Таг: Лешочки манастир

МИНИСТРИ, ГРАДОНАЧАЛНИК, ДИРЕКТОРИ И ПОПОВИ СВЕЧЕНО ПУШТИЈА ВО УПОТРЕБА ПАРКИНГ ВО ЛЕШОЧКИ МАНАСТИР

МИНИСТРИ, ГРАДОНАЧАЛНИК, ДИРЕКТОРИ И ПОПОВИ СВЕЧЕНО ПУШТИЈА ВО УПОТРЕБА ПАРКИНГ ВО ЛЕШОЧКИ МАНАСТИР

Лешочкиот манастир доби паркинг, што долго време беше значаен инфраструктурен проблем. На свеченото предавање во употреба на паркингот присуствуваа mи ...
ЗА СТОЛЕ ЖИЛЕЧКИ, СКИТНИК ОД ЛЕШОЧКИОТ МАНАСТИР КОЈ ГОВОРЕЛ 6 ЈАЗИЦИ, ПИШУВАЛЕ ВЕСНИЦИТЕ ВО АМЕРИКА ВО ПОЧЕТОКОТ НА 20. ВЕК

ЗА СТОЛЕ ЖИЛЕЧКИ, СКИТНИК ОД ЛЕШОЧКИОТ МАНАСТИР КОЈ ГОВОРЕЛ 6 ЈАЗИЦИ, ПИШУВАЛЕ ВЕСНИЦИТЕ ВО АМЕРИКА ВО ПОЧЕТОКОТ НА 20. ВЕК

Лешочкиот манастир пред еден век бил бастион во борбата за макеоднската самобитност, а посебно место во тоа има игуменот Езекил кој бил родум од блиск ...
ПРЕД 115 ГОДИНИ ЛЕШОЧКИОТ МАНАСТИР БИЛ САРДИСАН ОД ИЛЈАДНИЦИ ВООРУЖЕНИ АЛБАНЦИ И ТУРЦИ КОИ ГОНЕЛЕ КОМИТИ, НО НЕ БИЛ ЗАПАЛЕН КАКО ШТО ВЕЛИ НАРОДНАТА ПЕСНА

ПРЕД 115 ГОДИНИ ЛЕШОЧКИОТ МАНАСТИР БИЛ САРДИСАН ОД ИЛЈАДНИЦИ ВООРУЖЕНИ АЛБАНЦИ И ТУРЦИ КОИ ГОНЕЛЕ КОМИТИ, НО НЕ БИЛ ЗАПАЛЕН КАКО ШТО ВЕЛИ НАРОДНАТА ПЕСНА

Во својата речиси 700 години долга историја, Лешочкиот манастир поминал низ многу премрежја, имал воздигнувања и падови, рушења и обнови. Многу настан ...
ИЗГРАДБАТА НА СПОМЕНИК НА ПАДНАТИТЕ ЛЕШОЧАНИ ГИ СКАРА СЕЛАНИТЕ И УПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЛЕШОЧКИОТ МАНАСТИР

ИЗГРАДБАТА НА СПОМЕНИК НА ПАДНАТИТЕ ЛЕШОЧАНИ ГИ СКАРА СЕЛАНИТЕ И УПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЛЕШОЧКИОТ МАНАСТИР

  Една иницијатива на дел од жителите на Лешок за изградба на споменик ги скара лешочани со настојателството на Лешочкиот манастир. Неодамна, ...
4 / 4 НАПИСИ