МАФ) најостро ја осудува изградбата на неколку мали хидроцентрали на Лешница, еден од најубавите предели на Шар ...
ЕДИ РАМА НА ФЕЈСБУК ОБЈАВИ ФОТОГРАФИЈА ОД НАШАТА ЛЕШНИЦА, А НЕ ОД АЛБАНСКАТА

ЕДИ РАМА НА ФЕЈСБУК ОБЈАВИ ФОТОГРАФИЈА ОД НАШАТА ЛЕШНИЦА, А НЕ ОД АЛБАНСКАТА

На официјалниот фејсбук профил на албанскиот претседател Еди Рама објавена е фотографија од планински водопад со хаштаг „прекрасна Албанија„ и „Кањон ...
ПЛАНИНАРИТЕ ЈА ЧИСТЕА ЛЕШНИЦА ОД СМЕТ И ПРОТЕСТИРАА ПРОТИВ ИЗГРАДБАТА НА МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ

ПЛАНИНАРИТЕ ЈА ЧИСТЕА ЛЕШНИЦА ОД СМЕТ И ПРОТЕСТИРАА ПРОТИВ ИЗГРАДБАТА НА МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ

Месноста Лешница на Шар Планина многумина ја сметаат за еден од најубавите предели на оваа планина. Ако порано до Лешница се доаѓаше само пешки или со ...
1 2 10 / 11 НАПИСИ