Таг: Лидија Димковска

ПЕСНА ОД ЛИДИЈА ДИМКОВСКА ОБЈАВЕНА ВО КУЛТНОТО БРИТАНСКО СПИСАНИЕ „ТАЈМС ЛИТЕРАРИ САПЛЕМЕНТ“

ПЕСНА ОД ЛИДИЈА ДИМКОВСКА ОБЈАВЕНА ВО КУЛТНОТО БРИТАНСКО СПИСАНИЕ „ТАЈМС ЛИТЕРАРИ САПЛЕМЕНТ“

Песната „Милениче“ од македонската поетеса и писателка Лидија Димковска е објавена во последниот број на едно од најпрестижните светски списанија за л ...
ЛИДИЈА ДИМОВСКА ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ НА СВП ЗА НАЈДОБРА ПОЕТСКА ЗБИРКА

ЛИДИЈА ДИМОВСКА ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ НА СВП ЗА НАЈДОБРА ПОЕТСКА ЗБИРКА

Реномираната поетеса и писателка Лидија Димковска е добитничка на наградата „Браќа Миладиновци“ од Струшките вечери на поезијата (СВП), за најдобра по ...
КНИЖЕВНАТА НАГРАДА „БАЛКАНИКА“ ЗА ПИСАТЕЛИТЕ ШЕХУ ОД АЛБАНИЈА И ОЗЈАШАР ОД ТУРЦИЈА

КНИЖЕВНАТА НАГРАДА „БАЛКАНИКА“ ЗА ПИСАТЕЛИТЕ ШЕХУ ОД АЛБАНИЈА И ОЗЈАШАР ОД ТУРЦИЈА

Романот „Играта, падот од небото“ на писателот од Албанија Башким Шеху и „Црн хумор“ на Мурат Озјашар од Турција се добитници на меѓународната книжевн ...
РОМАНОТ „НО-УИ“ НА ДИМКОВСКА Е МАКЕДОНСКИ КАНДИДАТ ЗА НАГРАДАТА БАЛКАНИКА

РОМАНОТ „НО-УИ“ НА ДИМКОВСКА Е МАКЕДОНСКИ КАНДИДАТ ЗА НАГРАДАТА БАЛКАНИКА

Писателката Лидија Димковска со романот „Но- Уи“, во издание на „Или-или“ е национален кандидат за престижната регионална книжевна награда Балканика 2 ...
ПОЛИТИКАТА НАПРАВИ ЕСТРАДА ОД КУЛТУРАТА, ВЕЛИ ПИСАТЕЛКАТА ЛИДИЈА ДИМКОВСКА

ПОЛИТИКАТА НАПРАВИ ЕСТРАДА ОД КУЛТУРАТА, ВЕЛИ ПИСАТЕЛКАТА ЛИДИЈА ДИМКОВСКА

Лидија Димковска, една од најпреведуваните македонски автори и добитник на повеќе награди меѓу кои и Европската награда за литература во 2013, неодамн ...
5 / 5 НАПИСИ